Εκλογές 2023: Ποια είναι η νέα επικοινωνιακή ομάδα κρούσης του Τσίπρα και τι αλλάζει στη λήψη αποφάσεων

Σε νέα φάση μπαίνει η λειτουργία της Κουμουνδούρου (ΣΥΡΙΖΑ) ενόψει της δεύτερης κάλπης της ενισχυμένης αναλογικής, τόσο σε σχέση με τον τρόπο λήψης αποφάσεων όσο και με την επιλογή των προσώπων που θα βγαίνουν μπροστά στο εξής.

Οι σχετικές αποφάσεις πάρθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του διευρυμένου Εκτελεστικού Γραφείου, η οποία κράτησε σχεδόν 4 ώρες.

Κέντρο διαβούλευσης και αποφάσεων

Σε ότι αφορά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, από εκεί που ο Αλέξης Τσίπρας

και τα στελέχη γυρνούσαν συνεχώς σε περιοδείες ανά την Ελλάδα και δεν υπήρχε ουσιαστικά κανένα κέντρο διαβούλευσης στην Κουμουνδούρου, πέρα από τον πρωινό καφέ των συνεργατών του προέδρου (όταν βρίσκονταν στην Αθήνα), στο εξής θα βρίσκεται σε «διαρκή λειτουργεία» το διευρυμένο εκτελεστικό γραφείο του κόμματος.

Συγκροτείται, επίσης, Οργανωτική Εκλογική Επιτροπή Αγώνα, τα μέλη της οποίας θα έχουν την επίβλεψη των εκλογικών περιφερειών και την επαφή με τις οργανώσεις του κόμματος.

«Ο φόβος παντοδυναμίας της ΝΔ»

Προφανώς, η βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση, την οποία στην Κουμουνδούρου αναγνωρίζουν ως μία από τις βασικές αιτίες της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαφής μόνο και μόνο από το γεγονός ότι τουλάχιστον θα υπάρχει ένα κέντρο διαβούλευσης με το οποίο θα συζητά ο Αλέξης Τσίπρας.

Βεβαίως, οι πιο πονηροί λένε ότι με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος του κόμματος δεν αναζητά απλώς ένα συλλογικό διαβουλευτήριο, αλλά επιχειρεί και να διαχυθεί η ευθύνη για μια πιθανή νέα ευρεία ήττα.

Συγκεκριμένα στο χθεσινό διευρυμένο Εκτελεστικό συζητήθηκαν τα αποτελέσματα focus group (εξειδικευμένων ερευνών της κοινής γνώμης) που έγιναν ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, με ένα πρώτο συμπέρασμα να είναι ότι ο «φόβος για την παντοδυναμία Μητσοτάκη» αποτελεί σημαντικό παράγοντα που μπορεί να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους που βρίσκονται κοντά στο κόμμα.

«Άδεια» από το Γραφείο Τύπου και Ομάδα Κρούσης

Σε ότι αφορά τους νέους κανόνες και τα πρόσωπα που θα βγαίνουν στην τηλεόραση και στις άλλες δραστηριότητες της καμπάνιας του κόμματος, τα πράγματα θα είναι επίσης ριζικά διαφορετικά.

Πέρα από όσους είναι μέλη στα δύο προαναφερθέντα όργανα, δηλαδή το Διευρυμένο Εκτελεστικό Γραφείο και την Οργανωτική Εκλογική Επιτροπή Αγώνα, όλα τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (ακόμη κι αν πρόκειται για μέλη της Πολιτικής Γραμματείας) θα πρέπει για οποιαδήποτε εμφάνιση τους σε ΜΜΕ να παίρνουν άδεια από το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Παράλληλα δημιουργείται μια "ομάδα κρούσης", η οποία θα ονομάζεται "Εκλογική Επιτροπή", στελεχών είτε "δυνατών" σε επικοινωνιακό επίπεδο είτε νεότερων σε ηλικία είτε άλλων που δεν θεωρούνται "κλασικά" πρόσωπα του κόμματος, τα οποία θα πλαισιώνουν τον Αλέξη Τσίπρα και θα επιδιωχθεί να πρωταγωνιστήσουν στις επικοινωνιακές δράσεις.

Τα ονόματα ακόμη δεν έχουν κλειδώσει ακόμη, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, έχουν προταθεί και αναμένεται εγκριθούν οι εξής: Διάνα Βουτυράκου (επιστήμονας ρομποτικής, 27 ετών) Αντιλιάν Κοτζάι (πολιτικός επιστήμονας και δημοσιογράφος, 33 ετών) Μυρτώ Κοροβέση (δικηγόρος 25 ετών) Αθηνά Λινού (καθηγήτρια επιδημιολογίας) Ευάγγελος Αποστολάκης (πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ) Δημήτρης Χριστόπουλος (κοσμήτορας της σχολής πολιτικών επιστημών του Παντείου)

Επίσης, έχουν συζητηθεί τα ονόματα του Βασίλη Γλέζου (εργαζόμενος και συνδικαλιστής στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού) και του Νικόδημου Μαϊνα Κινυούα.

Στην ίδια ομάδα κρούσης αναμένονται να βρεθούν και γνωστά κορυφαία στελέχη, όπως: Νάσος Ηλιόπουλος, Νίκος Φαραντούρης, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κώστας Ζαχαριάδης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Κατερίνα Νοτοπούλου, Διονύσης Τεμπονέρας, Όλγα Γεροβασίλη

#ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα