Ελληνική εταιρεία εξειδικεύεται στο "Online Eye Tracking"

Με μια νέα επένδυση από το Venture Capital "Velocity Partners", η νεοφυής εταιρεία "Loceye", με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ετοιμάζεται να εξελίξει την τεχνολογία της γύρω από την έρευνα οπτικού εντοπισμού ("Online Eye Tracking"), για την οποία έχει ήδη πρόσφατα βραβευθεί σε διαγωνισμούς καινοτομίας.

Η

εταιρεία, που ιδρύθηκε φέτος από τέσσερις ηλεκτρολόγους μηχανικούς του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχει ήδη διακριθεί στα Startup Europe Awards (Creative), τα ACT Pappajohn Business Plan Αwards, το Cosmote Hackathon και το Ennovation, με όπλο της ακριβώς αυτή την τεχνολογία "Online Eye Tracking" ερευνών. "Μόλις ανακοινώσαμε τη συνεργασία μας με τους Velocity Partners, η οποία κυλά πάρα πολύ καλά και θα επενδύσουμε τα χρήματα στο να μεγαλώσουμε την ομάδα μας, χρήματα που στο σύνολο τους θα επενδυθούν στην ανάπτυξη" τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Πρακτορείο 104,9FM" ο κ.Κωνσταντίνος Αλεξόγλου, συνιδρυτής και CEO της Loceye, που θα συνεχίσει -όπως τόνισε- να δραστηριοποιείται από τη Θεσσαλονίκη.

Η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η εταιρεία είχε ως εκκίνηση ερευνητικά προγράμματα του ΑΠΘ "σε μια εποχή στην οποία έχουμε όλοι περισσότερο χρόνο για να εντοπίζουμε visual (σ.σ οπτικές) εμπειρίες", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Αλεξόγλου, εξηγώντας ότι η εταιρία προσφέρει ένα τέτοιο εργαλείο μέτρησης των όσων βλέπουμε και παρατηρούμε σε εικόνες, του επονομαζόμενου από τους τεχνολόγους "...visual engagement, το πόσο βλέπει ένας χρήστης κάτι".

Συγκεκριμένα, η τεχνολογία επιτρέπει την καταγραφή με ακρίβεια των σημείων και των στοιχείων μιας ιστοσελίδας, μιας αφίσας, μιας διαφημιστικής καμπάνιας όπου εστιάζει το βλέμμα ενός επισκέπτη, κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας browsing, οπότε η πλατφόρμα απευθύνεται σε εταιρείες MME, καταστήματα και επαγγελματίες με τη δημιουργία Online Eye Tracking ερευνών. "Αν υποθέσουμε επί παραδείγματι πως μια εταιρία έχει ετοιμάσει μια σειρά από αφίσες για μια διαφημιστική της καμπάνια, θα χρειαστεί να δαπανήσει χιλιάδες ευρώ πριν αρχίσει η καμπάνια για να δημοσιοποιήσει αυτές τις αφίσες σε website, adspace, δρόμους κ.ο.κ" λέει.

Τι μπορεί να κάνει λοιπόν για να είναι βέβαιη για το πραγματικό visual engagement π.χ των περαστικών στο δρόμο; "Τα εισάγει στην πλατφόρμα μαζί με τα ζητούμενα δημογραφικά δεδομένα, όπως το επιθυμητό κοινό", περιγράφει ο κ.Αλεξόγλου κι εξηγεί πως το σύστημα εκτελεί τις απαραίτητες μετρήσεις με βάση αυτές τις ανάγκες του πελάτη και έτσι γίνεται η βέλτιστη επιλογή του οπτικού υλικού που κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού. "Από εκεί και πέρα εμείς θα πάρουμε αποτελέσματα και θα ξέρουμε ποια, στο συγκεκριμένο παράδειγμα, αφίσα θα πάρει αποτελέσματα" σημειώνει.

Με την παραπάνω τεχνολογία και μεθοδολογία η νεοφυής εταιρία δίνει έτσι τη δυνατότητα λήψης των λεγόμενων "data driven" αποφάσεων στους πελάτες της, περιορίζοντας την αβεβαιότητα των επιλογών χάρη στη μεγαλύτερη αναλυτική λεπτομέρεια ενώ ταυτόχρονα περιορίζεται και το τελικό κόστος μιας ενδεχόμενης διαφημιστικής καμπάνιας ή άλλης ενέργειας media αφού επιλέγονται τελικά για χρήση τα οπτικά υλικά που πραγματικά προκαλούν το ενδιαφέρον ενός πελάτη.

Η ιδέα για το Loceye ξεκίνησε όπως ανάφερε ο νεαρός μηχανικός όταν έκανε την πρακτική του στο ΑΠΘ πάνω στο user experience (UX) design. Μέσα από μια αρχική προκήρυξη και μετά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από περισσότερους από 105 υποψήφιους, γεννήθηκε μια ομάδα ανάπτυξης οκτώ ατόμων. Εν συνεχεία προέκυψε μια τελική ομάδα ανάπτυξης τεσσάρων νεαρών επιστημόνων, που αποτελούν και σήμερα την ιδρυτική ομάδα αλλά και την ομάδα εξέλιξης της ειδικής τεχνολογίας της start up εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα