Μενδώνη κατά ΣΥΡΙΖΑ και Αναγνωστοπούλου για την επίδειξη του Dior στην Ακρόπολη

Σκληρή η ανακοίνωση της Λίνας Μενδώνη που κάνει λόγο για «ψεύδος, διαστροφή και υποκρισία»

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και την τομεάρχη Πολιτισμού του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Σία Αναγνωστοπούλου, έδωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφορικά με το θέμα των επιδείξεων του οίκου Dior, στον ιερό βράχο της Ακρόπολης,

Ειδικότερα, η κυρία Μενδώνη εξέδωσε

την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Ακολουθώντας την πάγια τακτική των fake news, του ΣΥΡΙΖΑ, η Τομεάρχης Πολιτισμού του κόμματος και τα κομματικά του μέσα ενημέρωσης, εξακολουθούν να διαδίδουν ψευδείς ισχυρισμούς για δήθεν «προειλημμένες πολιτικές αποφάσεις» και μετατροπή της Ακρόπολης σε πασαρέλα.

Η σημερινή ανακοίνωση τους αποτελεί άλλο ένα μνημείο ψεύδους, διαστροφής και υποκρισίας.

Η πραγματικότητα είναι η εξής: Ο οίκος Dior πρότεινε στο Υπουργείο Τουρισμού, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση ένα σύνολο εορταστικών εκδηλώσεων που προβάλλει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τους Ελληνες δημιουργούς και τεχνίτες και τα ελληνικά εργαστήρια.

Οι πέντε αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού εξέτασαν ενδελεχώς το φάκελο, τον οποίον υπέβαλε το Υπουργείο Τουρισμού, και εισηγήθηκαν θετικά στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Τα τριάντα μέλη των Κεντρικών Συμβουλίων, καταξιωμένοι επιστήμονες, διεθνούς κύρους, γνωμοδότησαν ομόφωνα υπέρ της αδειοδότησης του συνόλου των εκδηλώσεων, θέτοντας συγκεκριμένους όρους, βάσει των διατάξεων του αρχαιολογικού νόμου. Αλλά η ομόφωνη απόφαση των επιστημόνων, δεν λέει απολύτως τίποτα στα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν μια Ελλάδα στα μέτρα τους. Μικρή, εγκλωβισμένη στην ιδεοληψία, στην απομόνωση, στην ομφαλόσκοπηση και στη μιζέρια. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού πιστεύει σε μια σύγχρονη, δημιουργική, εξωστρεφή Ελλάδα η οποία, χωρίς συμπλέγματα και εκπτώσεις, διεκδικεί τη θέση που της ανήκει στο διεθνές περιβάλλον.

Σήμερα, το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ έφθασε σε τέτοιο σημείο, ώστε να ενημερώσει τους αναγνώστες του, από την πρώτη σελίδα, ότι θα ανέβουν οκτώ εννιάμετρα φορτηγά στην Ακρόπολη για τις ανάγκες της φωτογράφισης. Ευτυχώς, ο νέος ανελκυστήρας λειτουργεί άρτια, ώστε να εξυπηρετήσει την άνοδο και των οκτώ εννιάμετρων φορτηγών.

Η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να παράξει επί 4,5 χρόνια πολιτιστική πολιτική, τον έχει οδηγήσει σε απεγνωσμένες ανακοινώσεις οι οποίες στηρίζονται, είτε σε διαστρεβλώσεις , είτε σε fake news.

Η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στο παρελθόν, με διχαστική γλώσσα, αναφερόμενη σε «τραυματικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας». Δυστυχώς, το μόνο τραυματικό είναι η αντιμετώπιση της πραγματικότητας στις δηλώσεις της.»

Το αρχικό σχόλιο της Σίας Αναγνωστοπούλου

Νωρίτερα η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, με ανακοίνωσή της είχε σχολιάσει δηκτικά την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τη φωτογράφηση της συλλογής του οίκου Dior στην Ακρόπολη.

«Η υπουργός Πολιτισμού φρόντισε συστηματικά εδώ και ένα μήνα να οργανώσει την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης και όπως άλλωστε το συνηθίζει, αρκέστηκε στις διαρροές στον Τύπο. Με την αντίληψη που έχει για τη δημοκρατία και τους θεσμούς, δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό για την τύχη της «περιουσίας» του» υπογραμμίζει με νόημα η Σία Αναγνωστοπούλου.

Και συνεχίζει η Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζοντας ότι η Λίνα Μενδώνη αντί να ενημερώνει τον ελληνικό λαό αναθέτει το θεσμικό της ρόλο σε επιλεκτικές «δημοσιογραφικές πηγές».

«Η Ακρόπολη είναι μη διαπραγματεύσιμη αξία από μόνη της και αυτό έπρεπε να είναι αυτονόητο για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ» σχολιάζει η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Σία Αναγνωστοπούλου.

«Για αυτή την αδιαπραγμάτευτη αξία που έχουμε την ιστορική τύχη να μας φιλοξενεί στη σκιά της, αναμένουμε τη θεσμική ενημέρωση από την κ. Μενδώνη» προσθέτει στην αιχμηρή δήλωση της η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδοκιμάζοντας τη στάση της υπουργού.

«Για αυτή την αδιαπραγμάτευτη αξία που θα ήταν σκόπιμο να μην ταυτίζεται με τραυματικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας, όπως το 1951, έστω και μέσα από το φακό ενός οίκου μόδας όπως του Dior» καταλήγει στη δήλωσή της η κυρία Αναγνωστοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα