Γιατί πεθαίνουν νέοι άνθρωποι από τον κορονοϊό

Δύο επιλογές παρουσίασε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, προκειμένου να μπει ένα τέλος στους θανάτους νέων απο κορονοϊό

«Ο αριθμός των θανάτων οφείλεται στο ποσοστό εμβολιασμού που πρέπει να ήταν υψηλότερο», ανέφερε εμφατικά ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου απάντησε στο ερώτημα γιατί φεύγουν νέοι άνθρωποι από τον κορονοϊό, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν

δύο επιλογές:

«Εντατικότεροι εμβολιασμοί ή αυστηρά περιοριστικά μέτρα».

Όπως τόνισε «είναι ανοησία να πληρώνουμε αυτόν το φόρο αίματος», αν και όπως πρόσθεσε «οι νέοι θα μας δίνουν τραγικές ειδήσεις, ενώ οι άνω των 50 κινδυνεύουν περισσότερο».

«Αν είχαν νοσηλευθεί νωρίτερα, θα είχαν σωθεί»

Συγκλονισμένη παραμένει, την ίδια ώρα, η κοινωνία στα Τρίκαλα από τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων ηλικίας 29 και 33 ετών από κορονοϊό με διαφορά λίγων ημερών.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Τρικάλων, Κωνσταντίνο Γρηγορίου, και οι δύο ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ αν είχαν πάει νωρίτερα στο νοσοκομείο, πιθανότατα θα είχαν σωθεί.

«Ο 29χρονος με το που ήρθε στο νοσοκομείο, εισήχθη αμέσως στη ΜΕΘ», δευκρίνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Ήταν περίπου 10 μέρες στο σπίτι του, νοσούσε με πυρετό και πνευμονία και άργησε να έρθει, ενώ δεν είχε καθόλου υποκείμενα νοσήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά, στην 33χρονη κοπέλα, ο Κωνσταντίνος Γρηγορίου υπογράμμισε ότι προσκομίστηκε νεκρή και για αυτό θα διεξαχθεί νεκροψία προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια του θανάτου της.
Keywords
Τυχαία Θέματα