Γαλλογερμανικό «μπλόκο» στον Τουρισμό – Τα βάζουν με Ελλάδα και Πορτογαλία Μακρόν και Μέρκελ

΄Άνγκελα Μέρκελ και Εμάνουελ Μακρόν τα έβαλαν με Ελλάδα και Πορτογαλία για την πολιτική που ακολουθούν στον Τουρισμό.

Ο φόβος της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα και οι «χαλαροί» κανόνες με τους οποίους υποδέχονται τους τουρίστες, χώρες που εξαρτώνται από τον Τουρισμό όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία ήταν ένα από τα βασικά θέματα τόσο

για την Άνγκελα Μέρκελ όσο και για τον Εμάνουελ Μακρόν, στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Η ανησυχία για ενδεχόμενη γαλλογερμανική αντίδραση, με επιβολή μέτρων σε τουρίστες που επισκέπτονται τις συγκεκριμένες χώρες είναι πλέον διάχυτη, ενώ ήδη η Βρετανία συνεχίζει να απαιτεί από τους ντόπιους που επιστρέφουν από διακοπές στις περισσότερες εξωτερικές χώρες, καραντίνα, που έχει οδηγήσει σε σειρά ακυρώσεων.
Γαλλία και Γερμανία βγαίνουν... παραπονούμενες κυρίως επειδή Ελλάδα και Πορτογαλία δέχονται τουρίστες εμβολιασμένους ακόμα και με σκευάσματα που δεν έχει εγκρίνει ο ΕΜΑ, όπως το κινέζικο και το ρωσικό εμβόλιο.

Τι απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου ρωτήθηκε σχετικά με την ένταση που προκλήθηκε για τον τουρισμό. Ξεκαθάρισε πως τα περί «έντασης» είναι υπερβολές, ενώ καθησύχασε πως «Δεν υπάρχει πλειοψηφία στο ευρωπαϊκό συμβούλιο για νέα μέτρα στα ταξίδια». «Μην πιστεύετε πάντα στις δημοσιογραφικές υπερβολές. Η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε σε ευρωπαϊκές χώρες που δέχονται το Sputnik, η Ελλάδα το δέχεται, όπως έχει δικαίωμα να κάνει με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αν η Γερμανία είχε ουσιαστικές αντιρρήσεις, θα τις είχε εκφράσει στο στάδιο της προετοιμασίας.

Δεν υπάρχει πλειοψηφία στο ευρωπαϊκό συμβούλιο για να υπάρξει νέα μέτρα στα ταξίδια λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Εμείς τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας. Το ψηφιακό πιστοποιητικό. Πέρα και πάνω από αυτό, στα σύνορα κάνουμε δειγματοληπτικούς ελέγχους για να είμαστε σίγουροι ποιοι επισκέπτονται την πατρίδα μας.

Σήμερα είναι η μετάλλαξη Δέλτα, αύριο μπορεί να είναι η Έψιλον. Αυτή η μετάλλαξη αντιμετωπίζεται με τον πλήρη εμβολιασμό. Δεν μας δημιουργεί τρομερή ανησυχία. Τα στοιχεία από τη Μεγάλη Βρετανία δείχνουν ότι χρειάζεται πλήρης εμβολιασμός. Αν κάποιος είναι ανεμβολίαστους είναι πιο πιθανό να κολλήσει τη μετάλλαξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα