Νίκος Βούτσης: O πρόεδρος που «δεν αισθάνεται» άλλαξε θέση μόνο με εντολή Μαξίμου - Νέα στοιχεία από τα Dikaiologitika News

Το πάγωμα των μετατάξεων όλων των υπαλλήλων  που είχαν σειρά να μεταταχθούν αλλά και την παραίτηση των διορισμένων θυγατέρων αποφάσισε προφανώς με βαριά καρδιά ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης αφού προηγουμένως δέχτηκε παρέμβαση από το Μαξίμου.

Ο Νίκος Βούτσης είναι υπεύθυνος για ό,τι έχει συμβεί και συμβαίνει στη Βουλή

κατά την διάρκεια της θητείας του.

Για τον ευτελισμό πολλών συζητήσεων, για την πρωτοφανή αλλοίωση κανονισμών και τη μετατροπή του χώρου του κοινοβουλίου σε δικαστική αίθουσα  με σκηνοθετικές παρεμβάσεις τύπου χόλιγουντ, όπως οι περίφημες δέκα κάλπες με τα ονόματα κατηγορούμενων για τη Novartis.

Ο Νίκος Βούτσης εκτέλεσε πιστά το κυβερνητικό έργο, το οποίο όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα της κάλπης δεν... έκοψε εισιτήρια. Ετσι, λίγο πριν κατέβει η παράσταση , αποφάσισε οτι θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο πρόεδρος που φεύγοντας τακτοποίησε την πρώην συζυγό του, τις κόρες των προϊστάμενων στη Βουλή, τα παιδιά υπουργών και γενικότερα όποιου προλάβει.

Τα dikaiologitika news έκαναν τις αποκαλύψεις για τα όσα γίνονταν στη Βουλή κυρίως διότι αυτός είναι ο ρόλος της δημοσιογραφίας που υπηρετούν. Από το πρωί όταν ο Ν. Βούτσης πήγε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και επέπληξε όσους τόλμησαν να ασχοληθούν με αυτό το θέμα δεν έγινε κανένα σχόλιο, μόνο καταγραφή των εξελίξεων και των αντιδράσεων.

Θα σχολιάσουν όμως, τώρα, τα dikaiologitika news τα όσα είπε την δεύτερη φορά ο Ν. Βούτσης, επειδή αναφέρθηκε σε «ανθρωποφαγία».

Πρόκειται για λέξη με την οποία πορεύτηκαν επί τέσσερα χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανθρωποφαγία παντού με τη λογική «πας μη έλλην βάρβαρος». Οποιος δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ γινόταν εχθρός. Κι έτσι, στη λογική τα χλωρά με τα ξερά έγινε μόδα η ανθρωποφαγία γενικώς. Ασφαλώς και η ανθρωποφαγία υπήρχε πριν και θα υπάρξει και μετά.

Ομως, ανθρωποφαγία δεν λέγεται όταν υπάρχει αιτία.

Ο Νίκος Βούτσης εμφανίστηκε δύο φορές στους δημοσιογράφους σήμερα. Μία το πρωί με ύφος «δεν τρέχει τίποτα» για να καλύψει τα πάντα και να φύγει όπως ήρθε και μία το απόγευμα μετά τις εντολές που έλαβε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Την δεύτερη φορά, και οι κόρες παραιτήθηκαν, και οι μετατάξεις «πάγωσαν» πράγμα που σημαίνει οτι εάν δεν το θεωρούσε ανθρωποφαγία δεν θα το έκανε κιόλας.     

Από τα τηλέφωνα να μεταφέρουν τα περιπολικά τους «ρουβίκωνες» στο σπίτι τους μέχρι σήμερα πέρασε αρκετός καιρός.     

Για να υπάρχει δικαιοσύνη, τουλάχιστον για όσους δημοσιογράφους βρίσκονται χρόνια στη δουλειά και κυρίως θυμούνται, τέτοια περιστατικά δεν είχαν λείψει στο παρελθόν.

Ποιος δεν θυμάται οτι ο Βύρων Πολύδωρας έγινε πρόεδρος για μισή μέρα και διόρισε την κόρη του και όποιον βρήκε μπροστά του; Ασφαλώς και έγιναν τέτοια και πολλά άλλα.   

 Αλλά τότε προφανώς δεν θυμόμαστε, εμείς τουλάχιστον, να το χαρακτηρίζει ο Νίκος ο Βούτσης «ανθρωποφαγία».

Οπως δεν θυμούνται να είναι «ανθρωποφαγία» και αυτά που συζητούσε ο Ν. Βούτσης με υπουργούς άλλων κυβερνήσεων όταν ήθελε να επικοινωνήσει για κάποιο φλέγον θέμα που ενδεχομένως τον αφορούσε.        

Οι αποκαλύψεις που έκαναν τα dikaiologitika news ήταν ένα μόνο μέρος από την έρευνα που διηξήγαμε για όσα γίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες και που βέβαια λόγω υποχρέωσης έπρεπε να αναρτηθούν στη Διαύγεια.        

Διότι, για παράδειγμα, θα επανέλθουμε με ρεπορτάζ για την αύξηση του αριθμού των συμβασιούχων από το 2015 και μετά.

Για παράδειγμα, επειδή ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε τεχνηέντως σε προσλήψεις τονίζοντας οτι δεν έγιναν, προφανώς αναφέρθηκε στο μόνιμο προσωπικό. Διότι στους συμβασιούχους, από 71 που ήταν στη Βουλή το 2015 αυξήθηκαν σε 200 το 2018. Από κει και μετά, υπάρχει ένα πελώριο ερωτηματικό.

Κι αυτό διότι περιέργως, η Βουλή σταμάτησε  να στέλνει τα διμηνιαία στοιχεία που έστελνε ανελιππώς στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρύθμισης.

Επειδή λοιπόν ο κ. Βούτσης ρώτησε αν κάποιος θέλει στοιχεία να απευθυνθεί σε εκείνον (στις πρωινές δηλώσεις) τότε να ρωτήσουμε πόσοι ακριβώς είναι οι συμβασιούχοι στη Βουλή σήμερα και γιατί δεν δίνει τα στοιχεία στο αρμόδιο υπουργείο εδώ και ενάμιση χρόνο;

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του dikaiologitika news έλεγε για τον διορισμό των θυγατέρων των στελεχών της Βουλής.    

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του dikaiologitika news, δύο στελέχη της Βουλής σε σημαντικές θέσεις υπό τον Νίκο Βούτση, φρόντισαν να διορίσουν τις κόρες τους λίγα μόνο 24ωρα πριν η εθνική αντιπροσωπεία διαλυθεί για τις εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα η κόρη της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής(Βασιλική Τσακανίκα), Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου διορίστηκε στις 31 Μαίου 2019 στο Ιδρυμα της Βουλής για ένα χρόνο.

Οσον αφορά στον δεύτερο διορισμό η κόρη της κ. Πανταλού, Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη διορίστηκε στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις 31 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία στη Βουλή, από το 2010 και μετά οι διορισμοί στη Βουλή ήταν ελάχιστοι και σε θέσεις ανάγκης. Συνολικά, η Βουλή δεν είχε από τα μνημόνια και μετά περισσότερους από 60 με 70 συμβασιούχους ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 ο αριθμός εκτινάχθηκε με την Βουλή να μετρά σήμερα μερικές εκατοντάδες.

Στις αποφάσεις των ημερών μπορεί να δει κανείς και μετάταξη της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου από άλλο οργανισμό στη Βουλή. Ακόμα, γνωστός δημοσιογράφος που υπερασπίζεται την πολιτική της κυβέρνησης διορίστηκε στο καναλι της Βουλής ενώ άλλος δημοσιογράφος που υπηρετούσε στο γραφείο των ΑΝΕΛ διορίζεται κι αυτός στο κανάλι της Βουλής.

Οπως ήταν φυσικό έντονες ήταν οι αντιδράσεις στην Βουλή, με το θέμα των προσλήψεων συγγενικών προσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, με το θέμα των προσλήψεων να κυριαρχεί στους διαδρόμους.

Μάλιστα οι φωνές απο τον εκνευρισμό για τις προκλητικές προσλήψεις στη Βουλή ξεπέρασαν τα όρια της κλειστής αίθουσας του γραφείου και ακούγονταν μέχρι τον διάδρομο. Τα βέλη του θυμού στρέφονται προς το ζεύγος Δρίτσα – Χριστοδουλοπούλου που διόρισαν την κόρη τους στη Βουλή.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, επιβεβαίωσε πάντως ότι αξιοποίησε τις γνωριμίες της προκειμένου να «βολέψει» την κόρη της.

Αφού μίλησε για αποσπασμένους στη Βουλή από το 2014 που θεωρήθηκε δίκαιο και νόμιμο να γίνουν υπάλληλοι της Βουλής, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενημέρωσε τους τηλεθεατές ότι η κόρη της δούλευε στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αλλά ανέβηκε τόσο γρήγορα στην ιεραρχία που δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά της βάσει προσόντων! Ηταν δηλ. overqualified και έπρεπε να πάει σε κάποιο πιο ταιριαστό στις ικανότητές της περιβάλλον.

Από την πλευρά του ο Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα, έκανε λόγο για δημιουργία εντυπώσεων και για πολιτικές σκοπιμότητες.

«Το να δημιουργούμε εντυπώσεις κι αντιπαραθέσεις δεν είναι παραδεκτό. Είναι απαράδεκτο» δήλωσε μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Κάλεσε μάλιστα, όποια πολιτική δύναμη έχει ερωτήματα για τις προσλήψεις ή τα οικονομικά της Βουλής να απευθυνθεί στον ίδιο για να του παράσχει εξηγήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα