Προ των πυλών η νέα κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Έντονο ψύχος, θυελλώδεις άνεμοι, βροχές και χιονοπτώσεις

Η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους στα πελάγη, τις βροχές στα κεντρικά, νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας και τις χιονοπτώσεις σύμφωνα με το meteo.

Η νέα κακοκαιρία που ακούει στο όνομα «Ηφαιστίων» φέρνει ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει τη χώρα μας από το απόγευμα της Κυριακής 5/1 προκαλώντας

νέα μεταβολή του καιρού.

Σύμφωνα με το meteo, η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους στα πελάγη, τις βροχές στα κεντρικά, νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας και τις χιονοπτώσεις, που με τα έως σήμερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι θα εκδηλωθούν ακόμη και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα των κεντρικών και νότιων ηπειρωτικών.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε της πορεία των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη έως την Τρίτη 7/1.

Οι θερμοκρασίες αυτές αναφέρονται σε υψόμετρο 1500 περίπου μέτρων, στάθμη της ατμόσφαιρας η οποία επιτρέπει την παρακολούθηση της πορείας των θερμών και ψυχρών αερίων μαζών.

Το Σάββατο 4/1 θα δοθούν περισσότερα στοιχεία για τις περιοχές στις οποίες αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Ποιος ήταν ο Ηφαιστίωνας

Ο Ηφαιστίων (Αρχαία Πέλλα, 356 π.Χ – Βαβυλώνα, 324 π.Χ.), γιος του Αμύντορα, ήταν αρχαίος Έλληνας στρατηγός και ευγενής της Μακεδονίας.

Ήταν ο στενότερος από όλους τους φίλους Μεγάλου Αλεξάνδρου, μεγαλωμένοι μαζί από παιδιά.

Διακρίθηκε κατά την στρατιωτική υπηρεσία του, καθώς ήταν μέλος των σωματοφυλάκων του Αλεξάνδρου, διοικητής του ιππικού των Εταίρων, καθώς και υπεύθυνος για πολλές άλλες δραστηριότητες, όπως διπλωματικές αποστολές, γεφύρωση ποταμών, και την εγκαθίδρυση νέων οικισμών.

Βρισκόταν σε επικοινωνία με τους Αριστοτέλη και Ξενοκράτη πίσω στην Ελλάδα, ενώ υπήρξε υποστηρικτής της προσπάθειας του Αλεξάνδρου στο να αναμείξει τους Ελληνικούς με τους Περσικούς τρόπους.

Η φιλία του με τον Μέγα Αλέξανδρο ήταν τόσο ονομαστή που πολλοί την έχουν συγκρίνει με αυτήν του Αχιλλέα και του Πατρόκλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα