Νέο έλεγχο στο πόθεν έσχες Κυριάκου και Μαρέβας Μητσοτάκη ζητάει... με έγγραφα ο ΣΥΡΙΖΑ

Ζήτημα επανελέγχου του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και της συζύγου του για τα έτη 2016-2019 βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αίτημα του στην αρμόδια επιτροπή, προσκομίζοντας νέα (όπως υποστηρίζει) στοιχεία για εταιρεία που διατηρούσε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, με έγγραφα, μεταξύ άλλων, από το γαλλικό κράτος.

«Από δημοσιεύματα και επίσημα έγγραφα, προκύπτει ότι o Πρωθυπουργός

της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τελέσει, το αδίκημα της κατ' εξακολούθηση υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες), ενώ φέρεται να μετέχει μέσω παρένθετου προσώπου στη διοίκηση αλλοδαπής εταιρείας» ανέφερε σε δήλωση του ο Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με το μέλος της επιτροπής, βουλευτή της ΝΔ Σταύρο Κελέτση, η Επιτροπή με ομόφωνη απόφαση της στις 23 Ιουνίου αρχειοθέτησε τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών αρχηγών, καθώς δεν προέκυπταν εκκρεμότητες. Η απόφαση είχε και τη σύμφωνη γνώμη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα.

Σύγχυση πάντως προκλήθηκε στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες από υπηρεσιακή «γκάφα», με λίστα στην οποία εκ παραδρομής αναγράφονταν τα ονόματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Επιτροπή Ελέγχου Περιουσιακής Κατάστασης, «διαπιστώθηκε ότι εξαιτίας υπηρεσιακού λάθους, 43 περιπτώσεις υπόχρεων, μεταξύ των οποίων και δύο πολιτικοί αρχηγοί, συμπεριελήφθησαν εκ παραδρομής στους προς αρχειοθέτηση καταλόγους, μολονότι οι περιπτώσεις αυτές είχαν ήδη ελεγχθεί και είχε εγκριθεί η αρχειοθέτηση τους στη συνεδρίαση της 23.6.2021»

Τελικά, αποφασίστηκε η υπηρεσία που στηρίζει την Επιτροπή Πόθεν Έσχες να αξιολογήσει τα νέα στοιχεία που προσκόμισε ο ΣΥΡΙΖΑ και να εισηγηθεί, αν υπάρχει ανάγκη επανελέγχου του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού.

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου (αύριο) πάντως δίδονται στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών και βουλευτών του 2020, με χρήση 2019.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για το Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη και της κυβερνητικής πλειοψηφίας τούς οδηγεί από τον έναν αυτοεξευτελισμό στον άλλο. Χθες, προσπάθησαν να αναβάλουν επ’ αόριστον τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαφάνειας, όπου επρόκειτο να συζητηθεί μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη.

Σήμερα, μετά την κατακραυγή, όρισαν άρον-άρον συνεδρίαση και επιχείρησαν να εντάξουν το όνομα του κ. Μητσοτάκη σε λίστα βουλευτών με εκκρεμότητες οι οποίες θα αρχειοθετούνταν. Όταν πιάστηκαν και πάλι με τη γίδα στην πλάτη έσπευσαν να πουν, χωρίς να τους απομένει πια ίχνος αξιοπρέπειας, ότι το όνομα του κ. Μητσοτάκη βρέθηκε "εκ παραδρομής" στη λίστα!

Στη σημερινή συνεδρίαση ο αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε όλα τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ζήτησε επίσημα τον επανέλεγχο των δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέο, Κυριάκου, Μαρέβας Μητσοτάκη, ΣΥΡΙΖΑ,neo, kyriakou, marevas mitsotaki, syriza