Φάουτσι: «Ο κόσμος έχει αποτύχει να βοηθήσει την Ινδία»

Ο Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι οι χώρες έχουν αποτύχει να ενωθούν για να δώσουν μια επαρκή παγκόσμια απάντηση για να αποτρέψουν την «τραγική» έξαρση κορονοϊού στην Ινδία», και ξεχώρισε τα πλουσιότερα έθνη επειδή δεν παρείχαν δίκαιη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο

Μιλώντας στο Guardian Australia από τις ΗΠΑ, ο Fauci είπε

ότι η κατάσταση στην Ινδία έχει υπογραμμίσει την παγκόσμια ανισότητα.

«Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείς να ανταποκριθείς επαρκώς σε μια παγκόσμια πανδημία είναι έχοντας μια παγκόσμια απάντηση κάτι που σημαίνει δικαιοσύνη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Και αυτό είναι κάτι που, δυστυχώς, δεν έχει επιτευχθεί. Συχνά όταν έχεις ασθένειες στις οποίες υπάρχει περιορισμένη ποσότητα παρέμβασης, είτε πρόκειται για θεραπευτική είτε για πρόληψη, αυτό είναι κάτι που πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή όλες οι χώρες που είναι σχετικά πλούσιες ή έχουν υψηλότερο εισόδημα», δήλωσε ο Φάουτσι.

Ο Άντονι Φάουτσι τόνισε ότι η βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ινδία δεν επαρκεί καθώς πρέπει όλες οι πλούσιες χώρες να βοηθήσουν.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναβαθμίσει πραγματικά τη δραστηριότητά τους στη βοήθεια της Ινδίας… στέλνουμε οξυγόνο, ρεμδεσιβίρη, ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, μια ποικιλία άλλων φαρμάκων και σύντομα θα στείλουμε εμβόλιο για βοήθεια. Πιστεύω λοιπόν ότι αυτή είναι μια ευθύνη που πρέπει να αναλάβουν οι πλούσιες χώρες.

Αυτή τη στιγμή είναι μια τρομερή τραγική κατάσταση όπου οι άνθρωποι πεθαίνουν επειδή δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο, όπου δεν υπάρχουν αρκετά νοσοκομειακά κρεβάτια. Πρέπει να προσπαθήσουμε, ανυπομονούμε, να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη δικαιοσύνη όσον αφορά θέματα δημόσιας υγείας. Επειδή είμαστε όλοι μαζί μαζί.

Είναι ένας διασυνδεδεμένος κόσμος. Και υπάρχουν ευθύνες που έχουν οι χώρες μεταξύ τους, ειδικά εάν είσαι μια πλούσια χώρα και έχεις να κάνεις με χώρες που δεν έχουν τους πόρους ή τις δυνατότητες που έχεις».

Σκηνές αποκάλυψης στην Ινδία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φάουτσι, Ινδία,faoutsi, india