Η ανάγκη ενός εμβολίου COVID για τα παιδιά - Τι απαντούν οι επιστήμονες

Η επιστημονική κοινότητα επισημαίνει τη σημασία παρασκευής εμβολίων κατά του κορονοϊού και για τα παιδιά, με τις πρώτες κλινικές δομικές να έχουν ξεκινήσει ήδη. 

Μέχρι στιγμής μόνο το εμβόλιο COVID της Pfizer έχει αδειοδοτηθεί για παιδιά και αυτό υπό προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, μπορεί να χορηγηθεί σε παιδιά άνω των 16 ετών με αυξημένο κίνδυνο. Έτσι έχουν ήδη ξεκινήσει οι κλινικές δοκιμές σε παιδιά για την έγκριση ενός εμβολίου κορονοϊού.

Η Pfizer και η BioNTech

έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή περισσότερων από 2200 εθελοντών ηλικίας 12 έως 15 ετών και η Moderna ολοκληρώνει την πρόσληψη 3000 εθελοντών με την ίδια ελάχιστη ηλικία. Και τα δύο εμβόλια βασίζονται mRNA τεχνολογία. Άλλα τρία εμβόλια, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές για ένα εμβόλιο για τα παιδιά. Στις 12 Φεβρουαρίου, η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσαν ότι θα αρχίσουν να δοκιμάζουν το εμβόλιο τους σε 300 παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Johnson & Johnson, της οποίας το εμβόλιο για ενήλικες θα εξεταστεί από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, αναφέρει ότι κινείται προς τη δοκιμή σε νέους ανθρώπους και η Sinovac Biotech δοκιμάζει το προϊόν της σε παιδιά στην Κίνα ηλικίας 3 έως 17 ετών.

Γιατί τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν - Τι λένε οι επιστήμονες

Keywords
Τυχαία Θέματα