Κοινωνικό μέρισμα: Η Οδύσσεια ενός ανέργου και οι... συμπληγάδες του νόμου

Μία από τις αδικίες του νόμου για το κοινωνικό μέρισμα είναι αυτή του Κ. Βασίλη Λαδά, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο Dikaiologitika News, για το γεγονός ότι παρόλο που ο ίδιος και η γυναίκα του είναι μακροχρόνια άνεργοι, γονείς ενώ παιδιού, δεν θα λάβουν τελικά το κοινωνικό μέρισμα. Και όλα αυτά γιατί παντρεύτηκαν και έκαναν παιδί εντός του 2019.

«Τιμωρούμαστε εις διπλούν που παντρευτήκαμε και κάναμε παιδί το 2019, καθώς ούτε κοινωνικό μέρισμα ούτε το επίδομα

γέννας θα πάρουμε», αναφέρει ο κ. Λαδάς.

Ο κ. Βασίλης είναι πατέρας ενός παιδιού, μακροχρόνια άνεργος εδώ και 4 χρόνια και η σύζυγός του μακροχρόνια άνεργη εδώ και 2 χρόνια με μηδενικά εισοδήματα και εντούτοις δεν δικαιούται το κοινωνικό μέρισμα διότι, ο γάμος τους τελέστηκε το 2019 και το παιδί του γεννήθηκε το ίδιο έτος, παρά το γεγονός ότι ο χρόνος της ανεργίας προσμετράται έως και τις 31/11/19.

Όπως τονίζει ο ίδιος τα κριτήρια είναι άδικα καθώς όχι μόνο δεν βοηθάνε όσους έκαναν οικογένεια το τρέχον έτος και είναι μακροχρόνια άνεργοι αλλά πολύ περισσότερο υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα ενώ έχει αλλάξει η οικογενειακή τους κατάσταση το 2019.

«Τα κριτήρια είναι άδικα, δεν μπορείς να βάζεις σαν χρόνο ανεργίας τον 11 του 2019, και από την άλλη να κοιτάζουν πριν ένα χρόνο τι ήσουν και τι έκανες. Το 2018 δεν ήμασταν παντρεμένοι και δεν είχαμε ακόμα παιδί.Από την άλλη λένε ότι προφυλάσσουν τους μακροχρόνια ανέργους. Η αντίφαση είναι τεράστια. Δεν μπορείς να έχεις ένα κριτήριο και όπου σε βολεύει να το κρατάς και όπου όχι».

Οπως δηλώνει ο ίδιος η συλλογή των στοιχείων έγινε αυθαίρετα μέσα από το σύστημα της ΑΑΔΕ και όχι από την ΗΔΙΚΑ που είναι η αρμόδια για αυτά τα θέματα.

«Εχουν πάρει από την ΑΑΔΕ αυθαίρετα μόνοι τους τα στοιχεία με τις φορολογικές δηλώσεις του 2018, και έκαναν μόνοι τους την κοστολόγηση για να ξέρουν τι και πόσα θα δώσουν χωρίς να πάρουν την ενημέρωση από την ΗΔΙΚΑ».

Ο ίδιος απέστειλε προσωπικό μήνυμα στο facebook, τόσο στον Σταϊκούρα, όσο και στον Σκυλακάκη και στον πρωθυπουργό χωρίς όμως μέχρι στιγμής να λάβει κάποια απάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα