«Κλειδώνει» ο μποναμάς της κυβέρνησης - 13η σύνταξη, φόροι και ελαφρύνσεις στο τραπέζι

Μετρούν αντίστροφα στο Μέγαρο Μαξίμου για την στιγμή της ανακοίνωσης μέτρων ελάφρυνσης, η οποία πιθανολογείται ότι θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Το τεράστιο πρωτογενές πλεόνασμα - που ήρθε φυσικά με το «αίμα» του ελληνικού λαού - δημιούργησε χαμόγελα σε κυβερνητικά στελέχη. Τα μέτρα ελάφρυνσης είναι δεδομένα με την κυβέρνηση να προσδοκά ότι οι μόνιμου χαρακτήρα ελαφρύνσεις θα αλλάξουν την μοίρα της κυβέρνησης και θα της δώσουν άλλο αέρα.

Ήδη πριν το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Πεκίνο, έγινε η πρώτη συνάντηση Τσίπρα

- Τσακαλώτου - Χουλιαράκη κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το περιεχόμενο του νέο πακέτου κοινωνικού χαρακτήρα που προτίθεται να νοµοθετήσει η κυβέρνηση στις αρχές Μαΐου.

Σύμφωνα με τα ...συμφραζόμενα στελεχών της κυβέρνησης αναμένεται µείωση στους συντελεστές του ΦΠΑ, ίσως και στους συντελεστές του φόρου εισοδήµατος, ενώ παζάρι γίνεται για θεσµοθέτηση µιας µορφής 13ης σύνταξης ή 13ου µισθού. Παράλληλα, εξετάζονται μειώσεις στο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, τον οποίο είχε αυξήσει η κυβέρνηση για να βγει ο «λογαριασμός» το 2017.

Ολα δείχνουν ότι από τη νέα συνάντηση εργασίας του κ. Τσίπρα µε το οικονοµικό επιτελείο θα κριθούν πολλά στη βάση πάντα της ευελιξίας που δίνει στην κυβέρνηση το δηµοσιονοµικό περιθώριο που προέκυψε για το 2019 από το πρωτογενές πλεόνασµα της τάξης του 4,4% του 2018.

Τέλος, πιθανότατα εντός της εβδοµάδας κατατίθεται στη Βουλή και η ρύθµιση για τις 120 δόσεις στην Εφορία και τα ασφαλιστικά ταµεία, µέτρο που αναµένεται να ανακουφίσει εκατοµµύρια πολίτες µε ληξιπρόθεσµες οφειλές.

Keywords
Τυχαία Θέματα