Ιωάννου στο Dnews: «Όλα ανοιχτά ακόμη και για Angels of Death με τα νεκρά μωρά στην Αμαλιάδα»

«Οι μυστηριώδεις θάνατοι των μωρών στην Αμαλιάδα δείχνουν επικίνδυνα κενά στην κοινωνική μέριμνα» τονίζει η Δρ. Κέλλυ Ιωάννου

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση με τα νεκρά μωρά στην Αμαλιάδα με την 24χρονη Ειρήνη Μαρτζούκου να είναι ένα από τα πρόσωπα «κλειδιά» σε όλες τις περιπτώσεις με τις Αρχές να αναζητούν απαντήσεις σχετικά με το τι συνέβη και τα μωρά έχασαν αιφνίδια τη ζωή τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Φεβρουαρίου 2021 η τότε 21χρονη Ειρήνη πρόσεχε το 6 μηνών μωρό της φίλη της όταν αυτό άρχισε να εμφανίζει δυσκολία στην αναπνοή.

Όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρό.

Το 2022 πεθαίνει το πρώτο παιδί της, 19 ημερών, με διάμεση πνευμονίτιδα.

Το 2023 πεθαίνει το δεύτερο παιδί της στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» και το πόρισμα που βγήκε τον Οκτώβριο του 2023 αποδίδει τον θάνατο στις επιληπτικές κρίσεις που πάθαινε. Το ερώτημα είναι αν όταν πέθανε το παιδί ήταν άλλος μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Το 2024 πεθαίνει ο 1,5 ετών Παναγιώτης, παιδί φίλης της την ημέρα που εκείνη το κρατούσε στο σπίτι ενόσω έλειπε σε εξωτερικές δουλειές η φίλη της.

Υπό το πρίσμα όλων αυτών των γεγονότων ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών ζήτησε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για όλους τους θανάτους και όλες αυτές οι κινήσεις πυροδότησαν ένα «ντόμινο» αποκαλύψεων.

Κέλλυ Ιωάννου στο Dnews: «Οι μυστηριώδεις θάνατοι στην Αμαλιάδα δείχνουν επικίνδυνα κενά στην κοινωνική μέριμνα – Έγκλημα της αμέλειας;»

Θέλοντας να εμβαθύνουμε στην υπόθεση, επιδιώκοντας να καταλάβουμε τι πραγματικά έχει συμβεί με τους αιφνίδιους και ανεξήγητους θανάτων μωρών που ξεψυχούν είτε στην αγκαλιά είτε παρουσία της 24χρονης, επικοινωνήσαμε με την κλινική εγκληματολόγο Δρ. Κέλλυ Ιωάννου ζητώντας της να μας αποκωδικοποιήσει τα δεδομένα και τις μαρτυρίες αυτής της ιστορίας.

Όπως τονίζει στο Dnews η Δρ. Ιωάννου «Η υπόθεση των θανάτων στην Αμαλιάδα απαιτεί προσεκτική εγκληματολογική ανάλυση. Παρά το γεγονός ότι οι αρχές δεν έχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, οι αλλεπάλληλοι θάνατοι παιδιών δημιουργούν ερωτήματα. Η βιβλιογραφία για βρεφοκτονίες δείχνει ότι οι δράστες είναι συχνά γονείς ή φροντιστές με ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων ή ψυχικής πίεσης, όπως επιλόχεια κατάθλιψη ή προσωπικές καταστάσεις που τους κάνουν να αισθάνονται παγιδευμένοι. Συνηθισμένες μέθοδοι περιλαμβάνουν τη χρήση τοξικών ουσιών, ασφυξία ή αμέλεια, που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο από ασιτία ή αφυδάτωση.

Για την εγκληματολογική ανάλυση τέτοιων περιπτώσεων απαιτούνται λεπτομερείς τοξικολογικές εξετάσεις, συνεντεύξεις και εκτίμηση του οικογενειακού περιβάλλοντος. Ο έλεγχος του ιστορικού κοινωνικής πρόνοιας μπορεί να αποκαλύψει προειδοποιητικά σημάδια, όπως καταγγελίες για παραμέληση ή δυσκολίες στη φροντίδα. Στην υπόθεση της Αμαλιάδας, οι καταγγελίες για το οικογενειακό περιβάλλον εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την ανταπόκριση των κοινωνικών υπηρεσιών. Η διερεύνηση τέτοιων καταγγελιών είναι κρίσιμη, καθώς ενδέχεται να αποκαλύψει ελλείψεις στην προστασία των παιδιών, συμβάλλοντας στην πρόληψη παρόμοιων τραγικών περιστατικών.

@ioannou_kelly Η υπόθεση της Αμαλιάδας που σοκάρει! Τέσσερα βρέφη έχουν χάσει την ζωή τους μέσα σε λίγα χρόνια,προκαλώντας ερωτήματα για το τι πραγματικά συμβαίνει. Πώς μπορεί η κρατική μέριμνα να προστατέψει οικογένειες και να αποτρέψει τέτοιου είδους περιστατικά; #αμαλιαδα #τικτοκ #fyp #ελληνικοτικτοκ #greektiktok #criminology #ioannoukelly ♬ πρωτότυπος ήχος - Kelly Ioannou

Το προφίλ των «Angels of Death» και η μεθοδολογία που ακολουθούν

«Αν υποθέσουμε ότι η περίπτωση στην Αμαλιάδα ενδέχεται να αφορά εγκληματική ενέργεια, τότε θα μπορούσαμε να εξετάσουμε την πιθανότητα να σχετίζεται με το προφίλ των Angels of Death. Η τυπολογία αυτή αφορά δράστες που δρουν σε πλαίσια εμπιστοσύνης και συνήθως επιλέγουν ευάλωτους στόχους, όπως παιδιά, στους οποίους έχουν εύκολη πρόσβαση. Συνήθεις μέθοδοι περιλαμβάνουν την ασφυξία ή τη χορήγηση τοξικών ουσιών, καθώς αφήνουν ελάχιστα εμφανή σημάδια, ενώ παράλληλα εξυπηρετούν την επιθυμία για έλεγχο ή αναγνώριση.» εξηγεί η Δρ. Ιωάννου.

Μάλιστα ειδικά για την περίπτωση της Αμαλιάδας τονίζει ότι «Εάν υποψιαστούμε παρόμοιο προφίλ, η αστυνομική έρευνα θα πρέπει να εστιάσει σε λεπτομερείς τοξικολογικές εξετάσεις, για να διαπιστωθεί τυχόν χρήση τοξικών ουσιών, και σε ψυχολογικές αναλύσεις που θα αποκαλύψουν πιθανές ψυχολογικές διαταραχές ή μοτίβα παραμέλησης. Επίσης, η κοινωνική και οικογενειακή ιστορία θα μπορούσε να παράσχει στοιχεία για το κατά πόσο υπήρχαν σημάδια επικινδυνότητας, ενδεχομένως να αποκαλύψει καταστάσεις που ευνοούν τέτοιου είδους ακραίες συμπεριφορές.»

#ΑΜΑΛΙΑΔΑ #ΝΕΚΡΑ_ΜΩΡΑ #ΚΕΛΛΥ_ΙΩΑΝΝΟΥ #ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ_ΜΕΡΙΜΝΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιωάννου, Dnews, Όλα, Angels, Death, Αμαλιάδα,ioannou, Dnews, ola, Angels, Death, amaliada