Κορονοϊός, Ελλάδα: Πέθανε 69χρονος στο «Σωτηρία», 207 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ένας 69χρονος έχασε τη ζωή του στη χώρα μας από τον κορονοϊό, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 207.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, άφησε την τελευταία του πνοή ένας 69χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για κρούσματα κορονοϊού, στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Είχε μεταφερθεί το Σάββατο 1/8 στο «Σωτηρία» από τη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, σε κατάσταση διασωλήνωσης, ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Ραγδαία η αύξηση σε νέα κρούσματα 

Η επιβολή τοπικών lockdown

και απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι πλέον πιο κοντά μετά την αύξηση - ρεκόρ σε νέα κρούσματα το Σάββατο 1/8. Πληροφορίες, που επί του παρόντος δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, φέρουν να είναι στο τραπέζι ακόμη και η επαναφορά των sms στο 13033, κάτι που θα εξαρτηθεί από την έκταση της επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας, εάν και εφόσον οι αρμόδιοι κρίνουν ότι πρέπει να επιβληθεί lockdown λόγω έξαρσης κρουσμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, όλα εξαρτώνται από την πορεία εξέλιξης των κρουσμάτων, που τις τελευταίες ημέρες διαρκώς αυξάνονται. Σημειώνεται ότι πρόσφατα σε τηλεδιάσκεψη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει λευκή επιταγή στους ειδικούς να προτείνουν κάθε πρόσφορο μέτρο για να ληφθεί εφόσον οι ίδιοι κρίνουν ότι είναι αναγκαίο για τον περιορισμό της διασποράς.

Χθες, η τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα είχε ως εξής:

Ανακοινώνουμε 110 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα εδώ

Η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ εδώ

Οι περιοχές στο κόκκινο: Αττική, Θεσσαλονίκη, Καβάλα

Να σημειωθεί ότι την εβδομάδα 24 με 31 Ιουλίου ανακοινώθηκαν τα εξής κρούσματα κορονοϊού:

Αττική: 108Θεσσαλονίκη: 57Καβάλα: 20Η καμπύλη για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι σήμερα

Σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη τα περισσότερα νέα κρούσματα - Ο χάρτης

Την 1/8/2020, δηλώθηκαν 110 επιπλέον κρούσματα.  Τα εξήντα (60) εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα, τριάντα τρία (33) εκ των οποίων συνδέονται με δύο προσδιορισμένες εστίες.

Aναλυτικότερα:

εννέα (9) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,δεκαεννέα (19) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,τριάντα επτά (37) κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, δέκα (10) εκ των οποίων σχετίζονται με έναν γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσ/κης.είκοσι τρία (23) κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, σχετιζόμενα με ιχνηλάτηση σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων.Έξι (6) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, τα πέντε (5) εκ των οποίων σχετίζονται με μπαρ στο Βόλο.Τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.Τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας.Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας.Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα