Μεγάλη φωτιά στη Μεγαλόπολη (εικόνες)

Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν στην Κοινότητα Κυπαρισσίων του Δήμου Μεγαλόπολης, όπου δασική έκταση έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής και σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικίες.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έχουν ένταση 4 και κατά τόπους 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων και βελτιώνεται η κατάσταση, ενώ η φωτιά βρίσκεται σε δασική έκταση και σε κάποιες αγροτικές εκτάσεις, όπου εκεί κοντά δεν υπάρχουν σπίτια.

Επίσης, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαλόπολης, Δημήτρης Σιέμπος, «είμαστε σε επιφυλακή, αλλά δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για την κοινότητα Κυπαρίσσια».

Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα και υδροφόρες των ΟΤΑ. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο PZL, δύο AIR TRACTOR και τρία ελικόπτερα.

{https://www.facebook.com/dimosmegalopolis/?ref=nf&hc_ref=ARSxTgjWOqse4zYipqz7JTZC7vbFp8X-6IsAHkOKZf9OCdlq7d_jY29eFa799_L5jNM}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεγάλη, Μεγαλόπολη,megali, megalopoli