ΕΕ-Ουκρανία: Έτοιμο πακέτο αυστηρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ

Έτοιμο πακέτο κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας σε περίπτωση που αυτή εισβάλλει στην Ουκρανία έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως προκύπτει από τις συζητήσεις στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής.

Την αναφορά αυτή έκανε σε ανάρτησή του στο twitter ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, μετά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου -στην οποία συμμετείχε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης- όπου και συζητήθηκε το θέμα της ουκρανικής κρίσης.

«Πριν από τη σύνοδο κορυφής #EUAU, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συνεδρίασε για να συζητήσει την κατάσταση

στην Ουκρανία. Η λύση βρίσκεται στην αποκλιμάκωση και τη διπλωματία. Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ έχουν έτοιμο ένα πακέτο αυστηρών κυρώσεων εάν η Ρωσία προχωρήσει σε περαιτέρω επιθετικότητα» έγραψε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

{https://twitter.com/MinPres/status/1494347168219602955?s=20&t=w0WRBnrl02oXH1PVpmFf-w}

Την ίδια ώρα αντιφατικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από το «μέτωπο». Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσία, μονάδες του ρωσικού στρατού που συμμετείχαν σε ασκήσεις στην Κριμαία, τη χερσόνησο που η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014, επέστρεψαν στη βάση τους στην Τσετσενία.

Η Ρωσία δήλωσε προ ημερών ότι κάποιοι στρατιώτες της επέστρεφαν στις βάσεις τους αφότου ολοκλήρωσαν ασκήσεις σε περιοχές κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, αλλά οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ υποστήριξαν ότι η Μόσχα είχε στείλει νέες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα