«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για αλλαγές με αυξημένη πλειοψηφία στον εκλογικό νόμο»

"Και η κατάτμηση της Β' Αθηνών και το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού θέλουν 200 ψήφους. Μία ψηφοφορία, ένας νόμος, ένα άρθρο. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών στον ραδιοφωνικό σταθμό

του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 fm".

"Και η κατάτμηση της Β' Αθηνών και το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού θέλουν 200 ψήφους. Μία ψηφοφορία, ένας νόμος, ένα άρθρο. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 fm", εξηγώντας την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβερνητική πρόταση για αλλαγή στον εκλογικό νόμο και την επιδίωξη ευρύτερης συναίνεσης, ώστε ό,τι ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.

"Ο κ.Μητσοτάκης είναι διαχρονικά υπέρ της κατατμήσεως και ως βουλευτής Β' Αθηνών διαχρονικά και ως αρχηγός της ΝΔ και έχουμε καταθέσει και σχετική πρόταση", επισήμανε ο κ.Γεωργιάδης και διευκρίνισε: "Αποφασίζει η κυβέρνηση λίγους μήνες προ των εθνικών εκλογών να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Αυτό χρειάζεται 200 ψήφους για να ισχύσει για τις επόμενες εκλογές.

Εμείς λέμε, πως εάν είναι να μπούμε σε μία συζήτηση και να φτιάξουμε μία μεγάλη συναίνεση για την κατάτμηση και να πάμε στην ψηφοφορία 200 ψήφων, είναι μία ιδανική ευκαιρία για να ψηφίσουμε, επίσης με 200 ψήφους, ώστε να δοθεί και το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού, που είναι κάτοχοι ελληνικού διαβατηρίου, που είναι εγγεγραμμένοι στους ελληνικούς καταλόγους και απλώς δεν μπορούν να πάρουν το αεροπλάνο για να έλθουν να ψηφίσουν στην Ελλάδα τη μέρα των εκλογών, επειδή δεν έχουν τον χρόνο ή τα χρήματα".

"Τώρα είναι η ευκαιρία, αν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πράγματι για τη θεσμική πρόοδο της χώρας, να έχουμε έναν νόμο, ο οποίος θα πάρει 200 ψήφους για να ισχύσουν όλα αυτά από τις επόμενες εκλογές. Εάν η κυβέρνηση δέχεται κάτι τέτοιο, η ΝΔ θα είναι παρούσα. Εάν η κυβέρνηση θέλει να το αποφύγει αυτό, γιατί φοβάται ότι όλοι αυτοί θα τη μαυρίσουν, επειδή τώρα ζούνε σε προηγμένα κράτη και καταλαβαίνουν πια από λεφτά και οικονομία και καταλαβαίνουν τι είναι αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και μείνει μόνο στο σόου του θέμα της Β' Αθηνών, τότε θα είναι μόνοι τους", πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, υπενθυμίζοντας πως "σε αλλεπάλληλες δηλώσεις τους και ο κ.Βούτσης και ο κ.Τσίπρας και ο κ. Τζανακόπουλος έχουν δεσμευτεί ότι θα δώσουν το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού".

Σημείωσε, δε, ότι η ΝΔ δεν μπαίνει στη συζήτηση της επιστολικής ψήφου "επειδή αυτό θέλει μία πολύ μεγαλύτερη οργάνωση και υπάρχει κίνδυνος να το ψηφίσει η Βουλή και με διαδικαστικές δικαιολογίες να μην εφαρμοστεί", ενώ "θέλουμε ένα σύστημα απλό που θα κατοχυρώνει άμεσα το δικαίωμα της ψήφου σε όσους είναι κάτοχοι ελληνικού διαβατηρίου και βεβαίως σε δεύτερο χρόνο να δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε ακόμη ευκολότερο και με επιστολική και με ηλεκτρονική ψήφο".

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην πορεία των διαπραγματεύσεων Ελλάδας- ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό εξέφρασε την άποψη ότι "το θέμα το χειρίστηκε ο κ. Τσίπρας από την αρχή με όρους εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας, δεν διαμόρφωσε ενιαίο μέτωπο, ούτε καν ενιαίο κυβερνητικό μέτωπο, αφού δεν κατάφερε να συμφωνήσει ούτε με τον κ.Καμμένο και έτσι μπήκε η Ελλάδα σε μία διαπραγμάτευση από αδύναμη θέση".

Εξέφρασε, δε, τη διαφωνία του στην προοπτική "εμείς να επιτρέψουμε να μπουν τώρα στο ΝΑΤΟ και αυτοί (σ.σ. η ΠΓΔΜ) σε διάστημα δύο ετών να κάνουν αυτά που έχουν υποσχεθεί". "Θεωρώ ότι αν υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση μία τέτοια λύση θα κάνει τεράστιο λάθος και μεγάλη βλάβη στα εθνικά μας συμφέροντα και δεν πιστεύω ότι θα περάσει και από τη Βουλή", υπογράμμισε.

Ενόψει της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τη λήψη απόφασης επί του πορίσματος της ειδικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis ο κ. Γεωργιάδης παρατήρησε: "Θα είναι μία ενδιαφέρουσα μέρα, για να ολοκληρωθεί αυτό που έχει γίνει πια σαφές στην κοινή γνώμη, ότι αυτό δεν ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής του ελληνικού κράτους, αλλά ήταν η μεγαλύτερη σκευωρία, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στη Βουλή, κανένα στοιχείο δεν παρουσιάστηκε, καμία συζήτηση δεν έγινε, πουθενά δεν βρέθηκαν χρήματα και όλα στηρίχθηκαν σε τρεις ψευδομάρτυρες, τους οποίους μάλιστα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία τους κάλυψε να μην έλθουν να καταθέσουν ούτε με κουκούλα στη Βουλή".

Ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή σημείωσε: "Μου κάνει εντύπωση πώς οι άνθρωποι της Χαμάς εκεί με τόση ευκολία φέρνουν σε έναν χώρο τόσο σκληρής διαμάχης τον άμαχο πληθυσμό, αυτό με ξεπερνά [...] δεν πρέπει ο άμαχος πληθυσμός να χρησιμοποιείται για πολιτικούς λόγους από κανέναν και για κανέναν λόγο".

Αναφορικά με τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, που αποτέλεσε την αφορμή για τις αιματηρές διαδηλώσεις ο κ. Γεωργιάδης είπε: "Για μένα, για κάθε άνθρωπο που έχει διαβάσει ιστορία, η Ιερουσαλήμ είναι μία εβραϊκή πόλη. Οι Εβραίοι την έχτισαν, οι Εβραίοι την ίδρυσαν, οι υπόλοιποι πήγαν εκεί ως κατακτητές πολύ αργότερα --είτε ήμασταν εμείς στην ελληνιστική περίοδο, είτε οι Ρωμαίοι τη ρωμαϊκή περίοδο, οι Άραβες την αραβική περίοδο, είτε οτιδήποτε άλλο.

Είναι εβραϊκή πόλη. Φυσικά και πρέπει η Ιερουσαλήμ να αποτελέσει μέλος της τελικής λύσης (σ.σ. όπως αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών), αλλά δεν μπορούμε να μην βλέπουμε το δικαίωμα των Εβραίων να τη θεωρούν την ιστορική τους πρωτεύουσα. Αφού την ίδρυσαν εδώ και χιλιάδες χρόνια [...] Ο πρόεδρος Τραμπ, τον οποίο συχνά επικρίνουμε, είχε ανακοινώσει προεκλογικά στις ΗΠΑ ότι θα κάνει αυτό, άρα η απόφασή του αποτελεί μία προεκλογική δέσμευση που υλοποιείται και αυτή ήταν μία προεκλογική δέσμευση πολλών Αμερικανών προέδρων στο παρελθόν".

Keywords
Τυχαία Θέματα