«Ντου» αρνητών στο Νεκροτομείο Πάτρας: Μαύρη «φάμπρικα» για ενοχοποίηση γιατρών και αποζημιώσεων

Οι αρνητές του κορονοϊού κάνουν πλέον μέχρι και... «ντου» στο νεκροτομείο της Πάτρας και και καταφέρνουν να το «μπλοκάρουν». Στημένη βιομηχανία σε βάρος γιατρών, με πρωταγωνιστές δικηγόρους και τεχνικούς συμβούλους, βλέπει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, πίσω από το κίνημα αρνητών της πανδημίας που τρέχουν στα νεκροτομεία και αναζητούν επιβαρυντικά ευρήματα για συγγενικά τους πρόσωπα που απεβίωσαν

Oι ενέργειες οικογενειών ατόμων που κατέληξαν από κορονοϊό, με τους συγγενείς να αμφισβητούν τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς και να κινούν διαδικασίες για να διαπιστωθεί

αν υπήρξαν ιατρικές παραλείψεις δεν έχουν τελειωμό, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Όπως συμβαίνει και με τις περιπτώσεις των ιστοσελίδων και «ομάδων του facebook», κάποιοι πίσω από αυτές τις κινήσεις βλέπουν ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα, με δικηγόρους και τεχνικούς συμβούλους, που έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε αρνητές, προσπαθώντας να στρέψει τους συγγενείς του θανόντος εναντίον των γιατρών που είχαν αναλάβει την περίθαλψη του ασθενούς, ζητώντας αποζημίωση.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα και με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, πως ο τρόπος που κινούνται οι συγγενείς είναι σχεδόν πανομοιότυπος.

Αρχικά, προσφεύγουν σε αστυνομικό τμήμα κάνοντας καταγγελία ώστε να διενεργηθεί έρευνα για τυχόν ιατρικές παραλείψεις, που σημαίνει ότι ανοίγει φάκελος και εξετάζεται πιθανή ανθρωποκτονία από αμέλεια. Στη συνέχεια, η αστυνομία -ως οφείλει- δίνει εντολή για τη διενέργεια νεκροτομής. Και εδώ αρχίζει ένας μεγάλος φαύλος κύκλος, αφού η νεκροτομή είναι αντικειμενικά αδύνατον να δώσει απαντήσεις, ακόμη και αν υπάρχουν όλα τα ευρήματα από τα εσωτερικά όργανα που να δείχνουν επιπλοκές του συγκεκριμένου ιού, αν δεν ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος.

Όπως είναι γνωστό, η ολοκλήρωση ενός εργαστηριακού ελέγχου απαιτεί τουλάχιστον 2 μήνες και αυτό δίνει τη δυνατότητα στους συγγενείς -χρησιμοποιώντας μια προσωρινή αιτία θανάτου, για παράδειγμα «απροσδιόριστη αιτία»- να οδηγηθούν στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν κορονοϊός. Και φυσικά να «διαδώσουν» στα social media πως και εκείνοι «έπεσαν θύματα της μεγάλης απάτης του κορονοϊού» αφού ο γιατρός που υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου, έγραψε «κορονοϊός», ενώ το νεκροτομείο και ο ιατροδικαστής… δεν το βεβαιώνει! Έτσι με τον τρόπο αυτό οι «αρνητές» στρέφονται νομικά εναντίον γιατρών ελπίζοντας σε μία καλή αποζημίωση!

Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Πατρών να διενεργηθεί νεκροτομή στην υπόθεση του 41χρονου Πυργιώτη Νίκου Λυμπερόπουλου, που κατέληξε στο Νοσοκομείο Πύργου από COVID την περασμένη άνοιξη, ήταν η φλόγα που άναψε το φιτίλι για όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις συγγενών που στρέφονται εναντίον του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Πλέον, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται τι θα γίνει αν τα περιστατικά αυτά πυκνώσουν, με τους γιατρούς, αφενός, να αναγκάζονται να δουλεύουν υπό το καθεστώς φόβου και αφετέρου υπηρεσίες με μεγάλο φόρτο δουλειάς, όπως το νεκροτομείο, να «παραλύουν» κάθε φορά που καλούνται να διαχειριστούν τέτοιου είδους καταστάσεις.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου δηλώνει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»: «Αυτό που φαίνεται είναι να έχει στηθεί μία βιομηχανία σε βάρος γιατρών. Οι δικηγόροι που εμπλέκονται είναι από όλη τη χώρα. Υπάρχουν απειλές μηνύσεων και ζητούν επαλήθευση ευρημάτων των νοσοκομείων. Είμαστε σε μία πάρα πολύ δύσκολη φάση. Ευτυχώς έχουν ενεργήσει οι δικαστικές αρχές βάζοντας κάποιο φρένο. Εμείς ζητάμε να υπάρξει προστασία του ιατρικού κλάδου. Ζητάμε ακαταδίωκτο με την έννοια της προστασίας της επιστημονικής αλήθειας. Έχουν απειληθεί και πατρινοί γιατροί, άλλωστε ποιος δεν έμαθε για το εξώδικο στο Νοσοκομείο Ρίου» τόνισε.

Η κυρία Μαστοράκου προχώρησε και σε μία ακόμη πολύ σοβαρή καταγγελία. Όπως είπε, τους παίρνουν τηλέφωνα στα ιατρεία τους ή όταν έρχονται ασθενείς και οι γιατροί τους μιλούν για κορονοϊό, δέχονται μία επιθετική συμπεριφορά. «Νομίζω ότι πλέον φθάσαμε στο σημείο οι αρνητές να έχουν δογματική συμπεριφορά» καταλήγει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, σύμφωνα με το pelop.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα