Γρηγοράκος: «Υποχρεωτικός εμβολιασμός στο δημόσιο, δεν μπορεί να με ελέγχει ανεμβολίαστος αστυνομικός»

«Έντεκα μήνες από τη νόσησή μου από τον κορονοϊό ακόμα δεν έχω επανέλθει πλήρως» τόνισε ο πρώην υπουργός Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας-Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ έκανε λόγο για υποχρεωτικότητα στο δημόσιο.

Εξήγησε ότι έχει επανέλθει κατά 90%, αλλά «βεβαίως έχω υπολείμματα της νόσου μυϊκά υπολείμματα»

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ξέσπασε, ζητώντας επέκταση της υποχρεωτικότητας στο δημόσιο. «Οπωσδήποτε υποχρεωτικότητα, δεν πάει άλλο. Όσοι μισθοδοτούνται από το δημόσιο, δημόσιοι

υπάλληλοι, σώματα ασφαλείας, στρατός δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί να με ελέγχει έμενα αστυνομικός αντιεμβολιαστής».

Ζήτησε εθνική συσπείρωση λέγοντας ότι όλοι έχουν κάνει λάθη στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένας μονός του την κατάσταση. Έχουμε απουσία εθνικής συσπείρωσης χρειάζεται να είμαστε πιο ενωμένοι, έγιναν λάθη από όλους, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, ιατρική κοινότητα εκκλησία, στρατό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η πολιτεία πρέπει να βάλει dead line για το εμβόλιο έχουμε αλαλούμ τώρα, άλλοι έχουν κάνει μια δόση άλλη δεύτερη, άλλη τρίτη» πρότεινε ακόμα.

Η μαρτυρία για την ασθένεια: «Μπορούσα να κουνήσω μόνο το δείκτη του αριστερού χεριού»

«Να μην το ζήσει κανένας αυτό που πέρασα εγώ ήμουν τυχερός» ανέφερε. Δήλωσε δε, ότι όταν μιλάει για εμβολιασμό «βλέπω την αντίσταση που μού κάνουν, είναι φοβερό».

«Δε βλέπετε τι γίνεται, δε βλέπετε την τραχειοστομία μου; Με ρωτήσατε εμένα τις ώρες της μοναξιάς που πέρασα, γιατί έτσι έπρεπε, αν μπορούσα να κουνήσω το δάκτυλο μου, αν μπορούσα να ζητήσω κάτι που έχω ανάγκη; Μπορούσα να κουνήσω μόνο το δείκτη του αριστερού χεριού. Είναι μια δύσκολη στιγμή προσπαθώ να τα ξεχάσω...»

Συγκινημένος σημείωσε ότι «μού έλειψε η οικογένειά μου, η γυναίκα μου και τα παιδιά μου, όλοι εσείς μου λείψατε… Δεν μπορούσα να βλέπω και να καταλαβαίνω ανθρώπους να φεύγουν μόνοι τους, απέραντες ώρες μοναξιάς, η μοναξιά ήταν κάτι το φοβερό. Ευχαριστώ όλους για τη στήριξή τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα