Κουτσούμπας - Προγραμματικές: Το ΚΚΕ καταψηφίζει μια ακόμα αντιλαϊκή κυβέρνηση

Οι προγραμματικές δηλώσεις που ανέγνωσε ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνουν πως στη νέα κυβερνητική της θητεία, η ΝΔ, θα επιχειρήσει να «τρέξει» ακόμα πιο αποφασιστικά την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή.

«Όλα αυτά για τα οποία προειδοποιούσε το ΚΚΕ

σ' αυτή τη μακρά προεκλογική περίοδο είναι εδώ μπροστά μας. Είναι εδώ τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και της πολυπόθητης επενδυτικής βαθμίδας. Είναι εδώ οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις - δηλαδή οι βαθιές, αναγκαίες αλλαγές - που απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι οι οποίες απλώνονται σε όλους τους κρίσιμους τομείς της ζωής του λαού. Είναι εδώ όλα αυτά, σε συνθήκες μάλιστα, που τα γνωστά από την περίοδο των μνημονίων «ματωμένα» πλεονάσματα επιστρέφουν, με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ, ενώ, όπως όλα δείχνουν, μια νέα καπιταλιστική κρίση είναι προ των πυλών», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Συνεχίζοντας από το βήμα της Βουλής, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε: «Είναι εδώ η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στο μακελειό στην Ουκρανία και τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Είναι εδώ οι διευθετήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, κάτω από την ομπρέλα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχουν μπει για τα καλά στο τραπέζι. Όλα αυτά περιέχονται στους μπλε φακέλους που λίγες μέρες πριν, παρέλαβαν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Καλαίσθητοι εξωτερικά, αλλά τρομακτικοί στο περιεχόμενο. Κι αυτό το περιεχόμενο δεν αλλάζει όσους τίτλους και αστερίσκους κι αν βάλλετε».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η παντοδυναμία ή όχι της κάθε κυβέρνησης, δεν κρίνεται από την κοινοβουλευτική της δύναμη, ή από το ποσοστό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ή από το αν έχει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών για να καταθέσει πρόταση μομφής. «Κρίνεται από το αν υπάρχει δυνατό οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα, αν υπάρχει δυνατό ΚΚΕ. Και στην χώρα μας υπάρχει εργατικό κίνημα, παρά τα περισσότερα βήματα αναμφίβολα που πρέπει να γίνουν στην κατεύθυνση αυτό το κίνημα να μαζικοποιείται και να αποκτά συντονισμένο πανελλαδικό χαρακτήρα με πιο ξεκάθαρο αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό», συμπλήρωσε.

«Έχετε αντίπαλο, κύριοι της κυβέρνησης, και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να σας βάλει εμπόδια, να δυσκολέψει το αντιλαϊκό έργο σας, για να έχει ο ελληνικός λαός κατακτήσεις. Αυτή είναι η δική μας δέσμευση, και προεκλογικά, το ξέρετε άλλωστε όλοι εδώ μέσα, και μετεκλογικά. Να ανταποκριθούμε σε αυτό για το οποίο μας στήριξαν οι εργαζόμενοι. Να είμαστε η λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση και μέσα εδώ, αλλά κυρίως έξω, μέσα στο λαό, μέσα στους αγώνες του. Γιατί αντιπολίτευση από τη σκοπιά του λαού δεν μπορούν να κάνουν τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Όχι επειδή είναι σε εξέλιξη οι διεργασίες για την αναμόρφωση του χώρου που διεκδικούν, αλλά επειδή ουσιαστικά ταυτίζονται μαζί σας στα κύρια προγραμματικά ζητήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται με τόσο καλά λόγια για την νέα κυβέρνηση της ΝΔ», ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι η γερμανική οικονομία είναι ήδη σε ύφεση και η Ευρωζώνη σημειώνει επίσης συρρίκνωση για δυο συνεχόμενα τρίμηνα. Υποστήριξε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί, τόσο για τα υπερχρεωμένα κράτη όσο και για τα χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά. «Την ίδια ώρα, το ελληνικό κρατικό χρέος έχει ήδη διογκωθεί κατά 50 δισ. από το 2015. Μπορεί σήμερα ακόμα να εξυπηρετείται, αλλά τα δεδομένα θα αλλάξουν, σε περίπτωση εκδήλωσης διεθνούς κρίσης», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, είπε: «Η δική μας πρόταση είναι στην αντίπερα όχθη, εκεί που οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας θα είναι πραγματικά στο επίκεντρο... Κατά συνέπεια, μάλλον είναι περιττό να πω το αυτονόητο: Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. Καταψηφίζουμε μια ακόμα αντιλαϊκή κυβέρνηση. Μια ακόμα, από αυτές που έχει γνωρίσει ο τόπος μας όλα αυτά τα χρόνια».

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του γραμματέα του ΚΚΕ

{https://www.youtube.com/watch?v=50k5MD0VsqA}

#ΔΗΜΗΤΡΗΣ_ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ #ΚΚΕ #ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ_ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουτσούμπας - Προγραμματικές, ΚΚΕ,koutsoubas - programmatikes, kke