Ματίνα Παγώνη: Τεστ και έως 10 άτομα στο ρεβεγιόν, πότε αναμένεται η έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει σημάνει συναγερμό σε Ελλάδα και Ευρώπη με την Ματίνα Παγώνη να τονίζει ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα για την πανδημία αλλά εφαρμογή όσων ισχύουν και προσοχή τις ημέρες των γιορτών.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, είπε ότι ένα γενικό lockdown

«θα είναι το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή» ιδίως με τον αριθμό των πολιτών που έχει εμβολιαστεί και έχει κάνει την τρίτη δόση.

Παράλληλα, συνέστησε στα γιορτινά τραπέζια να βρίσκονται 8 - 10 άτομα που θα έχουν υποβληθεί πρώτα σε τεστ , είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. «Αν θέλουμε όλοι να είμαστε ασφαλείς και να διασκεδάσουμε, ένα τεστάκι δεν είναι τόσο δύσκολο», σημείωσε.

Αναφορικά με τη μετάλλαξη Όμικρον, η κ. Παγώνη είπε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι είναι 70 φορές πιο μεταδοτική από τη Δέλτα αλλά με πολύ πιο απλά συμπτώματα.

Όπως σημείωσε, αναμένεται σταδιακή μείωση των κρουσμάτων και των δεικτών μετά τις 25 Δεκεμβρίου όμως έως τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να υπάρχει έξαρση της πανδημίας.

Επιπλέον, στάθηκε στη σημασία της τρίτης δόσης του εμβολίου, λέγοντας ότι σώζει ζωές και κάλεσε όλους τους πολίτες να σπεύσουν να την κάνουν. «Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι η τρίτη δόση σώζει ζωές, όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα μελέτες. Να μην την αμελούν αυτοί που πρέπει να την κάνουν, είναι πολύ σημαντικό για να περάσουμε καλές ημέρες», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Τέλος, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου, αποκάλυψε πως έχει δεχθεί απειλητική επιστολή στο σπίτι της από αρνητές χωρίς να αποκαλύψει κάτι για το περιεχόμενό της.

«Δεν κάθεσαι να ασχοληθείς. Όσο περισσότερο ασχολείσαι τόσο δημιουργείται ντόρος. Εγώ συνεχίζω να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Οι αρνητές είναι δύο ειδών, εκείνοι που το συζητάνε και εκείνοι που απειλούνε. Με τους πρώτους μπορεί να γίνει μια συζήτηση σε αντίθεση με τους δεύτερους».

Keywords
Τυχαία Θέματα