Ν. Ηλιόπουλος: «Έχουμε την πιο ανορθολογική διαχείριση απορριμμάτων σε όλη την Ευρώπη»

«Δουλειά του δήμου είναι να σπάει μία ρητορική μίσους που παράγει δηλητήριο κι αυτό βγαίνει στον τρόπο που κινούνται οι άνθρωποι», τόνισε μεταξύ άλλων , ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με την «Ανοιχτή Πόλη» Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα ladylike.gr.

Όπως είπε «το γεγονός ότι το τελευταίο μόνο διάστημα έχουμε αντιμετωπίσει τις δολοφονίες τριών γυναικών δεν οφείλεται στην έλλειψη αστυνόμευσης. Είναι ζήτημα του τι κουλτούρα καλλιεργώ ως κοινωνία

και πόσο μεγάλο αγώνα πρέπει να δώσω για μία δημοκρατική λογική σεβασμού στα δικαιώματα αλλά και τη διαφορετικότητα. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για ασφάλεια στην Αθήνα, πρέπει να μιλήσουμε για το γεγονός πως μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης ένας νέος άνθρωπος λιντσαρίστηκε και δολοφονήθηκε. Και η παρέμβαση της αστυνομίας δε βοήθησε τα πράγματα, χειρότερα τα έκανε. Αυτό είναι μία τεράστια ανοιχτή πληγή για την πόλη και δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν τη βλέπουμε».

Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο του, ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε ότι θα επιδιώξει να έχει το πιο γυναικείο ψηφοδέλτιο ενώ υπογράμμισε ότι έχει σημασία να ενισχυθεί σημαντικά η παρουσία των γυναικών στους θεσμικούς και άλλους φορείς της Αθήνας. Επίσης ανάφερε ότι είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με συμφέροντα προκειμένου «να γίνουν συγκεκριμένες αλλαγές. Για να αλλάξουν αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να τα έχεις καλά με όλους». Όπως είπε «αν θέλεις να τα έχεις καλά με όλους δεν κάνεις για να αναλάβεις μία τέτοια θέση ευθύνης. Το ''καλά με όλους'' αναφέρεται στον άνθρωπο που δε σέβεται το δημόσιο χώρο και στήνει τραπεζοκαθίσματα σε έναν χώρο που πρέπει να είναι ελεύθερος για να περπατήσεις, για να κινηθεί μία οικογένεια με το καρότσι του μωρού της, για να περάσει ένας άνθρωπος με αναπηρία. Αναφέρεται και σε πιο μεγάλα συμφέροντα που πιστεύουν ότι θα πάνε και θα χτίσουν 15όροφα κτίρια γύρω από την Ακρόπολη χωρίς να τρέχει τίποτα, επειδή ήξεραν κάποιον στην πολεοδομία».

Σχετικά με την καθαριότητα, είπε ότι «είναι θέμα αξιοπρέπειας. Δεν μπορείς να μένεις σε ένα σπίτι που δεν είναι καθαρό. Γιατί να μένεις σε μία γειτονιά που δεν είναι καθαρή;» αναρωτήθηκε και παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία. «Στον προϋπολογισμό του 2018 για την καθαριότητα ο δήμος απορρόφησε λιγότερο από 40%. Είναι εξοργιστικό γιατί δεν είναι ότι του έλειπαν τα χρήματα, αλλά ότι δεν τα αξιοποίησε. Ο ελέφαντας στο δωμάτιο για τον οποίο κανένας δε μιλάει είναι ότι η Αθήνα δε θα μπορέσει να γίνει ποτέ μία καθαρή πόλη αν δεν κάνουμε ανακύκλωση. Έχουμε την πιο ανορθολογική διαχείριση απορριμμάτων σε όλη την Ευρώπη. Η Αθήνα θα έπρεπε να στέλνει για ταφή το 25% των απορριμμάτων της και στέλνει το 92%», επισήμανε.

Για το Airbnb, ανέφερε ότι αν και συνέβαλε θετικά σε ορισμένες περιπτώσεις όπως στον Άγιο Παντελεήμονα «που πήγαν για πρώτη φορά επισκέπτες και έδωσαν άλλη πνοή», πρόσθεσε ότι «πλέον, η κατάσταση έχει ξεφύγει». Για την αντιμετώπισή του, είπε ότι απαιτείται να μπουν όρια και κανόνες, να συμμετάσχει ο δήμος στον σχετικό διάλογο που ξεκίνησε η κυβέρνηση, να μην επιτρέπεται σε εταιρείες να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, ένας ιδιοκτήτης να μπορεί να έχει ένα ή δύο ακίνητα στην πλατφόρμα κι όχι παραπάνω, καθώς και να τεθούν χρονικοί περιορισμοί στην ενοικίαση.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στα Eklogikanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα