Κορονοϊός: Γιατί έχουμε πολλές μολύνσεις σε εμβολιασμένους εξηγεί καθηγητής Αιματολογίας

Για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σχετικά με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού αλλά και για την παραλλαγή Δέλτα, μίλησε ο καθηγητής Αιματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Ευάγγελος Τέρπος.

«Εξαιρετικά αποτελεσματικό» για όλες τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, χαρακτήρισε ο κ. Τέρπος σημειώνοντας πώς «από εκεί και πέρα, όταν έρχεται η Όμικρον, και πόσο περισσότερο οι Όμικρον 4 και 5 που φαίνεται να κυριαρχούν τώρα, φαίνεται ότι έχουν ανοσολογική διαφυγή από το συγκεκριμένο

εμβόλιο».

«Αυτή τη στιγμή κάτι το οποίο θα προστάτευε θα ήταν ένα εμβόλιο το οποίο θα μπορούσε να καλύψει την Όμικρον και τις μεταλλάξεις της, που ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να το έχουμε από Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Άρα αυτός είναι ο λόγος που έχουμε πολλές μολύνσεις σε εμβολιασμένους».

Προστασία τέταρτης δόσης εμβολίου

Ο ίδιος εξήγησε ότι τα έως τώρα δεδομένα για την τέταρτη δόση, είναι τα εξής:

«Βοηθάει πάρα πολύ στο να διατηρήσουμε υψηλά ποσοστά προστασίας – όσον αφορά τις προηγούμενες μεταλλάξεις, αυτό είναι δεδομένο».

Πρόσθεσε ακόμη:

«Αυτό που πρέπει να ξέρουμε, είναι ότι για την εποχή της Όμικρον, η τέταρτη δόση, σε άτομα άνω των 60 ετών, προσφέρει μια προστασία περίπου δύο μηνών για την απλή νόσηση, ή και λιγότερο, και ίσως λίγο παραπάνω για τη βαριά νόσηση. Για τα άτομα κάτω των 60 ετών δεν υπάρχει καμία μελέτη που να δείχνει ότι η τέταρτη δόση στην εποχή της Όμικρον προσφέρει κάτι σημαντικό. Θέλουμε ένα επικαιροποιημένο εμβόλιο».

#ΕΜΒΟΛΙΟ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ_ΔΕΛΤΑ #ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ #ΤΕΤΑΡΤΗ_ΔΟΣΗ #ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ #ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα