Η κυβέρνηση της Μελόνι έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής Βουλής

«Δεν έδειξα ποτέ συμπάθεια σε αντιδημοκρατικά καθεστώτα», δήλωσε η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, λίγο πριν λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι έλαβε το βράδυ της Τρίτης την ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής Βουλής, με 235 ψήφους υπέρ και 154 κατά.

Αύριο, η νέα

ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να εξασφαλίσει και την ψήφο εμπιστοσύνης της Γερουσίας.

Nωρίτερα, απευθυνόμενη στη Βούλη ενόψει της ψηφοφορίας, η Μελόνι επιβεβαίωσε ότι η χώρα της θα παραμείνει σταθερά εντός της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης.

Η Ιταλία, με την Ελλάδα, είναι η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού και του συστήματος αξιών το οποίο βασίζεται στην ελευθερία και την Δημοκρατία, είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα περιορίσουμε ποτέ τις ελευθερίες. Θα δούμε, εμπράκτως και σε ό,τι αφορά τα κοινωνικά δικαιώματα και την άμβλωση, ποιος είπε ψέματα και ποιός όχι στην προεκλογική περίοδο. Δεν έδειξα ποτέ συμπάθεια σε αντιδημοκρατικά καθεστώτα ούτε στον φασισμό. Απεχθάνομαι τους φυλετικούς νόμους κατά των Eβραίων», τόνισε η Μελόνι.

Υπογράμμισε, δε, ότι «από νέα, ένιωσε το άρωμα της Δημοκρατίας» και ότι «η κυβέρνησή της θα καταπολεμήσει κάθε μορφή ρατσισμού, πολιτικής βίας και διάκρισης».

Σε ό,τι αφορά την ευρύτερη οικονομική κατάσταση της Ιταλίας, παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή της θα διευρύνει την μείωση του ΦΠΑ για τα βασικά αγαθά στο 5%.

#ΙΤΑΛΙΑ #ΤΖΟΡΤΖΙΑ_ΜΕΛΟΝΙ #ΒΟΥΛΗ #ΨΗΦΟΣ_ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα