Κύκλοι υπουργείου Εθνικής Άμυνας: «Σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή ασφάλειας»

Κύκλοι του ΥΠΕΘΑ επισημαίνουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση ή απειλή ασφαλείας , όπως ήταν και θα είναι πάντα.

Τον προβληματισμό τους για ενδεχόμενες «υβριδικού τύπου» απειλές μέσα στο καλοκαίρι, εξέφρασαν πηγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Βουλή σε άτυπη συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Πιο συγκεκριμένα, δεν αποκλείονται το

καλοκαίρι προσπάθειες εσωτερικής αποσταθεροποίησης στα νησιά και τα σύνορα στον Έβρο, φέρεται να είπε.

Οι ίδιες πηγές μιλώντας σε δημοσιογράφους δεν προσδιόρισαν τις απειλές αποκλειστικά εξ ανατολάς, αλλά «απ' όπου και αν προέρχονται».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews , οι απειλές αυτές μπορεί να αφορούν την εισροή μεταναστών ή ακόμη και πυρκαγιές.

Σημειώνεται πως αμέσως μετά την πρώτη διαρροή για «υβριδικό πόλεμο» μέσα στο καλοκαίρι, τα ερωτήματα προς το ΥΠΕΘΑ ήταν πολλά.

Κύκλοι του ΥΠΕΘΑ σχολιαζοντας την πρώτη διατύπωση είπαν: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση ή απειλή ασφαλείας, όπως ήταν και θα είναι πάντα. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», επιχειρώντας να «λειάνουν» την πρώτη διαρροή και να κρατήσουν αποστάσεις από την φράση περί υβριδικού πόλεμου μεσα στο καλοκαίρι.

#ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΑΜΥΝΑΣ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΑΙΓΑΙΟ #ΑΠΕΙΛΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα