Ο Αυγενάκης παρουσίασε στην Ξάνθη τους βασικούς άξονες για την ανάπτυξη της TA

Ως «εξαιρετικά δυσχερείς» χαρακτήρισε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, τις επιχειρούμενες αλλαγές της κυβέρνησης στον «Καλλικράτη», υπογραμμίζοντας ότι οι αλλαγές αυτές θα καταστήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση και τους ανθρώπους της έρμαια σε τοπικά συμφέροντα και τον λαϊκισμό.

Στη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης χθες το βράδυ στην Ξάνθη, παρουσία δημάρχων και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης από ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Αυγενάκης

υπογράμμισε μεταξύ άλλων «πως η κυβέρνηση επιθυμεί ν’ αλλάξει τους συσχετισμούς στην Αυτοδιοίκηση. Στοχεύει όχι μόνο στην αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, αλλά βάλλει εναντίον του συστήματος διακυβέρνησης των ΟΤΑ με σκοπό να προκαλέσει χάος».

«Τα άρθρα», συνέχισε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, «που προβλέπουν τη μεταπήδηση συμβούλων από συνδυασμό σε συνδυασμό, την ενσωμάτωση συνδυασμών ή τη συνένωση θα προκαλέσουν χάος και θα καταστήσουν το δήμαρχο και τον περιφερειάρχη έρμαιο σε τοπικά συμφέροντα και έκθετους στο λαϊκισμό».

Αναφορικά με το «σπάσιμο» της Β’ Αθηνών ο κ. Αυγενάκης, επισήμανε ότι: «ήδη από το 2006, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ταχθεί υπέρ της ανάγκης να "σπάσει" η Β’ Αθήνας. Και το κόμμα μας σταθερά έχει προτείνει την κατάτμηση της σε τρεις μικρότερες περιφέρειες, όπως και την περιφέρεια Αττικής σε δύο μικρότερες περιφέρειες. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αρχικά δεν ήθελε ούτε καν να ακούσει για κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, τώρα την υιοθετεί. Ωστόσο, αρνείται να δώσει στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους -ανάμεσα στους οποίους και οι Έλληνες που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης από τη χώρα μας- τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο της διαμονής τους. Και αυτό, γιατί φοβάται την ψήφο τους».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε και τους βασικούς στόχους της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- ώς τέτοιους τους εξής:

*Την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ και την κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

*Την οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ. Ορισμένοι φόροι θα παρακρατούνται και θα δεσμεύονται υπέρ των δήμων ή των περιφερειών, προκειμένου να επιτελούν καλύτερα το έργο τους.

*Την εξυπηρέτηση του πολίτη ?ε την αύξηση των δραστηριοτήτων και των συναλλαγών που μπορούν να διεκπεραιωθούν σε ΚΕΠ.

*Προώθηση της χρήσης των ΣΔΙΤ για έργα και υπηρεσίες που ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να προσφέρει σε χαμηλότερο κόστος και με μεγαλύτερο όφελος για τους πολίτες.

*Προώθηση των διαδημοτικών συνεργειών για τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και την εξοικονόμηση πόρων.

*Τη διευκόλυνση της δυνατότητας αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας από τους δήμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα