Μουζάλας: Για ποιο λόγο δεν έγινε νωρίτερα η διάσωση, αυτοί οι άνθρωποι πότε είναι λαθρομετανάστες, πότε είναι αθώες ψυχές;

Πρέπει να διερευνηθεί για ποιο λόγο δεν έγινε η διάσωση από το μεσημέρι που αναφέρθηκε και που ήταν το Λιμενικό δίπλα εκεί και περιμέναμε να πνιγεί». Αυτό το ερώτημα απασχολεί δικαίως όλους», τόνισε ο Γιάννης Μουζάλας, ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης.

«Πρέπει να ελεγχθεί και είμαι πάρα πολύ προσεκτικός σε αυτό που λέω και το λέω έχοντας υπόψη μου, γιατί έχω δουλέψει μαζί με αυτούς τους ανθρώπους, τις τεράστιες επιχειρησιακές δυνατότητες και ικανότητες του Λιμενικού μας, τις έχω ζήσει από κοντά. Έχοντας πει αυτό, νομίζω ότι πρέπει να διερευνηθεί για ποιο λόγο δεν έγινε η

διάσωση από το μεσημέρι που αναφέρθηκε και που ήταν το Λιμενικό δίπλα εκεί και περιμέναμε να πνιγεί». Αυτό το ερώτημα απασχολεί δικαίως όλους», τόνισε ο Γιάννης Μουζάλας, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Μετανάστευσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Η απάντηση θα πρέπει να γίνει μέσα από τους αρμόδιους θεσμούς οι οποίοι ξεκινάνε από την Ελλάδα και καταλήγουν στην Ευρώπη και θα γίνει αυτό το πράγμα. Εγώ άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή τον κύριο Αλεξίου (σ.σ. εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού Σώματος). Μπορώ να καταλάβω ότι μια βίαιη προσπάθεια εκκένωσης του σκάφους αυτού θα οδηγούσε επίσης σε ναυάγιο. Το Λιμενικό έχει σχέδια, έχει τρόπους να αποφύγει αυτό το πράγμα, αλλά δεν θα κάνω εγώ τον επιχειρησιακό. Φέρνοντας και άλλα καράβια δίπλα, ρίχνοντας σχεδίες μέσα στη θάλασσα. Από τις 14:30 το μεσημέρι πνίγηκαν στις 16:00, 500 άνθρωποι με το Λιμενικό και τα ελικόπτερα της Frontex πάνω. Εάν αυτό δεν θέλει διερεύνηση, δεν ξέρω να πω τι χρειάζεται διερεύνηση» προσέθεσε.

Σχετικά με την δήλωση του κ. Μηταράκη στην ίδια εκπομπή λίγο νωρίτερα, ότι «το Λιμενικό έκανε ό,τι ήταν σωστό», ο κ. Μουζάλας σχολίασε ότι ο πρώην υπουργός «παίρνει το λόγο και τον ρόλο άλλων θεσμών, δεν είναι αυτός ο υπεύθυνος για αυτούς τους θεσμούς. Αυτό τον ρόλο των άλλων θεσμών ούτε εγώ θέλω να τον πάρω».

«Αυτό το έγκλημα που συντελέστηκε και μετά θα βρούμε αυτουργούς, μας βάζει μπροστά σε ένα ερώτημα το οποίο εμένα με απασχολεί πάρα πολύ καιρό, αρκετούς ανθρώπους και όλους μας. Αυτοί οι άνθρωποι πότε είναι λαθρομετανάστες, πότε είναι αθώες ψυχές; Είναι κάτι που πρέπει να το λύσουμε. Δηλαδή, είναι λαθρομετανάστες την ώρα που προσπαθούν να μπούνε στην Ευρώπη και είναι αθώες ψυχές όταν πνίγονται στη Μεσόγειο; Αν αντί να τους αντιμετωπίζαμε σαν λαθρομετανάστες που επιτίθενται, τους αντιμετωπίζαμε σαν ανθρώπους που δίκαια ή άδικα ζητούν καταφύγιο, ναυάγια σαν αυτό το εγκληματικό που συνέβη εχθές, δεν θα συνέβαινε» τόνισε ο κ. Μουζάλας.

#ΜΟΥΖΑΛΑΣ #ΔΙΑΣΩΣΗ #ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ #ΝΑΥΑΓΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα