Με μεγαλοκαρδία και πνευμονικό οίδημα ο Μαραντόνα

Ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα προήλθε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια, που επέφερε πνευμονικό οίδημα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη νεκροψία, ενώ προχωρεί η δικαστική διερεύνηση των συνθηκών του του θανάτου του με μια διελκυστίνδα απόδοσης ευθυνών μεταξύ ιατρών, νοσηλευτών, συγγενών και δικηγόρων.

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη η καρδιά τού Αργεντινού άσου ζύγιζε το διπλάσιο από το φυσιολογικό (500 γραμμάρια), ωστόσο, τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων αναμένονται την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ole.com,

κεντρικό πρόσωπο στη διερεύνηση των συνθηκών παραμένει ο γιατρός του Μαραντόνα, Λεοπόλδο Λούκε. Η κατάθεση από τις κόρες του Μαραντόνα στον εισαγγελέα το Σάββατο ανέφερε ότι ο Δρ Λούκε έλεγχε όλες τις λεπτομέρειες της ανάρρωσης του Ντιέγκο.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη στην Αργεντινή, το δωμάτιο όπου βρισκόταν ο θρύλος του ποδοσφαίρου μετά την επέμβασή του στον εγκέφαλο από τον Δρα Λούκε δεν πληρούσε επ’ ουδενί τις προϋποθέσεις για τη νοσηλεία του.

Η ψυχίατρος που επέβλεπε τον Ντιέγκο Μαραντόνα στο σπίτι όπου και κατέληξε πριν από μία εβδομάδα ζήτησε ανήσυχη από τον θεράποντά του, τον οποίον ερευνούν οι Αρχές, να φέρει τουλάχιστον κάποιον γιατρό για να παρακολουθεί τον Ντιέγκο, σύμφωνα με τα αρχεία της διαδικτυακής επικοινωνίας τους.

Παράλληλα την Δευτέρα προέκυψαν ύποπτες δηλώσεις του δικηγόρου της νοσηλεύτριας Δαϊάνα Ζισέλα (που είχε βάρδια όταν πέθανε ο «Πελούσα») για χτύπημα στο κεφάλι του Μαραντόνα και εκτίμηση ότι αν υπήρχε επαρκής ιατρική φροντίδα ο Μαραντόνα σήμερα θα ήταν ζωντανός.

Στο μεταξύ, καλά ασφαλισμένα βρίσκονται τα δύο κινητά τηλέφωνα του Μαραντόνα. Οι αρχές δεν τα έχουν ανοίξει ακόμη. Μεταξύ άλλων οι εισαγγελείς θέλουν να βρουν και εκεί στοιχεία για το πόσο έντονη ήταν η διαφωνία που φέρονται να είχαν ο Μαραντόνα με τον δρα Λούκε, στην οποία αναφέρθηκαν στις καταθέσεις τους οι νοσηλευτές.

Στη διάθεση του εισαγγελέα βρίσκονται ακόμη οι διάλογοι μέσω WhatsApp των τεσσάρων παιδιών του Μαραντόνα με τον ψυχολόγο και την ψυχίατρο που φρόντιζαν τον Ντιέγκο και διέγνωσαν ότι πέθανε στις 25 Νοεμβρίου.

Το σίγουρο είναι ότι ενώ η κλινική όπου χειρουργήθηκε ο Ντιέγκο στις αρχές Νοεμβρίου και του έδωσε εξιτήριο στις 11 του μηνός συνέστησε να μεταφερθεί σε κλινική αποκατάστασης, ο ίδιος ο Μαραντόνα δεν ήθελε να ακούσει ξανά για αναρρωτήριο. Έμεινε σπίτι του, με αποτέλεσμα επί 15 κρίσιμες ημέρες, έως τον θάνατό του να μην κάνει καμμία εξέταση. Αυτό το ζήτημα φαίνεται πως ήταν και η αιτία της έντασης αρχικά, και μετά της απομάκρυνσης του Δρος Λούκε από τον Μαραντόνα τις τελευταίες ημέρες.

Η δε τελευταία σύντροφος του Μαραντόνα, Ροσίο Ολίβο, δήλωσε την Τρίτη το πρωί ότι ο Ντιέγκο είχε μεγάλο πρόβλημα με το αλκοόλ και όφειλε να τον αποτραβήξει απο αυτό, ενώ παραπονέθηκε ότι δεν την άφησαν να πάει στην κηδεία του Μαραντόνα επειδή το γενικό πρόσταγμα είχε η πρώην συζυγός του, Κλάουδια Βιγιαφάνιε.

Keywords
Τυχαία Θέματα