Κατηγορηματική διάψευση από την ΕΙΝΑΠ για τα περι χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού

Η ΕΙΝΑΠ διαψεύδει ότι τα ποσοστά εμβολιασμού των γιατρών στα νοσοκομεία Αθηνών και Πειραιά είναι χαμηλά, οργισμένη ανακοίνωση.

Οι υγειονομικοί ήταν η πρώτη ομάδα πληθυσμού που έλαβε προτεραιότητα για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που διστάζουν να εμβολιαστούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία για τον κίνδυνο ενδονοσοκομειακής διασποράς.

Το

ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, πάντως, κατήγγειλε ως «ψευδείς» τις κατηγορίες ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν έχουν εμβολιαστεί σε υψηλό ποσοστό. Κάνει λόγο, μάλιστα, για αποδεικτικά στοιχεία ανά νοσοκομείο που αποδεικνύουν ποσοστό εμβολιασμών 80 % - 90% (Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Γεννηματάς, Τζάνειο, Νίκαια, Θριάσιο, Αττικό κ.λπ.).

«Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι οι καμπάνιες για τους εμβολιασμούς ξεκίνησαν στα νοσοκομεία εδώ και μήνες από τα Επιστημονικά Συμβούλια, τις Επιτροπές Λοιμώξεων και τις Επιτροπές Διαχείρισης νόσου covid 19. Έγιναν δε πανελλαδικά, από τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών και την ΟΕΝΓΕ webinars για την ενημέρωση των υγειονομικών.

Είναι ντροπή και αίσχος να ασχολούνται και να συκοφαντούν αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και αντιμετωπίζουν τους ασθενείς με νόσο covid 19 και τους ασθενείς με άλλες ασθένειες εδώ και ένα χρόνο, και που μάλιστα τώρα τους έχει ανατεθεί μονομερώς και αποκλειστικά και το έργο του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού» αναφέρει στην οργισμένη αντίδρασή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιά.

ΕΙΝΑΠ: Οι γιατροί που νόσησαν στο «Άγιος Ανδρέας» είχαν εμβολιαστεί

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατηγορηματική, ΕΙΝΑΠ,katigorimatiki, einap