Ένωση Κεντρώων: Ο Σαρίδης έδωσε την «χαριστική βολή» στο κόμμα του Β. Λεβέντη

Ζήτημα χρόνου ήταν η διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ένωσης Κεντρώων. Η ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Σαρίδη αποτελεί ένα προδιαγεγραμμένο διαζύγιο καθώς εδώ και αρκετό καιρό οι σχέσεις του με τον Βασίλη Λεβέντη ήταν ψυχροπολεμικές. Η αποχώρηση του Σαρίδη έδωσε την «χαριστική βολή» στο κόμμα. Ο Βασίλης Λεβέντης ξεκίνησε το «ταξίδι»

του στην Βουλή, το Σεπτέμβρη του 2015, με εννέα βουλευτές.

Προεκλογικά ο ίδιος είχε υποσχεθεί πως θα αλλάζει τους βουλευτές του κάθε εξι μήνες. Η πρώτη μεγάλη κρίση στην Ένωση Κεντρώων ήρθε όταν ο Β. Λεβέντης «αθέτησε» την προεκλογική του δέσμευση για αλλαγή βουλευτών. Μαζικά, αποχώρησαν δεκάδες πολιτευτές και στελέχη από όλη την Ελλάδα, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο. Η πρώτη αποχώρηση που συντάραξε το κόμμα ήταν αυτή του στενού συνεργάτη του προέδρου και επιλαχών στην Β’ Πειραια, Γιάννη Καλλιάνου.

Ο ίδιος αργότερα εντάχθηκε στη ΝΔ. Η γκρίνια και η εσωστρέφεια χτύπησαν αμέσως την πόρτα του Β. Λεβέντη. Η κοινοβουλευτική ομάδα μοιάζει να μην έχει βρει τον ρυθμό της. Οι βουλευτές δεν συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους και το κόμμα λειτουργεί υπο την καθοδήγηση του υιού Λεβέντη, βουλευτή Α’ Αθήνας, Μάριου Γεωργιάδη. Το «ξήλωμα» της κοινοβουλευτικής ομάδας άρχισε από την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Καρρά. Ο βουλευτής αποχώρησε από το κόμμα καταγγέλλοντας πως τον υπονόμευαν συνεργάτες του Λεβέντη. Στην συνέχεια ο Γ. Καρρας προσχώρησε στην Δημοκρατική Συμπαράταξη. Πιο «επεισοδιακή» έξοδο από το κόμμα έκανε στην συνέχεια η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Η ίδια διαφώνησε με την επιλογή του Β. Λεβέντη να ορίσει αντιπρόεδρο της Βουλής, τον γιό του Μάριο Γεωργιάδη. Η ίδια «άνοιξε πόλεμο» με τον πρόεδρο του κόμματος στα τηλεοπτικά παράθυρακαταγγέλλοντας πως η Ενωση Κεντρώων είναι ένα κόμμα που βασιλεύει η οικογενειοκρατία. Λίγο καιρό αργότερα η ίδια εντάσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Η αποψίλωση της κοινοβουλευτικής ομάδας συνεχίστηκε με την αποχώρηση του Γιώργου Κατσανιώτη ο οποίος κατήγγειλε πως διαψεύστηκαν οι προσδοκίες του. Αμέσως μετά αποχωρεί από το κόμμα ο Αριστείδης Φωκάς κάνοντας λόγο για «ασυνεννοησία» στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο ίδιος εντάχθηκε στην συνέχεια στους ΑΝΕΛ. Όμως, η κοινοβουλευτική ομάδα του Βασίλη Λεβέντη κινείται πλέον μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Μετράει μόλις πέντε βουλευτές και μια αποχώρηση θα σημάνει την διάλυση της. Ο επόμενος «υποψήφιος προς αποχώρηση» είναι ο Γιάννης Σαρίδης ο οποίος διατηρεί πολύ κακές σχέσεις με τον πρόεδρο αλλά δεν αποχωρεί. Από την μεριά του ο Β. Λεβέντης δεν τον διαγράφει για να μην διαλυθεί η κοινοβουλευτική του ομάδα. Το προδιαγεγραμμένο διαζύγιο του Σαρίδη με την Ένωση Κεντρωων σήμερα έλαβε σάρκα και οστά. Ο Σαρίδης αποχώρησε, η κοινοβουλευτική ομάδα διαλύθηκε.

Τώρα, ο Β. Λεβέντης κάνει αγώνα δρόμου για να ξαναμπεί στην Βουλή. Ο πρόεδρος του κόμματος δηλώνει αποφασισμένος να «αναστήσει» το κόμμα και την ερχόμενη εβδομάδα θα συντάξει τα ψηφοδέλτια των νέων υποψηφίων. Ο ίδιος δείχνει ανεπηρέαστος από τα πολύ χαμηλά ποσοστά που έλαβε στις Ευρωεκλογές. Πιστεύει ότι ο λαός θα «κάνει το θαύμα» του και θα του χαρίσει ξανά μια θέση στην Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα