Ερντογάν: Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις

«Είναι πλέον γνωστό ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή για τα δικά τους συμφέροντα και για την ασφάλεια του Ισραήλ», δήλωσε ο Ερντογάν.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή, για την ασφάλεια του Ισραήλ, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφή του από το Καζάν όπου συμμετείχε στην σύνοδο

κορυφής της ομάδας BRICS.

«Είναι πλέον γνωστό ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή για τα δικά τους συμφέροντα και για την ασφάλεια του Ισραήλ», δήλωσε ο Ερντογάν.

Υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο του ΟΗΕ για την επιβολή συνολικού εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, καθώς, όπως είπε, οι συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και τον Λίβανο στοιχίζουν εκατοντάδες ζωές κάθε μέρα.

Ο Ερντογάν επισήμανε ότι ο αριθμός των χωρών που στηρίζουν την έκκληση της Άγκυρας για εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ αυξάνεται.

«Ελπίζουμε να το πετύχουμε αυτό ως Συμμαχία της Ανθρωπότητας και να ανοίξουμε την πόρτα σε μια διαρκή ειρήνη», πρόσθεσε.

«Οι τρομοκράτες είναι μαριονέτες»

Σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση του PKK στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TAI) στην Άγκυρα, όπου σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 22, ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειές της κατά της τρομοκρατίας, «στην πηγή της».

Μετά την επίθεση στην Αγκυρα, η Τουρκία προχώρησε σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του PKK/YPG στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.

«Οι τρομοκράτες είναι μαριονέτες. Στόχος μας είναι μια Τουρκία χωρίς τρομοκρατία», δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Δεν θα συμβιβαστούμε σε αυτό».

«Το PYD/YPG, το συριακό παρακλάδι της τρομοκρατικής ομάδας του PKK, προορίζεται να εγκαταλειφθεί, να απομονωθεί», πρόσθεσε.

Η τρομοκρατική ομάδα που «εκμεταλλεύεται την αστάθεια στη Συρία επιδιώκει την προστασία ορισμένων δυτικών χωρών», πρόσθεσε.

Στην 40ετή δράση του κατά της Τουρκίας, το PKK -που έχει καταχωριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ- ευθύνεται για τον θάνατο περισσότερων από 40.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και βρεφών, τονίζει το Anadolu.

Το PKK ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στην Αγκυρα

Νωρίτερα σήμερα Παρασκευή, η μαχητική οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον της τουρκικής αμυντικής εταιρείας TUSAS (Τουρκική Αεροπορική και Διαστημική Βιομηχανία) στην Άγκυρα, όπου σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

«Η ενέργεια αυτοθυσίας, που διαπράχθηκε μέσα στο συγκρότημα της TUSAS στην Άγκυρα γύρω στις 15:30 της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα του 'Τάγματος των αθανάτων'», ανέφερε το PKK που παραθέτει τα ονόματα των δύο επιτιθέμενων, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, οι οποίοι πραγματοποίησαν την επίθεση με αυτόματα τουφέκια και εκρηκτικά.

Η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 22.

«Η επιχείρηση είχε σχεδιαστεί πριν από καιρό», προσθέτει το PKK, διευκρινίζοντας πως αυτή δεν συνδεόταν με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, όπου οι αρχές φάνηκε πως ήθελαν να προωθήσουν μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων στη σύγκρουση με τους Κούρδους μαχητές.

Έγινε για να στείλει «προειδοποιήσεις και μηνύματα κατά των γενοκτονικών πρακτικών, των σφαγών και των πρακτικών απομόνωσης που εφαρμόζει η τουρκική κυβέρνηση», αναφέρει το PKK.

Από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, «έδειξε» ευθέως ως υπεύθυνη την κουρδική οργάνωση ΡΚΚ (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν), δηλώνοντας ότι «πάντα δίνουμε στα μέλη του ΡΚΚ την τιμωρία που τους αξίζει, θα πληρώσουν και τώρα υψηλό τίμημα».

«Εκτιμούμε ότι το έκανε το PKK. Θα δώσουμε στη δημοσιότητα πληροφορίες όταν οι ταυτοποιήσεις και άλλα στοιχεία γίνουν πιο σαφή», είχε πει στις πρώτες του δηλώσεις ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια.

Στην ΤUSAS, την κορυφαία τουρκική αμυντική βιομηχανία, κατασκευάζονται μεταξύ άλλων τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ANKA και Aksungur, τα επιθετικά ελικόπτερα Atak, τα ελικόπτερα γενικής χρήσης Gökbey, τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürkuş, τα ελαφρά μαχητικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürjet και βρίσκεται υπό ανάπτυξη το τουρκικής κατασκευής μαχητικό 5ης γενιάς ΚΑΑΝ.

Με πληροφορίες από Anadolu, Reuters

#ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΗΠΑ #PKK
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, ΗΠΑ,erntogan, ipa