Κούγιας για υπόθεση 28χρονου στο Αίγιο: Προσπάθησαν να τον μπλέξουν αστυνομικοί (vid)

 Για την παλαιότερη εμπλοκή του 28χρονου που παρέσυρε και σκότωσε τη γιαγιά με το εγγονάκι της στο Αίγιο, με αστυνομικούς μίλησε ο συνήγορός του Αλέξη Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε «πολλές φορές οι αστυνομικοί παρουσιάζουν τα πράγματα διαφορετικά. Είναι ένας νέος από το Μενίδι και αντέδρασε…», όπως είπε ο συνήγορος του. 

«Η υπόθεση για δήθεν συμπλοκή έχει λήξει με αθωωτική λύση.

Δεν ξέρω ποιοι πληροφορούν τους δημοσιογράφους, αλλά θα πρέπει να ακούγεται η άλλη άποψη. Έχει αθωωθεί αμετάκλητα. Μου κάνει ειλικρινά εντύπωση το ποιος διέρρευσε αυτή την υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το 2016 ο τότε 25χρονος, υπήρξε πρωταγωνιστής σε καταδίωξη από αστυνομικούς, στην Αθήνα. Ο νεαρός οδηγός, σύμφωνα με όσα έλεγαν οι αστυνομικοί, «δεν είχε σταματήσει σε υπόδειξη τους για έλεγχο, αναπτύσσοντας ταχύτητα για να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας από τους αστυνομικούς. Αργότερα εντοπίστηκε, συνελήφθη και σε κατ΄ οίκον έρευνα τότε είχε βρεθεί ένα όπλο που κατείχε παρανόμως, καθώς και ναρκωτικές ουσίες».

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ποινικολόγος, η υπόθεση έχει κριθεί από τα δικαστήρια, «όχι απλώς αθωώνοντας τον νεαρό, αλλά λίγο έλειψε να βρεθούν οι αστυνομικοί στο εδώλιο για όσα υποστήριζαν», καθώς όπως είπε ουσιαστικά προσπάθησαν να μπλέξουν τον νεαρό οδηγό, αποδίδοντας του ενέργειες τις οποίες ουδέποτε έκανε.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, η πρόταση σε διάλογο με την οικογένεια των θυμάτων για εξωδικαστικό συμβιβασμό, έγινε δεδομένης της παραδοχής από την πρώτη στιγμή της υπαιτιότητας του 28χρονου για την τραγωδία με τον θάνατο γιαγιάς και εγγονού και προς αποφυγή της πολύχρονης ταλαιπωρίας μιας δικαστικής διένεξης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης το δικηγορικό γραφείο του του Αλέξη Κούγια αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Όπως είναι γνωστό, μαζί με το συνάδελφό μου κ. Ιωάννη Σαμέλη έχουμε αναλάβει την υπεράσπιση του 28χρονου Σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού που είναι υπαίτιος του ατυχήματος που συνέβη στις Καμάρες Αιγίου.

Όπως είναι επίσης γνωστό, κατόπιν εντολής του ιδίου και της οικογενείας του εκδώσαμε χθες ένα δελτίο τύπου, όπου προσπαθήσαμε ως Δικηγόροι, οι οποίοι είχαμε και έχουμε την άποψη ότι ο Δικηγόρος βοηθά τη Δικαιοσύνη να εκδίδει δίκαιες αποφάσεις, αφενός να εκτονώσουμε εντελώς την οιανδήποτε αντιπαράθεση με την οικογένεια των θυμάτων, αφετέρου να ενημερώσουμε με τον πλέον ορθό τρόπο την κοινή γνώμη, ώστε να αποφύγουμε κάθε είδους παραπληροφόρηση πάνω σε αυτή την υπόθεση.

Δυστυχώς αυτή η καλή πρόθεσή μας φαίνεται ότι εξελήφθη ως αδυναμία τόσο από την πλευρά της οικογένειας του θύματος, από την οποία αντιμετωπίστηκε με ακραίες τοποθετήσεις, οι οποίες είναι εν μέρει δικαιολογημένες λόγω της βαρύτατης θλίψεως από την απώλεια της ζωής δύο αθώων ανθρώπων, όσο και από μερίδα του Τύπου, αφού σήμερα σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, αλλά και σε πρωινές εκπομπές διεδόθη η ψευδής είδηση, ότι εις βάρος του εντολέα μας υπάρχουν ποινικές δικογραφίες που αφορούν είτε τροχαία ατυχήματα είτε άλλου είδους παράνομες συμπεριφορές».

Οι ειδήσεις αυτές είναι παντελώς ψευδείς και μια δικογραφία που υπήρχε προ ετών εξαιτίας μιας αντιπαραθέσεως με αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν κατά την κρίση μας κακή άσκηση των καθηκόντων τους, έχει κριθεί αμετάκλητα από την ποινική Δικαιοσύνη με αθωωτική απόφαση για τον εντολέα μας. Δεν επιθυμούμε την αντιπαράθεση με κανέναν. Δεν επιθυμούμε να κάνουμε την οιανδήποτε υπεράσπιση μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά παρακαλούμε πριν δημοσιοποιήσετε οτιδήποτε, να ενημερωνόμαστε, ώστε να σας ενημερώνουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα