Κορονοϊός Ελλάδα: 1.490 κρούσματα σήμερα 9/11 – Ρεκόρ με 41 νέους θανάτους, 239 οι διασωληνωμένοι

Κορονοϊός Ελλάδα: Με ...διαφορετικό τρόπο ανακοινώθηκαν τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, καθώς πριν την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ και κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού ανακοινώθηκαν 1490 νέα κρούσματα. Αρνητικό, θλιβερό ρεκόρ, όσον αφορά τους νεκρούς, καθώς το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό 41 συμπολίτες μας.

Στα 1.490 είναι τα κρούσματα σήμερα 9/11 στην Ελλάδα,

όπως ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.  Από αυτά, τα 390 εντοπίστηκαν στην Αττική και 412 στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιτήρησης Covid-19, το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί 41 νέοι θάνατοι. Επιπλέον, 239 είναι οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Λίγο αργότερα, βγήκε και η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 1490 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 58187, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

4456 (7.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15977 (27.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

239 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 59 (24.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 329 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 41 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 825 θανάτους συνολικά στη χώρα. 335 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ανατροπή με τα SMS στο 13033: Ξεχάστε τις απεριόριστες μετακινήσεις, μπλόκο θα βάζει το σύστημα

Μία μεγάλη αλλαγή έρχεται στο 13033 σε σχέση με την πρώτη φάση της καραντίνα όπου οι πολίτες μπορούσαν στη μέρα να μετακινούνταν χωρίς όριο στέλνοντας SMS στο 13033. Αυτή τη φορά όπως αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, αν το σύστημα δει πολλές μετακινήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή, θα σας κόψει.

Ο γ.γ. απάντησε σε πολλές ερωτήσεις για τα sms στο 13033, το έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης εργαζομένου, την απαγόρευση κυκλοφορίας. Μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι το 13033 θα κόβει μετακινήσεις αν το σύστημα δει πολλές μετακινήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή. Βέβαια, ερωτημάτα γι' αυτό εγείρονται σε περίπτωση που κάποιος πολίτες έχει 2-3 αριθμούς κινητού και στέλνει από διαφορετικές SIM SMS στο 13033.

Όπως και να έχει, οι πολίτες στέλνοντας SMS 13033 θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τσεκάρουν αν τους έχει έρθει επιβεβαίωση. Η μετακίνηση σε άλλο νομό δεν επιτρέπεται πέραν των δικαιολογιών που έχουν προβληφθεί.

Ξεκαθάρισε πως μετά το μπάχαλο που αναφέραμε το πρωί, μόνο για σήμερα δεν επιβάλλεται πρόστιμα σε περίπτωση μετακίνησης εργαζομένου χωρίς βεβαίωση εργοδότη. Όμως οι εργοδοσίες είναι υποχρεωμένες να εκδώσουν τις σχετικές βεβαιώσεις ισχύος 15 ημερών και ο εργαζόμενος να τις φέρει σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή.

Μετακινήσεις ελεύθερων επαγγελματιών: γίνονται με τη σχετική βεβαίωση από την ΕΡΓΑΝΗ

Βεβαίωση σε δημόσια ραντεβού: γίνεται μόνο με ραντεβού και το σχετικό μήνυμα. Δεν ζητείται βεβαίωση από την υπηρεσία.

Μετακινήσεις παιδιών στο σχολείο: Από τους γονείς γίνονται με τη σχετική βεβαίωση από το σχολείο, στην οποία και αναγράφεται το όνομα των γονέων και με την αποστολή του σχετικού μηνύματος. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να πάρουν τα αδέλφια τους από το σχολείο, επίσης με την αποστολή του σχετικού μηνύματος.

Ραγδαίες εξελίξεις με τον κορονοϊό: Θεαματικά αποτελέσματα με το εμβόλιο της Pfizer

Πάνω από 90% είναι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου που έχουν αναπτύξει η φαρμακοβιομηχανία Pfizer και η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών, με βάση στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα Δευτέρα από την δοκιμή του εμβολίου τους, που βρίσκεται σε τελικό στάδιο, το εμβόλιο δείχνει να έχει πάνω από 90% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της λοίμωξης Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός σε άτομα χωρίς ένδειξη προηγούμενης μόλυνσης.

Το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί σε 43.500 άτομα σε έξι χώρες και δεν έχουν εμφανιστεί ανησυχίες για την ασφάλεια.

Οι εταιρείες σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση για έγκριση για χρήση του εμβολίου έως το τέλος του μήνα.

Διαβάστε εδώ για τα επόμενα βήματα της Pfizer αναφορικά με το εμβόλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα