Κυβερνητική αντεπίθεση με ορόσημο το φθινόπωρο του 2025

Από την σταδιακή άνοδο των εισοδημάτων, την «επισφράγιση» των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, την «σφράγιση» των συνόρων από παράνομους μετανάστες μέχρι την παραπομπή Τριαντόπουλου στην δικαιοσύνη, το Μαξίμου προσπαθεί να στείλει το μήνυμα ότι ανασκουμπώνεται στα σοβαρά.

Αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα επιχειρεί η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να ξεκολλήσει από τον δημοσκοπικό «βάλτο» και τον «βάλτο» των Τεμπών που την απείλησε σοβαρά το τελευταίο τρίμηνο.

Από την σταδιακή άνοδο των εισοδημάτων, την «επισφράγιση» των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, την «σφράγιση» των συνόρων από

παράνομους μετανάστες μέχρι την παραπομπή Τριαντόπουλου στην δικαιοσύνη, το Μαξίμου προσπαθεί να στείλει το μήνυμα ότι ανασκουμπώνεται στα σοβαρά.

«Απέναντι στις πρωτοφανείς γεωπολιτικές ανακατατάξεις που έχουν πλέον συνέπειες στις ζωές όλων μας, η Ελλάδα οφείλει να κατοχυρώσει το κεκτημένο της πολιτικής σταθερότητας» δήλωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό βάζοντας στην αντίπερα όχθη τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πώς η Chevron ακυρώνει στην πράξη το τουρκολιβυκό

Με μία «ντρίπλα» η ελληνική κυβέρνηση αξιοποιεί το ενδιαφέρον της Chevron για έρευνες υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης για να στείλει μήνυμα ότι ασκεί στην πράξη τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Την ίδια ώρα που η Τουρκία απειλεί με «απάντηση» στο πεδίο αν προχωρήσει η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Κύπρου και το ερευνητικό βγει εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η ελληνική Κυβέρνηση αποδεχόμενη την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις περιοχές Νότια της Κρήτης Ι και Νότια της Κρήτης ΙΙ επί της ουσίας ακυρώνει στην πράξη το τουρκολυβικό μνημόνιο αφού ενσωματώνει το 1/3 του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου από την πλευρά της Λιβύης.

Η Λιβύη όχι μόνο δεν αντέδρασε – επί του παρόντος- αλλά η ίδια προ ημερών ανακοινώνοντας δικά της οικόπεδα για έρευνα τήρησε την μέση οδό με την ελληνική ΑΟΖ δείχνοντας ότι σέβεται το διεθνές δίκαιο.

Η ελληνική πλευρά δεν αποκλείει ότι η Τουρκία να επιχειρήσει να σπείρει… ζιζάνια στην Λιβύη το επόμενο διάστημα, όμως, εκτιμά ότι η παρουσία της Αμερικανικής Chevron θα λειτουργήσει ανασταλτικά.

Κυβερνητικοί παράγοντες συνδέουν την δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ για «στενή συνεργασία στα ενεργειακά με την Ελλάδα» στη δεξίωση στον Λευκό Οίκο για την 25η Μαρτίου ως προπομπό του ενδιαφέροντος που επέδειξε η Chevron δύο 24ωρα αργότερα.

«Το γεγονός αυτό είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Στ. Παπασταύρου υπενθυμίζοντας ότι ο Αμερικανικός κολοσσός Chevron είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία με δραστηριότητες σε πάνω από 25 χώρες παγκοσμίως, (Αίγυπτο Ανγκόλα, Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Καναδάς, Κύπρο, κ.ά.).

Σχέδια για αύξηση των μεσαίων εισοδημάτων

Η πέμπτη αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ανεβάζοντας το ποσό στα 880 ευρώ από 1η Απριλίου (από 650 που ήταν το 2019) μπορεί να ήταν προγραμματισμένη αλλά δείχνει την τάση που υπάρχει στο Μαξίμου.

«Οι εργαζόμενοι αυξάνουν το καθαρό ετήσιο εισόδημά τους κατά 2.735 ευρώ σε σχέση με το 2019. Βάζουν δηλαδή στο πορτοφόλι τους επιπλέον πέντε καθαρούς βασικούς μισθούς του 2019» τονίζουν κυβερνητικές πηγές και κλείνουν το… μάτι και για νέα μέτρα τόνωσης του εισοδήματος.

Και είναι γεγονός ότι το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται, ήδη, εναλλακτικά μέτρα ανακούφισης που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο προσδοκώντας στην αντιστροφή του κλίματος.

Η μεσαία τάξη και οι συνταξιούχοι είναι στο επίκεντρο των νέων μέτρων καθότι είναι και οι βασικοί ψηφοφόροι στους οποίους ποντάρει η Ν.Δ.

Στις εισηγήσεις που υπάρχουν στο τραπέζι βρίσκονται

- η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία

- η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς για τους συνταξιούχους

- η επιστροφή του 13ου ή και του 14ου μισθού (η συγκεκριμένη άσκηση θεωρείται πολύ δύσκολη δεδομένου ότι απαιτούνται περίπου 7 δισ. την ώρα που η Ελλάδα από τα λεφτά που αναμένει να εξοικονομήσει από την Άμυνα ανέρχονται στα 3 δισ.).

#ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #CHEVRON #ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ #ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ_ΜΙΣΘΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυβερνητική, 2025,kyvernitiki, 2025