Νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Βεβαίως και μας φοβάται η Ελλάδα, μη τα βάζετε μαζί μας»

Νέες προκλήσεις και απειλητικές δηλώσεις από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν προειδοποιεί την Ελλάδα για το Αιγαίο, λέγοντας: «Μην τα βάζετε μαζί μας. Δεν έχουμε καμία διαμάχη μαζί σας στο Αιγαίο».

Ειδικότερα, ο Ερντογάν μίλησε το Σάββατο στη νεολαία του Μάρντιν, και απαντώντας σε ερώτηση γιατί «ο ξένος τύπος και ο ελληνικός ασχολείται με τα επιτεύγματα

της τεχνολογίας και τις επιτυχίες της Τουρκίας. Μήπως φοβούνται;» ο Ερντογάν απάντησε ότι «βεβαίως μας φοβούνται», ενώ αναφέρθηκε στο επεισόδιο στο Αιγαίο.

«Στο Αιγαίο κάποιοι προκάλεσαν αναταραχή. Οι δικοί μας έκαναν εκείνο που έπρεπε. Μην κάνετε τέτοια. Καθίστε ήσυχοι. Μην τα βάζετε μαζί μας. Δεν έχουμε πρόθεση να τσακωθούμε μαζί σας στο Αιγαίο.

Δεν θέλουμε φασαρίες στο Αιγαίο, αλλά είπα στους συνεργάτες μου ότι αν δεν κάθονται ήσυχα (οι Έλληνες), να κάνουν ό,τι χρειάζεται. Ξαφνικά θα έρθουμε μια νύχτα. Και μπορούμε να το κάνουμε.

Μας φοβούνται οι Ελληνες. Τι λένε για εμάς; Ότι είναι τρελοί αυτοί οι Τούρκοι. Και όταν έχουμε στα χέρια μας τον πύραυλο Tyfun, του οποίου η εμβέλεια είναι 560 χλμ. ούτε αυτό βρίσκουμε αρκετό.

Την περασμένη εβδομάδα, όταν ήλθα σε επαφή με τους υπεύθυνους, μου είπαν ότι η εμβέλεια θα φτάνει στα 1000 χλμ. Όταν ακούει κάτι τέτοιο ο Ελληνας δεν θα φοβηθεί;»

Τέλος, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προκαλεί στο Αιγαίο: «Αυτοί κάνουν πάλι τρέλες στο Αιγαίο. Να κάτσουν καλά».

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΛΛΑΔΑ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ #ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα