Κόστος προγραμμάτων, debate και αντιπαράθεση για τη φορολογία: Στο κόκκινο ξανά το πολιτικό θερμόμετρο των εκλογών 2023

Στα ύψη και πάλι η πολιτική αντιπαράθεση των κομμάτων για τις εκλογές 2023. Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν αρχίσει τις περιοδείες και τις ανοικτές ομιλίες.

«Στον πάγο» φαίνεται πως μπαίνει το ενδεχόμενο νέου debate των πολιτικών αρχηγών παρά το διαρκές αίτημα Τσίπρα και Ανδρουλάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα γνωστοποίησε πως νοσεί από covid-19 και ακύρωσε το ταξίδι του στο Άγιον Όρος. Σκληρή κόντρα Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ

και για την κοστολόγηση των κυβερνητικών προγραμμάτων ενόψει των εκλογών 2023, με τον Αλέξη Τσίπρα να αποδέχεται την κοστολόγηση των προγραμμάτων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, υπό την προϋπόθεση να γίνει μετά μία «τηλεοπτική μονομαχία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κορινθία, επανέλαβε ότι στις εκλογές οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας πως παντοδύναμος είναι ο ελληνικός λαός. «Η χώρα χρειάζεται ακόμα μία τετραετία ΝΔ για να μπορέσει οριστικά να γυρίσει σελίδα. Για να κάνει το μεγάλο άλμα προς την Ευρώπη, για να μπορέσουμε να συντηρήσουμε αυτή την υψηλή ανάπτυξη την οποία έχουμε πετύχει και για να είμαστε και σίγουρες και σίγουροι ότι αυτή η ανάπτυξη τελικά έχει αποτύπωμα στη ζωή του κάθε Έλληνα πολίτη».

«Κρατάμε ζωντανή την ελπίδα ότι στις 25 Ιουνίου θα πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη νίκη, για μία ισχυρή Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εκλογές 2023 και επισήμανε ότι ο ίδιος ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας από το Ξυλόκαστρο.

Πάμε στο Γενικό Λογιστήριο και την επομένη να πάμε σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση

Επίσκεψη στην Δυτική Αθήνα, σε Αγίους Αναργύρους και Χαϊδάρι, πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Στις εκλογές της 25 Ιουνίου αντιπαρατίθενται δύο προγράμματα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα κοινωνικής λεηλασίας που είναι το πρόγραμμα της ΝΔ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους πολίτες.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «καλούμε τους πολίτες που δεν επέλεξαν και δεν θα επιλέξουν την ΝΔ να έρθουν παρά τις διαφωνίες τους και τις επιφυλάξεις τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας στην κάλπη και να ανατρέψουμε αυτόν τον συσχετισμό για να μπορέσουμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την δικαιοσύνη την επομένη μέρα».

«Αντίπαλος της ΝΔ είναι το πρόγραμμά μας» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε από τους πολίτες να ακούσουν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, το αληθινό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μέσα από την προπαγάνδα και την διαστρέβλωση που επιχείρησε η ΝΔ.

«Έλεγε ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κοστολογημένο. Να πάμε λοιπόν στο ΓΛΚ, να πάμε όπου θέλει. Πάμε μαζί! Πάμε μαζί στο ΓΛΚ, όπου θέλετε. Να κοστολογήσουμε τα προγράμματά μας. Με μία προϋπόθεση. Μην το βάλετε στα πόδια. Πάμε στο ΓΛΚ και την επομένη να πάμε σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση οι δύο μας να συζητήσουμε τα προγράμματα. Μην λιποτακτήσετε άλλη μία φορά» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πέντε δισεκατομμύρια παραπάνω έμμεσους φόρους έχει εισπράξει η ΝΔ

Στη Σητεία περιόδευσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης και το μεσημέρι επισκέφτηκε τη Μονή Τοπλού. Να ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση έθεσε ως στόχο ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Να ξανακάνουμε τη δημοκρατική παράταξη πρωταγωνίστρια και βασικό αντίπαλο της ΝΔ».

«Το ΠΑΣΟΚ έναν στόχο έχει για τη φορολογική του πολιτική: Να μειώσει το βάρος στη μεσαία τάξη, στον εργαζόμενο και τον φτωχότερο Έλληνα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που λέει ότι μείωσε τους συντελεστές, πρέπει να πει όλη την αλήθεια. Πέντε δισεκατομμύρια παραπάνω έμμεσους φόρους –ΦΠΑ και ειδικό φόρο κατανάλωσης – έχει εισπράξει τα τελευταία δύο χρόνια.

Η ακρίβεια, η φτωχοποίηση και η πίεση της μεσαίας τάξης είναι αυτή που αποδίδει, κ. Μητσοτάκη, και όχι το δίκαιο φορολογικό σύστημα, που απλά δεν έχετε.

#ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023 #ΣΥΡΙΖΑ #ΠΑΣΟΚ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κόστος, 2023,kostos, 2023