Η τελευταία συνέντευξη Βγενόπουλου το 2016: Οι καταγγελίες ότι του ζητήθηκε να χρηματίσει με την μέθοδο του βιβλίου (βίντεο)

Διαστάσεις παίρνουν οι αποκαλύψεις μετά το ηχητικό που ήρθε το φως της δημοσιότητας όπου, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος φέρεται να αποκαλύπτει πως του ζητήθηκε να χρηματίσει λειτουργούς προκειμένουν να «παγώσει» η έκδοση δύο στελεχών της MIG από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Η

συνέντευξη του επιχειρηματία δόθηκε ένα μήνα μετά τη συνάντηση που είχε με την μεσάζων γυναίκα που του ζήτησε χρήματα προκειμένου να δώσει σε δικαστικούς και να τακτοποιηθούν οι εκρεμμότητές του. Άρα όταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος έδωσε τη συνέντευξη, θέλοντας να δημοσιοποιήσει κάποια από αυτά που βίωνε στο παρασκήνιο, κατήγγειλε ότι του ζητήθηκε χρηματισμό.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής, ο κ. Βγενόπουλος μαζί με την μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε και το ηχητικό (ή τα ηχητικά εάν είχε και άλλα) και ο λόγος που δεν έγινε τίποτα μέχρι σήμερα γνωστό είναι ότι η δικαιοσύνη τότε αποφάσισε να μην ερευνήσει την υπόθεση και να την θέση στο αρχείο.

Οπως είχε δηλώσει τότε σε συνέντευξη Τύπου ο γνωστός επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος «εμείς δεν έχουμε την ίδια αντιμετώπιση από κάποιους ελάχιστους που εκφράζουν αυτό που λέγεται δημοσιογραφικός υπόκοσμος, αλλά δεν πειράζει, εγώ σέβομαι πάντα τη δεοντολογία».

Αναμένω την αντίδραση της κας Θάνου, που πιθανότατα θα μου πει ότι δεν τρέχει τίποτα και θα κάνει μηνύσεις, αλλά πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της. «Αν επιχειρηθεί επικοινωνιακή διαχείριση, θα με δείτε σύντομα κοντά σας», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι θα είναι και με videο wall.

Στη συνέντευξή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος είπε ότι σε κάποια φάση της υπόθεσης του ζητήθηκε να ακολουθήσει τη διαδικασία του βιβλίου. Να τοποθετήσει χαρτονομίσματα εντός ενός βιβλίου και να το παραδώσει. «Στη συγκεκριμένη διαδικασία μού ζητήθηκε βιβλιοθήκη, δηλαδή ένας μεγάλος αριθμός βιβλίων». Ερωτηθείς, αργότερα, για το γιατί δεν προσπάθησε να παγιδεύσει τον «αιτούντα», είπε ότι έγινε προσπάθεια αλλά για λόγους που περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά, αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Απαντώντας στο πώς θα προχωρήσει η διαδικασία μετά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς, είπε ότι είναι «αχαρτογράφητη περιοχή». Το πώς θα γίνει είναι θέμα που θα κρίνει η ίδια η κα Θάνου, που όπως είπε για λόγους ευθιξίας θα πρέπει να αναστείλει τη δράση της, ενώ δυνατότητες έχει και ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Σέβομαι το τεκμήριο αθωότητας των πάντων». Θα αναμένουμε το αποτέλεσμα, ξεκαθάρισε.

Οι εκδόσεις στην Κύπρο

Δεν υπάρχει κανένα ποινικό αδίκημα στις κινήσεις των στελεχών της MIG κ.κ. Μπουλούτα και Φόρου, τόνισε ο κ. Βγενόπουλος. Είναι ψέμα. Τους αποδίδεται η κατηγορία ότι τον Νοέμβριο του 2011, όταν βγήκε το εννιάμηνο και επειδή λίγες εβδομάδες πριν είχε γίνει το PSI, θα έπρεπε να υπάρξει απομείωση στα βιβλία της τράπεζας. Αυτό που έγινε τότε είναι ότι εμφανίστηκε ο κ. Μπουλούτας στο διοικητικό συμβούλιο της Λαϊκής και είπε ότι επειδή είναι πρόσφατο το PSI και αφορά σε πολλά εκατομμύρια απομείωση, δεν υπάρχουν τα διαθέσιμα στοιχεία και πρότεινε να οριστεί ανεξάρτητος σύμβουλος που θα κάνει εισήγηση και εν συνεχεία, με τα αποτελέσματα του τέλους του έτους και σε συνεργασία με τους ορκωτούς λογιστές, να υπάρξει η απομείωση της αξίας. Αυτό δεν μπορεί να παραπέμψει σε ποινικό αδίκημα. Υπάρχουν σχετικές τοποθετήσεις από προέδρους αρχών. Και άλλες τράπεζες στο εξωτερικό έκαναν το ίδιο. «Είναι ανύπαρκτη η υπόθεση».

Ο επικεφαλής της MIG κατήγγειλε ότι το συμβούλιο Εφετών, με την ίδια σύνθεση, είχε κρίνει υπόθεση έκδοσης στην Ιταλία Ελλήνων διαδηλωτών που είχαν πάει στη γειτονική χώρα και κατηγορούνται ότι κρατούσαν μολότοφ και αναποδογύρισαν αυτοκίνητα. Σε εκείνη την περίπτωση αποφάσισε ότι πρέπει να ισχύσει η αρχή της αναλογικότητας (αν οι ποινές στην Ιταλία είναι μεγαλύτερες, δεν πρέπει να εκδοθούν). Οι ποινές ήταν μέχρι 15 έτη στην Ιταλία και 5 έτη στην Ελλάδα. Δεν έγινε η έκδοση και κατά τη γνώμη μου σωστά. Παράλληλα επικαλέστηκαν την αρχή της ειδικότητας, ότι δεν αναλύεται δηλαδή ποιος ακριβώς έπραξε τι.

Στην υπόθεση των δύο στελεχών της MIG η απόφαση στην αρχή της αναλογικότητας απλά λέει ότι «δεν ισχύει». Και αυτό παρότι η προβλεπόμενη ποινή στην Κύπρο είναι 27 χρόνια και στην Ελλάδα μηδέν. Σε ό,τι αφορά στην αρχή της ειδικότητας και στο επιχείρημα ότι δεν μπορεί να πήραν απόφαση τέσσερα άτομα σε ένα συμβούλιο με 13 μέλη, επίσης δεν έγινε δεκτό από το Συμβούλιο Εφετών.

Οπως είπε μάλιστα, ο πρόεδρος του τμήματος που θα εκδίκαζε την υπόθεση Μπουλούτα ειδοποιήθηκε ότι αντικαθίσταται και στη θέση του η κα Θάνου διόρισε μια αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, την κα Καρέλου. Όταν της έγινε αίτηση εξαίρεσης από την κα Τσατάνη για την υπόθεσή της, η κα Θάνου ανέθεσε το θέμα στην κα Καρέλου, συμπλήρωσε.

{https://www.youtube.com/watch?v=G8p52b9Ijy0}

Keywords
Τυχαία Θέματα