Ελλάκτωρ: Η επόμενη ημέρα μετά την επικείμενη Γ.Σ και τα ονόματα που παίζουν

Σειρά επαφών με σκοπό να στελεχωθεί το ΔΣ της Ελλάκτωρ μετά την γενική συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου, πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες οι εφοπλιστές Καυμενακης και Μπάκος .

Στόχος των δύο εφοπλιστών να παρουσιάσουν στην Γενική Συνεύλευση ένα Διοικητικό Συμβούλιο που θα εκπέμπει τα σωστά μηνύματα, έτσι ώστε να ξεδιπλωθεί μία στρατηγική ομαλής μετάβασης της Ελλάκτωρ στην επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη βολιδοσκοπήσει πρόσωπα όπως είναι ο κ. Τάκης Αράπογλου, πρώην διοικητής της εθνικής τράπεζας

και η κυρία Νίκη Τζαβέλα , πρώην ευρωβουλευτής. Αναβαθμισμένο ρόλο θα έχει στο νέο ΔΣ ο κ. Αλέξανδρος Έξαρχου, στέλεχος ο οποίος έχει συμβάλει στην εξυγίανση της Άκτωρ και το τραπεζικό στέλεχος κ. Χατζηπαναγιώτης . Οι επαφές των δυο Ελλήνων εφοπλιστών θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.  Οι κ.κ. Καυμενακης και Μπάκος έχουν ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της ανάπτυξης, της αυτόνομης πορείας της Ελλάκτωρ και κινούνται μακρυά από λογικές συγχωνεύσεων, δημιουργιας μονοπωλιακών καταστάσεων και χρηματιστηριακών παιγνίων.

Οι επόμενες ημέρες μέχρι τη γενική συνέλευση χαρακτηρίζονται κρίσιμες, στο πλαίσιο της προσπάθειας των εφοπλιστών να πείσουν τους υπόλοιπους μετόχους, ώστε να συνταχθούν μαζί τους (και με την υφιστάμενη διοίκηση) και να αποτρέψουν την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, με βάση την πρόταση του ολλανδικού επενδυτικού fund και άλλων μετόχων.

Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την 27η Ιανουαρίου, αμφότερες οι πλευρές αναμένεται να κορυφώσουν τις διεργασίες προσεταιρισμού περισσότερων μετόχων. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να αναμένονται και παρουσιάσεις, όπου θα αναλύεται ο στρατηγικός σχεδιασμός της κάθε πλευράς.

Το ολλανδικό fund Regenborgh που αποτελεί τον βασικό μέτοχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και επιχειρεί να ελέγξει την Ελλάκτωρ φαίνεται να έχει μπεί στο στόχαστρο της επιτροπής ανταγωνισμού μετά την παρέμβαση της να στείλει πλήθος ερωτημάτων για τις κινήσεις που πραγματοποιεί ώστε να αποκτίσει τον έλεγχο της Ελλάκτωρ, στην ΓΕΚ, στο fund , στην Ελλάκτωρ και στη Ολλανδική επιτροπή ανταγωνισμού.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε και έλεγχο στο σύνολο των κατασκευαστικών εταιρειών της χώρας. Στη απόφαση αυτή οδηγήθηκε από το συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα επιδιώκεται να διαμορφωθούν μονοπωλιακές κατάστασεις , να προωθηθούν εναρμονισμένες πρακτικές , καρτέλ και καταπάτηση κάθε έννοιας υγιους ανταγωνισμού. Η επιτροπή ανταγωνισμού φαίνεται να μην παραβλέπει ορισμένα γεγονότα όπως την «συστράτευση» του κ. Λεωνιδα Μπόμπολα βασικού μετόχου της Ελλάκτωρ με το ολλανδικό fund, την μετακίνηση μέσα σε μια νύχτα του κ. Κούτρα από την ηγεσία της Άκτωρ στην ηγεσία της Ιντρακάτ και τελικά την απόπειρα ελέγχου από μια μικρή ομάδα Ελλήνων και ξένων παραγόντων - με επικεφαλής τον Διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΕΚ κ. Γιώργο Περιστερη και τον πρόεδρο του ολλανδικού ομίλου - των δυο μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα