Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αυτό τον πόλεμο τον επέλεξε ο Πούτιν - Οι αυτοκρατορικές φιλοδοξίες δεν είναι σήμερα δημοφιλής πολιτική» (βίντεο)
«Παγκόσμια απομονωμένη» είναι η Ρωσία μετά την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας ήταν αυτός που επέλεξε προσωπικά τον πόλεμο προβάλλοντας τον αναθεωρητισμό.
Κανείς δεν περίμενε ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα έπαιρνε την απόφαση να εισβάλει στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Alpha
«Δεν το περιμέναμε γιατί πραγματικά είμαστε μπροστά σε ένα νέο κόσμο. Αποτελεί την αναίρεση του καθεστώτος ειρήνης και ασφάλειας. Μιλάμε για ένα νέο ψυχρό πόλεμο για τον οποίο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πώς θα τελειώσει. Ο Πούτιν επέλεξε να επιβάλλει το δικό του τρόπο ζωής σε μια άλλη χώρα. Αφορά αυτό όλους μας και γι'αυτό υπήρξε αυτή η καθολική αντίδραση. Αναφέρομαι στον Πρόεδρο Πούτιν και όχι στη Ρωσία γιατί πιστεύω ότι η πλειοψηφία του ρωσικού λαού δεν ήθελε αυτόν τον πόλεμο. Σήμερα πολιορκείται η Μαριούπολη. Συντελείται ανθρωπιστική καταστροφή. Απολύτως επιβεβλημένο να σταματήσουν τώρα οι εχθροπραξίες. Η Ρωσία σήμερα είναι παγκόσμια απομονωμένη. Είδατε το ψήφισμα στον ΟΗΕ» είπε ο πρωθυπουργός.
«Αυτό τον πόλεμο δεν τον ήθελε η Ευρώπη, δεν τον ήθελε η Δύση, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Τον επέλεξε ο Πούτιν, για δική του προβολή, για αναθεωρητισμό, και αυτός θα πληρώσει τις συνέπειες και δυστυχώς θα τις πληρώσει και ο ρωσικός λαός. Οι κυρώσεις γονατίζουν ήδη τη ρωσική οικονομία και θα θιγούν οι πιο αδύναμοι. Η Ρωσία όμως θα πληρώσει τις συνέπειες», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στους δημοσιογράφος που καλύπτουν αυτόν τον πόλεμο. «Υπήρχε στοιχειώδης επικοινωνία με τους Ρώσους ότι αναχωρούσε το ανθρωπιστικό κονβόι αυτοκινήτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουν δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί ελληνικής καταγωγής, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, τις σχέσεις με τη Ρωσία και τους Έλληνες στην περιοχή.
«Στο ζήτημα αυτό η Ρωσία έχει επιλέξει τακτική βίαιων βομβαρδισμών που δυστυχώς θα σημαίνει και αμάχων. Η Ελλάδα δεν έχει αυτή τη στιγμή στο ανώτατο επίπεδο επικοινωνία με τη Ρωσία . Η συντριπτική πλειοψηφία των Ουκρανών ελληνικής καταγωγής επέλεξαν να μείνουν στον τόπο τους. Ισχύει και για την Οδησσό και για την περιοχή της Μαριούπολης. Πιθανώς αυτό στη συνέχεια να αλλάξει από τη στιγμή που η περιοχή καθίσταται εμπόλεμη ζώνη. Σημαντικό να υπάρξει εκεχειρία. Το κατεπείγον είναι να προστατεύσουμε τους αμάχους» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Υπάρχει λίστα προσώπων, Ρώσοι ολιγάρχες, που είναι κοντά στον Πούτιν. Για αυτούς θα δράσουμε ανάλογα. Δεν αφορά όλους τους εν δυνάμει επενδυτές. δήλωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη υπόλοιπες κυρώσεις κατά Ρώσων επενδυτών και στη στάση της Τουρκίας. Θα υπάρχουν συνέπειες στον τουρισμό, στο εμπόριο από αυτή την επιλογή της δύσης να υπερασπιστεί τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας.
«Ο αναθεωρητισμός, η προβολή αυτοκρατορικών φιλοδοξιών δεν είναι σήμερα δημοφιλής πολιτική»Η Τουρκία κάνει μια επιλογή σήμερα. Δεν είναι δουλειά μου να υποδείξω στην ηγεσία της πως θα κινηθεί. Ο αναθεωρητισμός, η προβολή αυτοκρατορικών φιλοδοξιών δεν είναι σήμερα δημοφιλής πολιτική. Πιστεύω ότι η Τουρκία θα αναθεωρήσει τη ρητορική που είδαμε τους τελευταίους μήνες απέναντι στην πατρίδα μας. Δεν υπάρχει ακροατήριο σήμερα για κανέναν αναθεωρητισμό, για καμία αποστρατικοποίηση. Γι' αυτό έχει σημασία να είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, με τους συμμάχους μας. Κατηγορηματικά όχι , δεν τίθεται θέμα συμμετοχής στρατιωτών μας σε αυτόν τον πόλεμο», είπε ο πρωθυπουργός.
Επανέλαβε ότι είναι ανοιχτός σε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο ανά πάσα στιγμή. «Όπως σας είπα δεν θα έρθει ξαφνικά μια άνοιξη και θα έχουμε ξεπεράσει όλες τις διαφορές μας, αλλά πιστεύω ότι οι συναντήσεις οι οποίες διευκολύνουν στο να εκτονωθεί ένα κλίμα έντασης το οποίο δεν έχει πυροδοτήσει η Ελλάδα, νομίζω ότι μόνο χρήσιμες μπορούν να είναι σε αυτή τη συγκυρία. Εξάλλου έχουμε θέματα να συζητήσουμε. Θέλω να τονίσω ότι με την Τουρκία -και σήμερα που μιλάμε- υπάρχει θετική ατζέντα. Υπάρχει η συζήτηση σε επίπεδο Υφυπουργών για πράγματα τα οποία μπορούμε να κάνουμε μαζί, στον τομέα του τουρισμού, της οικονομίας, του περιβάλλοντος.
»Είμαστε εξάλλου χώρες που αντιμετωπίζουμε τις ίδιες προκλήσεις. Αύριο μπορεί να πρέπει να συνεργαστούμε σε ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, την Πολιτική Προστασία. Υπάρχει δηλαδή μια ατζέντα, θετική ατζέντα, θεμάτων που μπορούμε να συζητήσουμε με την Τουρκία χωρίς να μπαίνουμε σε ένα καθεστώς ρητορικής έντασης για τις μεγάλες μας διαφορές».
»Αν ζητηθεί να στείλουμε δυνάμεις στις γειτονικές χώρες, θα το κάνουμε. Δεν μας έχει ζητηθεί. Δικαιώνεται η εξωτερική και η αμυντική πολιτική της χώρας. Επενδύσαμε στις συμμαχίες μας, με τη Γαλλία. Ενισχύσαμε το κύρος της πατρίδας. Καταστήσαμε τη χώρα μας ενεργειακό κόμβο και θέσαμε πρώτο το ζήτημα της εξαίρεσης των αμυντικών δαπανών. Όλες αυτές οι επιλογές για τις οποίες η κυβέρνηση δέχθηκε κριτική, δικαιώθηκαν στην πράξη» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Όσο περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουμε τόσο λιγότερο θα είναι το κόστος της ενέργειας, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Είχα σήμερα επικοινωνία με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Σίσι για το καλώδιο που θα φέρνει ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο στην Ελλάδα και κατ' επέκταση σε άλλες χώρες στην Ευρώπη, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Ανοικτός σε συνάντηση με Ερντογάν«Ήμασταν λίγοι αυτοί που μιλούσαμε για ευρωπαϊκό στρατό. Ήρθε η Γερμανία που καταδιώκεται από παρελθόν βαρύ. Η Σουηδία, ουδέτερη χώρα, και στέλνει αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία. Η χώρα δεν προτίθεται να αγοράσει κανένα αμυντικό σύστημα από τη Ρωσία. Έχω πει πολλές φορές ότι δεν θα πρέπει να αποτελεί είδηση συνάντηση Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο. Πιστεύω ότι θα υπάρχει κοινή διάθεση να οργανωθεί μια τέτοια συνάντηση. Είμαστε δύο χώρες που συγκροτούμε τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Θα μπορούσε να αποτελέσει έναυσμα για κατέβασμα των τόνων. Η ρητορική του αναθεωρητισμού είναι εκτός διεθνούς κλίματος. Η Ελλάδα είναι μια χώρα κυρίαρχη με ισχυρές συμμαχίες. Η Ευρώπη δεν μας στήριξε στον Έβρο; Ήταν ζήτημα παραβίασης συνόρων. Σήκωσα τρία τηλέφωνα και ήρθαν. Είδαμε απόλυτη στήριξη στην πολιτική μας και αλλαγή στη στάση της Ευρώπης στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.
Ανοικτός σε συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο. Πόσο μάλλον τώρα. Δεν θα έρθει ξαφνικά μία άνοιξη και θα έχουμε ξεπεράσει τις διαφορές μας. Έχουμε θέματα να συζητήσουμε. Με την Τουρκία υπάρχει θετική ατζέντα στον τομέα τουρισμού, του περιβάλλοντος, δήλωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην αμυντική πολιτική και στο ενδεχόμενο συνάντησης με τον Τ. Ερντογάν.
«Η συντριπτική πλειοψηφία των ομογενών επέλεξαν να μείνουν»Η συντριπτική πλειοψηφία των Ουκρανών ελληνικής καταγωγής επέλεξαν να μείνουν στον τόπο τους. Ήταν ελάχιστοι αυτοί οι οποίοι μας ζήτησαν να φύγουν, αυτό ίσχυε και για την Οδησσό και για την περιοχή της Μαριούπολης. Αυτοί οι οποίοι ζήτησαν να φύγουν εντάχθηκαν στις πρώτες αποστολές οι οποίες, είτε από την Οδησσό έφυγαν, είτε τώρα είναι καθ’ οδόν από την Μαριούπολη, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Γι’ αυτό και το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει μια εκεχειρία, κυρίως να αποφύγουμε τους βομβαρδισμούς αμάχων. Μετά, το πώς και το ποιος θα διαπραγματευτεί την ειρήνη είναι μια άλλη υπόθεση αλλά δεν είναι αυτή τη στιγμή το κατεπείγον. Το κατεπείγον είναι να προστατεύσουμε τους αμάχους, εξήγησε.
«Δεν έχω καμία αυταπάτη, δεν αλλάζει η ισορροπία στο πεδίο με τα πυρομαχικά και τα όπλα τα οποία έστειλε η Ελλάδα. Στείλαμε όμως ένα σήμα: ότι είμαστε, όπως πάντα ήμασταν στην Ιστορία μας, με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας, τιμούμε τις συμμαχίες μας και με αυτό τον τρόπο πιστεύω ότι ενισχύεται το κύρος της χώρας. Και στέλνεται και ένα μήνυμα ευρύτερο, ότι σε αυτή την εποχή λογικές αναθεωρητισμού, επιχειρηματολογίες περί αποστρατικοποίησης -όπως αυτές που ακούμε για την ευρύτερη γειτονιά μας- προφανώς δεν έχουν πια καμία απολύτως θέση», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.
Σε ερώτηση γιατί δεν συγκάλεσε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι αποφάσεις αυτές είναι αποφάσεις σε επίπεδο πρωθυπουργού. «Δεν διαβουλεύομαι για να πάρω αυτές τις αποφάσεις, ούτε ζητώ τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης. Και προφανώς, αν εξαιρέσει κανείς το ΚΙΝΑΛ, προς τιμήν του, που είχε μια πολύ καθαρή θέση, όλοι οι άλλοι ήταν στο «ναι μεν αλλά». Αυτή είναι η πραγματικότητα. Λοιπόν, αυτή η ευθύνη και η απόφαση ήταν δική μου, προφανώς με την εξουσιοδότηση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), και σε αυτές τις περιπτώσεις αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται έτσι.
»Από εκεί και πέρα έγινε μια συζήτηση στην Βουλή. Υπήρξε απόλυτη ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας και των Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων. Μιας και με ρωτάτε να το απαντήσω αυτό το ερώτημα, δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Προσωπικά δεν έχω συγκαλέσει κανένα. Δεν θεωρώ ότι προσφέρουν κάτι. Έχω συμμετάσχει σε κάποια. Θεωρώ ότι είναι μια συζήτηση η οποία -έτσι όπως είναι οργανωμένη- δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν προσθέτει κάτι. Ό,τι έχουμε να πούμε να το πούμε στην Βουλή, δημόσια και ενώπιον του ελληνικού λαού».
Κινήσεις σε δύο επίπεδα για την ακρίβειαΜιλώντας για την ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Είναι παγκόσμιο φαινόμενο και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υποστούμε και εμείς στην Ελλάδα συνέπειες. Και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να περιορίσουμε τις αρνητικές τους επιπτώσεις. Θέλω να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να στηρίξω νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ό,τι μας επιτρέπεται στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας θα γίνει για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
»Από εκεί και πέρα, όμως, όταν μιλάμε για τέτοιου είδους αναταραχές στις παγκόσμιες αγορές είναι -όπως σας είπα- προφανές ότι θα υπάρχουν συνέπειες που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας. Άρα πρέπει να κινηθούμε σε δύο επίπεδα. Εθνικές πολιτικές: στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών με όλους τους τρόπους, επιδότηση των λογαριασμών πρωτίστως της ηλεκτρικής ενέργειας, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θέλω να επαναλάβω και σήμερα ότι τα νοικοκυριά τα οποία έχουν χαμηλή κατανάλωση, μέχρι 300 κιλοβατώρες το μήνα έχουν δει μικρές αυξήσεις. Άλλα νοικοκυριά, που έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση, έχουν δει μεγαλύτερες αυξήσεις.
»Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, την επιδότηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κάποια στιγμή θα τελειώσει ο χειμώνας οπότε θα γλυτώσουμε τουλάχιστον από την επιβάρυνση του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά το ηλεκτρικό θα εξακολουθεί να είναι ένα πρόβλημα. Και από εκεί και πέρα, πολιτικές στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος θα συνεχιστούν με όλους τους τρόπους. Η καλύτερη πολιτική στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος, κ. Σρόιτερ, είναι η μείωση των φόρων.
»Για σκεφτείτε λίγο να έπρεπε να είχαμε να διαχειριστούμε αυτή την κρίση με τους φόρους που πληρώναμε το 2018. Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί από τον επόμενο μήνα. Και μιλάμε για μια μείωση που θα αφορά το 80% των ελληνικών νοικοκυριών και θα είναι μεγαλύτερη στα νοικοκυριά που έχουν τα χαμηλότερα εισοδήματα. Άρα, όλη μας η προσοχή στρέφεται σε αυτή την κατηγορία συμπολιτών μας. Και μπορώ να σας πω ότι θα υπάρχει μια ακόμα, σίγουρα, έκτακτη στήριξη συμπολιτών μας, οι οποίοι έχουν σήμερα τη μεγαλύτερη ανάγκη.
»Επιλέγουμε, γιατί σπεύδω να προφτάσω την ερώτηση σας, να μην περιορίσουμε, να μην κόψουμε σήμερα φόρους κατανάλωσης για δύο λόγους: Πολύ μεγάλη δημοσιονομική επίπτωση, μικρό τελικά όφελος στην τελική τιμή, ας πούμε της βενζίνης, αλλά το μεγαλύτερο όφελος θα το έχουν αυτοί που έχουν τις μεγαλύτερες καταναλώσεις. Εάν, λοιπόν, μπορέσουμε -και θα καταφέρουμε- να δημιουργήσουμε έναν δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε την κοινωνία, προτιμώ από το να έχουν όλοι από λίγο όφελος, και κυρίως το όφελος να το έχουν αυτοί που έχουν τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα, να χρησιμοποιήσω αυτόν το χώρο τον οποίο θα δημιουργήσω για να στηρίξουμε αυτούς που το έχουν σήμερα μεγαλύτερη ανάγκη.
»Αυτό αφορά το εθνικό επίπεδο. Υπάρχει και το ευρωπαϊκό επίπεδο. Όπως ξέρετε έχουμε ήδη καταθέσει προτάσεις για να υπάρχει και μια ευρωπαϊκή γραμμή άμυνας απέναντι στις αυξήσεις των τιμών της ενέργειας. Δεν ξέρω ακόμα ποια μορφή θα πάρει αυτή. Πιστεύω σίγουρα, όμως, ότι θα μπορέσουμε να έχουμε τη δυνατότητα από την Ευρώπη να έχουμε μια πρόσθετη στήριξη, γιατί απλούστατα η κρίση αυτή αφορά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο την Ελλάδα».
Τι είπε για πρόωρες εκλογές«Οι πρόωρες εκλογές σε αυτή τη χώρα βάσει Συντάγματος γίνονται για σπουδαίο εθνικό ή οικονομικό λόγο. Έχουμε σπουδαίο εθνικό και έχουμε και σπουδαίο οικονομικό λόγο. Και ρωτάω αν σκέφτεστε, όχι άμεσα τώρα που οι φλόγες του πολέμου είναι σε εξέλιξη, αλλά αν σκέφτεστε μέσα σε αυτή την κατάσταση και υπό τις δραματικές αλλαγές και εξελίξεις που έχουμε να πάτε σε πρόωρες εκλογές για να έχουμε μια σταθερότερη κυβέρνηση, σταθερή κυβέρνηση, να αντιμετωπίσει αυτά τα οποία έχουμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.
Πρόσθεσε πως η χώρα έχει μια σταθερή κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση είναι σταθερή. Απολαμβάνει μιας ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και πιστεύω και μιας ευρύτερης αποδοχής της κοινωνίας, ασυνήθιστης θα έλεγα, δημοσκοπικά τουλάχιστον, για μια κυβέρνηση που κυβερνά 30 μήνες. Δεν νομίζω ότι στην ιστορία της μεταπολίτευσης είχαμε κυβέρνηση η οποία να προηγείται τόσο του δεύτερου κόμματος, έχοντας περάσει και από τόσες δοκιμασίες», σημείωσε.
«Η πανδημία τελειώνει»«Η πανδημία τελειώνει, θα αρθούν και οι περιορισμοί στα ταξίδια, είμαι αισιόδοξος για τον τουρισμό», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πούτιν: 7 εκατομμύρια σε κάθε οικογένεια που έχασε στρατιώτη
- Πούτιν: To διάγγελμά του Ρώσου Προέδρου
- Ουκρανός μεγιστάνας βρέθηκε κρεμασμένος σπίτι του: «Ο θάνατος του και η εισβολή της Ρωσίας, δεν είναι τυχαία»
- Πάτρα: Νέα στοιχεία για τον θάνατο των 3 κοριτσιών – Η άγνωστη κινητοποίηση της αστυνομίας
- Ρωσική Πρεσβεία: Κινδυνεύουν Ρώσοι πολίτες και τουρίστες στην Ελλάδα
- Εκτός δικαστικού σώματος εφτά δικαστές
- Επιστρέφει το «Στην υγειά μας ρε παιδιά»;
- Πόλεμος στην Ουκρανία: "Κάτσε να μιλήσουμε, αλλά όχι στα 30 μέτρα" λέει ο Ζελένσκι στον Πούτιν
- Πούτιν: Κανείς δεν θα μας απειλεί με πυρηνικά, οι Ουκρανοί εμποδίζουν αμάχους να φύγουν
- Ο Ζελένσκι θέλει να συνομιλήσει απευθείας με τον Πούτιν: Ο μόνος τρόπος να σταματήσει ο πόλεμος
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- «Ανεξήγητος» θάνατος Ουκρανού μεγιστάνα - Βρέθηκε κρεμασμένος σπίτι του
- Άγριος καβγάς on air Ευαγγελάτου με Λιάτσο: «Και ο Χίτλερ τα ίδια έλεγε» (βίντεο)
- Μητσοτάκης: Δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών, απόφασή μου η αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Συναγερμός από φωτιά κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια (βίντεο)
- Υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας ο Χρυσοχοΐδης
- Financial Times: Πέντε ελληνικές εταιρείες ανάμεσα στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη
- Άρειος Πάγος: Επτά απολύσεις πρωτοδικών για καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων
- Τα 4 σενάρια για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, τι εκτιμούν αναλυτές
- Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την «Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων»
- Ανανέωση ασφαλιστικής ικανότητας για ένα χρόνο ακόμα και σε οφειλέτες, ποιους αφορά
- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αυτό τον πόλεμο τον επέλεξε ο Πούτιν - Οι αυτοκρατορικές φιλοδοξίες δεν είναι σήμερα δημοφιλής πολιτική» (βίντεο)
- Άρειος Πάγος: Επτά απολύσεις πρωτοδικών για καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων
- Μητσοτάκης: Δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών, απόφασή μου η αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία
- «Ανεξήγητος» θάνατος Ουκρανού μεγιστάνα - Βρέθηκε κρεμασμένος σπίτι του
- Ανανέωση ασφαλιστικής ικανότητας για ένα χρόνο ακόμα και σε οφειλέτες, ποιους αφορά
- Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Η συγκλονιστική κατάθεση του πρώτου καταγγέλλοντα, «Ήθελα να τρέξω, να βγω έξω»
- Μαύρη Θάλασσα: Σε ισχύ η σύσταση της Ελλάδας για τα χωρικά ύδατα Ουκρανίας και Ρωσίας
- ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα στην ανεργία με 13,3%»
- Διάγγελμα Πούτιν: 60.000 ευρώ στην οικογένεια κάθε νεκρού Ρώσου στρατιώτη, οι νεοναζί στην Ουκρανία βάζουν τεθωρακισμένα δίπλα σε νηπιαγωγεία
- Ο ΟΠΑΠ ενισχύει το ανθρωπιστικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την Ουκρανία
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μητσοτάκης: Γι΄ αυτό στείλαμε αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία – Δεν θα εμπλακούμε στον πόλεμο
- O Maluma έρχεται επιτέλους στην Ελλάδα – Special guest η Ελένη Φουρέιρα
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδισμοί κοντά σε πυρηνικό και ατμοηλεκτρικό σταθμό
- Αντρέα Τρινκιέρι για το Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός: «Ομάδα για το Final 4 οι Πειραιώτες»
- Πούτιν: Κανείς δεν θα μας απειλήσει με πυρηνικά – 60.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια νεκρού Ρώσου στρατιώτη
- Live – Μητσοτάκης: “Το βασικό θα ήταν να τελειώσει ο πόλεμος τώρα που μιλάμε”
- Μητσοτάκης: Ηθικά σωστή και εθνικά επιβεβλημένη η αποστολή όπλων στην Ουκρανία
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 9 νεκροί από ρωσικό αεροπορικό πλήγμα σε δύο σχολεία
- Ουκρανία: Πέρασε νόμος για κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στη χώρα
- Κορωνοϊός: Κυριαρχεί η Όμικρον στην Ελλάδα, αυξάνονται τα κρούσματα της Όμικρον 2