Και επίσημα στις 7 Ιουλίου οι πρόωρες εθνικές εκλογές - Δείτε όλες τις πολιτικές εξελίξεις στα Dikaiologitika News (vid)

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προεδρικό Μέγαρο - Και επίσημα πρόωρες εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου. 

Ο πρωθυπουργός, όπως έχει γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, ζήτησε και επισήμως εκλογές στις 7 Ιουλίου για εθνικό λόγο. Η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος θα γίνει είτε σήμερα το βράδυ είτε -το πιθανότερο-

το πρωί της Τρίτης.

Τα Dikaiologitika News θα παρακολουθούν τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουν λεπτό προς λεπτό.

«Όπως είχα προαναγγείλει από το βράδυ των ευρωεκλογών ήρθα σε εσάς για να ζητήσω τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών. Από την ημέρα των ευρωπαικών εκλογών, δημιουργήθηκε μία συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου που ήταν να διεξαχθούν οι εκλογές, πράγμα που θεώρησα πως μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την οικονομία της χώρας.

Δεν πρέπει, για κανέναν λόγο, να διακινδυνεύσουμε τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, και γι’ αυτό σας ζητώ τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Κύριε πρωθυπουργέ, αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος, όπως έχει παγίως ερμηνευθεί και εφαρμοστεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση και την αντίστοιχη πρακτική» του απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

Έτσι πλέον το ραντεβού των ψηφοφόρων με την κάλπη ορίζεται για τις 7 Ιουλίου.

Αμέσως μετά, και πιο συγκεκριμένα στις 20:00, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο συνδιαμόρφωσαν οι Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αλέξης Χαρίτσης. Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δέσμευση για 500.000 νέες θέσεις εργασίας την επόμενη τετραετία αλλά και αύξηση του κατώτατου μισθού.

Keywords
Τυχαία Θέματα