Ετεροχρονισμένες αντιδράσεις από την κατάργηση των μαθητικών εκδρομών στο εξωτερικό

Αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί, ακόμα και μετά από δέκα μήνες, η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην επιτρέπονται ταξίδια μαθητών στο εξωτερικό στο πλαίσιο εγκεκριμένων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, πολιτιστικού ή περιβαλλοντικού περιεχομένου

Σύμφωνα με την απόφαση εξαιρούνται τα προγράμματα που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας ή εκπονούνται από διεθνείς οργανισμούς, όπως είναι το erasmus.

Η

σχετική υπουργική απόφαση εκδόθηκε τον Μάρτιο 2017 με το σκεπτικό να μην αδικηθούν οι μαθητές, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούσαν να πληρώσουν τα έξοδα ενός ταξιδιού στο εξωτερικό. Η απόφαση είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων, καθώς αρκετά εκπαιδευτήρια στήριζαν πλήθος προγραμμάτων σε αυτά τα ταξίδια.

Σε διευκρινιστική απάντηση που είχε δώσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Αγγελόπουλος στα τέλη Νοεμβρίου, ύστερα από σχετικό ερώτημα Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας, είχε τονίσει: «Όσον αφορά στο ερώτημα για μετακινήσεις στο πλαίσιο προγραμμάτων διεθνών οργανισμών, δεν απαιτείται σχετική έγκριση από το υπουργείο Παιδείας εφόσον πρόκειται για διεθνή οργανισμό στον οποίο συμμετέχει επίσημα η Ελλάδα. Όμως για οποιοδήποτε όργανο, φορέα, ερευνητικό κέντρο ενός τέτοιου διεθνούς οργανισμού δεν απαιτείται προηγούμενη έγκριση από το υπ. Παιδείας. Συνεπώς δεν επηρεάζονται οι μετακινήσεις μαθητών στο πλαίσιο προγραμμάτων όπως το Erasmus».

«Η κατάργηση των εκπαιδευτικών ταξιδιών στο εξωτερικό και κυρίως το σκεπτικό της, δείχνει την Ελλάδα που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, twitter ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ενημερωτικά πάντως ακόμα και στην ανατολική Γερμανία μπορούσες να ταξιδέψεις, μετά τα 60», έγραψε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Κικίλιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα