Μήπως είσαι μέσα στα... νεύρα τα Χριστούγεννα; Μάθε γιατί συμβαίνει

Αυτή η εποχή του χρόνου τείνει να ενεργοποιεί τη θλίψη, τη μοναξιά και τα παλιά οικογενειακά... δράματα, λένε οι ειδικοί.

Από αδιάκριτους συγγενείς μέχρι ατελείωτες υποχρεώσεις, οι γιορτές των Χριστουγέννων μπορεί να είναι απογοητευτικές. Ίσως αυτός ο συνωστισμός με τόσους πολλούς φίλους και συγγενείς σε φέρνει σε αμηχανία, άλλοτε πάλι μπορεί απλά να μη θέλεις να εξιστορείς τι έκανες όλο το φθινόπωρο, πού πήγες, πώς πάει η δουλειά κι αν είσαι χαρούμενος/η που είσαι ακόμα single.

Δεν χρειάζεται, όμως, να τα βάζεις με όλους και με όλα.

Οι ειδικοί προτείνουν να το δούμε αλλιώς και να χαλαρώσουμε!

1.Μην το κρατάς μέσα σου

«Είναι απολύτως αποδεκτό να αισθάνεσαι λιγότερο από χαρούμενoς», λέει η ψυχολόγος Alison McKleroy.

«Απλώς πες στον εαυτό σου πως είναι ανθρώπινο να νιώθεις εκνευρισμένος στις διακοπές των Χριστουγέννων, είναι λογικό». Αυτή η γεμάτη ένταση εποχή τείνει να ενεργοποιεί τη θλίψη, τη μοναξιά και τα παλιά οικογενειακά πρότυπα από τα οποία ελπίζαμε ότι είχαμε προχωρήσει, σημειώνει

«Αντί να προσπαθείς να αποφύγεις τον εκνευρισμό, άσε τον εαυτό σου να νιώσει αυτό που θέλει. Μόνο όταν παραδινόμαστε άνευ όρων σε όλα τα συναισθήματά μας, συμπεριλαμβανομένων των αρνητικών, μπορούμε να είμαστε ανοιχτοί στη χαρά», συμπληρώνει.

Δες τη συνέχεια στο Τhe Issue.

#ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ #ΝΕΥΡΑ #ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ #ΟΡΓΗ #ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα