Η επίσημη ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για την επίθεση σε νοσοκομείο στην Γάζα - Ηχητικό ντοκουμέντο της Χαμάς

Οι IDF ολοκλήρωσαν την εκ των υστέρων εξέταση και μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι η Ισλαμική Τζιχάντ ήταν υπεύθυνη για το χτύπημα στο νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας.

Πάνω από 500 άμαχοι Παλαιστίνιοι είναι νεκροί μετά από χτύπημα του νοσοκομείου στη Γάζα, ενώ εκατοντάδες βρίσκονται ακόμα κάτω από τα ερείπια.

Σε ότι αφορά την επίθεση το υπουργείο Υγείας στη Γάζα δηλώνει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Από την άλλη, το Ισραήλ αποδίδει την έκρηξη

στην Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ (PIJ), η οποία αρνήθηκε αυτόν τον ισχυρισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τον στρατό του Ισραήλ:

Κάναμε άμεση επανεξέταση με όλους τους αρμόδιους κλάδους των IDF.

Αυτό έγινε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου:

Στις 6:15μ.μ., ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τη Χαμάς προς το Ισραήλ. Στις 6:59μ.μ. ένα μπαράζ περίπου 10 ρουκετών εκτοξεύτηκε από την Ισλαμική Τζιχάντ από ένα κοντινό νεκροταφείο. Ήταν εκείνη την ώρα, 6:59μμ - όταν υπήρξαν αναφορές για έκρηξη στο νοσοκομείο της πόλης της Γάζας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η Χαμάς έλεγξε τις αναφορές, κατάλαβε ότι επρόκειτο για πύραυλο της Ισλαμικής Τζιχάντ που είχε εκπυρσοκροτήσει λανθασμένα - και αποφάσισε να ξεκινήσει μια παγκόσμια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης για να αποκρύψει τι πραγματικά συνέβη. έφτασε στο σημείο να διογκώσει τον αριθμό των θυμάτων.

Κατάλαβαν, με απόλυτη βεβαιότητα, ότι ήταν ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε λανθασμένα από την Ισλαμική Τζιχάντ - που προκάλεσε ζημιές στο νοσοκομείο.

Η ανάλυση των αεροφωτογραφιών μας επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε άμεσο χτύπημα του ίδιου του νοσοκομείου. Η μόνη τοποθεσία που υπέστη ζημιές, είναι έξω από το νοσοκομείο, στο πάρκινγκ, όπου βλέπουμε σημάδια καύσης,
δεν υπάρχουν κρατήρες και δεν υπάρχουν δομικές ζημιές σε κοντινά κτίρια.

Σε αντίθεση με τις ζημιές που προκλήθηκαν από οποιοδήποτε εναέριο πυρομαχικό, οι οποίες θα ήταν διαφορετικής φύσης:

Θα βλέπαμε κρατήρες και δομικές ζημιές σε κτίρια, τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί σε αυτό το περιστατικό. Το μέγεθος της ζημιάς που βλέπουμε εδώ οφείλεται στην κεφαλή του πυραύλου της Ισλαμικής Τζιχάντ, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του προωθητικού υλικού του πυραύλου είναι ακόμα εμφανές λόγω της σύντομης πτήσης του πυραύλου (επειδή η εκτόξευση απέτυχε). Τα παρακάτω οπτικά στοιχεία δείχνουν υπέρυθρες εικόνες του χώρου στάθμευσης. Μπορείτε να δείτε τις κεντρικές θέσεις των πυρκαγιών και κάποια αποκαΐδια στις στέγες. Δεν μπορούν να εντοπιστούν κρατήρες. Και όλοι οι τοίχοι των γύρω κτιρίων είναι άθικτοι.

Έχουμε επίσης παραδείγματα για το πώς μοιάζουν οι κρατήρες πυρομαχικών αέρος-εδάφους. Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχουν σε αυτή την περίπτωση." Πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αμέσως τους ανεπιβεβαίωτους ισχυρισμούς της Χαμάς.

Αυτά ήταν ψέματα που διαδόθηκαν από τη Χαμάς.

Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι:

Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε τι συνέβη τόσο γρήγορα όσο η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι γνώριζε. Αυτό θα έπρεπε να ήταν ένα πρώτο προειδοποιητικό σημάδι για πολλούς. Σε αντίθεση με τη Χαμάς, οι IDF ξεκίνησαν μια άμεση εξέταση, η οποία επιβλέπονταν στα πολύ υψηλά επίπεδα διοίκησης.

Αυτή η επαγγελματική εξέταση βασίστηκε σε πληροφορίες, επιχειρησιακά συστήματα και εναέρια πλάνα, τα οποία διασταυρώσαμε.



Τα στοιχεία - τα οποία μοιραζόμαστε με όλους σας - επιβεβαιώνουν ότι η έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας προκλήθηκε από πύραυλο της Ισλαμικής Τζιχάντ που εκπυρσοκρότησε λανθασμένα.

Ακολουθούν τα τέσσερα κύρια μέρη της διαδικασίας εξέτασής μας:

1) Πρώτον, επιβεβαιώσαμε ότι δεν υπήρξαν πυρά των IDF - από ξηρά, θάλασσα ή αέρα - που να έπληξαν το νοσοκομείο.

2) Δεύτερον, τα συστήματα ραντάρ μας εντόπισαν ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τρομοκράτες από το εσωτερικό της Γάζας την ώρα της έκρηξης. Η ανάλυση της τροχιάς από τον καταιγισμό των ρουκετών, επιβεβαιώνει ότι οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο.



Επιπλέον, υπάρχουν δύο ανεξάρτητα βίντεο που δείχνουν την αποτυχία της εκτόξευσης των ρουκετών και τη συνέχιση της πτήσης των ρουκετών προς το έδαφος, εντός της λωρίδας της Γάζας - πέφτοντας στο χώρο του νοσοκομείου.

3) Τρίτον, έχουμε πληροφορίες - κάποιες από τις οποίες θα μοιραστούν εδώ - για cεπικοινωνία μεταξύ τρομοκρατών που μιλούν για την αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας. Οι τρομοκράτες συνειδητοποίησαν ότι μια ρουκέτα είχε εκπυρσοκροτήσει λάθος και έκαναν συγκεκριμένη αναφορά στο νοσοκομείο.

Έχουμε διασταυρώσει αυτή την υποκλοπή με άλλες πηγές πληροφοριών για να επιβεβαιώσουμε την ακρίβειά της.

Είναι σύνηθες οι ρουκέτες που εκτοξεύονται προς το Ισραήλ, να προσγειώνονται λίγο και να πέφτουν μέσα στη Γάζα.

Αυτές οι ρουκέτες πέφτουν κοντά στο Ισραήλ και έχουν προκαλέσει παλαιστινιακές απώλειες.

Κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, έχουμε μετρήσει περίπου 450 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν λανθασμένα και έπεσαν μέσα στη Γάζα. Οι Παλαιστίνιοι πολίτες πληρώνουν το τίμημα.

Μοιραζόμαστε επίσης αυτές τις πληροφορίες με τους εταίρους μας, πρώτα και κύρια με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θέλουμε τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια, διότι λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας κάθε περιστατικό στο οποίο εμπλέκονται πολίτες.Δυστυχώς, πολλά μέσα ενημέρωσης - ανέφεραν αμέσως τις δηλώσεις που προέρχονταν από τη Γάζα που ελέγχεται από τη Χαμάς, οι οποίες κατηγορούσαν το Ισραήλ.

Αντί να περιμένουν την εξέταση αξιόπιστων πληροφοριών από τις IDF, ορισμένα μέσα ενημέρωσης έτρεξαν με τα ψέματα της Χαμάς. Μερικοί από αυτούς τους τίτλους εξακολουθούν να υπάρχουν και δεν έχουν διορθωθεί.Καταλαβαίνω την επιθυμία να μεταδοθούν ειδήσεις, αλλά ελπίζω ότι όλοι θα συμφωνήσετε ότι η ακρίβεια και η αξιόπιστη πληροφόρηση προηγούνται της ταχύτητας.

Οι IDF ενεργούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Εν κατακλείδι, το περιστατικό αυτό δείχνει πώς οι ισχυρισμοί -στην προκειμένη περίπτωση, ψευδείς και αβάσιμοι ισχυρισμοί τρομοκρατών- κατά του Ισραήλ μπορούν να εξαπλωθούν και να πυροδοτήσουν εντάσεις στην περιοχή.

Ηχητικό ντοκουμέντο μεταξύ Χαμάς - Τζιχάντ

Απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας:

Hamas Operative #1 Σας λέω ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε έναν πύραυλο σαν αυτόν να πέφτει και γι' αυτό λέμε ότι ανήκει στην Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ

Hamas Operative #2 Τι είναι αυτό;

Hamas Operative #1 Λένε ότι ανήκει στην PIJ.

Hamas Operative #2 Είναι από εμάς;

Hamas Operative #1 Έτσι φαίνεται!

Hamas Operative #2 Ποιος το λέει αυτό;

Hamas Operative #1 Λένε ότι τα θραύσματα από τον πύραυλο είναι τοπικά θραύσματα και όχι ισραηλινά θραύσματα.

Hamas Operative #2 Τι λες (όνομα);

Hamas Operative #1 Αλλά ο Θεός να τον ευλογεί, δεν θα μπορούσε να βρει άλλο μέρος για να εκραγεί;

Hamas Operative #2 Δεν πειράζει, ναι, (Όνομα), το πυροβόλησαν από το νεκροταφείο πίσω από το νοσοκομείο.

Hamas Operative #1 Τι;! Τι;!

Hamas Operative #2 Το πυροβόλησαν από το νεκροταφείο πίσω από το νοσοκομείο Al-Ma'amadani, και δεν πυροβόλησε σωστά και έπεσε πάνω τους.

Hamas Operative #1 Υπάρχει νεκροταφείο πίσω από αυτό;

Hamas Operative #2 Ναι, το Al-Ma'amadani είναι ακριβώς στο συγκρότημα.

Hamas Operative #1 Πού είναι όταν μπαίνεις στον περίβολο;

Hamas Operative #2 Μπαίνετε πρώτα στο συγκρότημα και δεν πηγαίνετε προς την πόλη και είναι στη δεξιά πλευρά του νοσοκομείου Al-Ma'amadani.

Hamas Operative #1Ναι, το ξέρω.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο εδώ:

#ΤΖΙΧΑΝΤ #ΕΠΙΘΕΣΗ #ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ #ΓΑΖΑ #ΙΣΡΑΗΛ #ΝΕΚΡΟΙ #ΧΑΜΑΣ #ΣΤΡΑΤΟΣ #ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γάζα - Ηχητικό, Χαμάς,gaza - ichitiko, chamas