Ελληνική εταιρεία διεκδικεί την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής στην Τουρκία

Στον διαγωνισμό επίβλεψης κατασκευής σιδηρογραμμικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στην Τουρκία συμμετέχει ελληνική εταιρεία.

Ειδικότερα, η ΕΡΓΟΣΕ, συμμετέχει σε μία από τις οκτώ μεγάλες κοινοπραξίες που έχουν προεπιλεγεί για τη Β΄ φάση του διαγωνισμού. Στην κοινοπραξία συμμετέχει επίσης η γερμανική εταιρία συμβούλων Obermeyer Planen + Beraten GmbH, αλλά και δύο τουρκικές εταιρείες, η BCT Inaat Mimarlik Myhendislik A. και η θυγατρική

της Obermeyer στην Τουρκία, Optim Obermeyer Proje Teknik Bilgi lem Merkezi A.

Ο προϋπολογισμός του εν λόγω διαγωνισμού είναι 31.015.400,00 ευρώ και αφορά στην επίβλεψη κατασκευής σιδηροδρομικού έργου μήκους 153 χιλιομέτρων, στο ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας, χρηματοδοτείται δε από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η γραμμή υψηλών ταχυτήτων (200 χλμ./ώρα) ξεκινά από το Halkali στη θάλασσα του Μαρμαρά, διέρχεται από την Κωνσταντινούπολη και φτάνει μέχρι τα σύνορα της Τουρκίας με την Βουλγαρία, στο Kapikule, όπου και συνδέεται με το υπόλοιπο ευρωπαϊκό δίκτυο σιδηροδρόμων. Ως πιθανή ημερομηνία εκκίνησης του έργου εκτιμάται ο Μάιος 2019, ενώ η προβλεπόμενη διάρκεια κατασκευής του είναι 4 έτη με επιπλέον 1 έτος για την παραλαβή του έργου.

Η ένωση των ανωτέρω εταιρειών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, έγινε με γνώμονα την απόλυτη οικονομοτεχνική επάρκεια της Κοινοπραξίας η οποία βασίζεται στο υψηλό επίπεδο εξειδικευμένης εμπειρίας της ΕΡΓΟΣΕ, στην επιτυχημένη διαχείριση έργων της Obermeyer αλλά και στην ενεργοποίηση τοπικού (τουρκικού) τεχνικού προσωπικού μέσω των δύο τουρκικών εταιρειών που συμμετέχουν στην Κοινοπραξία.
Η εταιρεία ΕΡΓΟΣΕ κατέχει κορυφαία τεχνογνωσία στους σιδηροδρόμους, έχοντας ολοκληρώσει πολλά και σύνθετα σιδηροδρομικά έργα υψηλών ταχυτήτων για περισσότερα από 20 χρόνια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (π.χ. Μαυροβούνιο, Αλβανία).

Ειδικότερα, για τα έργα του εξωτερικού, η ΕΡΓΟΣΕ έχει εκτελέσει ήδη με επιτυχία την ολοκλήρωση παρόμοιου έργου (επίβλεψη αναδόχου κατασκευής στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ποντγκόριτσα, πρωτεύουσας του Μαυροβουνίου).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελληνική, Τουρκία,elliniki, tourkia