Ο Ευθύμης Λέκκας για το Ναυάγιο της Ζακύνθου: «Από τα πλοία και μόνο στην θάλασσα η παραμονή των επισκεπτών»

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας μίλησε στον Alpha 989 και στον Σωτήρη Μπέσκο και εξήγησε τους λόγους που το Ναυάγιο της Ζακύνθου θα παραμείνει «κλειστό» για όλη την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο.

Ο Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στον Σωτήρη Μπέσκο, είπε ότι το 2018 είχε γίνει μια μεγάλη κατολίσθηση και είχαν τραυματιστεί πολλοί τουρίστες, συνεπώς έχουμε να κάνουμε

με έναν μεγάλο κίνδυνο, καθώς μπορεί να γίνει και κάποιος σεισμός -ακόμα και μικρός-, καθώς η Ζα΄κυνθος είναι μια σεισμογενή περιοχή.

Όπως εξήγησε είχαν φτιαχτεί μια «ελεύθερη» ζώνη για την παραλία, αλλά δυστυχώς αυτές οι ζώνες δεν τηρούνται.

Στην ερώτηση του Σωτήρη Μπέσκου για το πώς θα μπορεί κάποιος να προσεγγίσει την παραλία, είπε ότι η παραλία θα μπορεί να προσεγγίζεται μέσω θαλάσσης, δηλαδή με πλοία και εκεί θα μπορεί να κολυμπάει κάποιος κανονικά. Δεν θα μπορεί να πλησιάσει την ακτή και ειδικά κάτω από τα βράχια, μόνο σε περίπτωση ανάγκης, δηλαδή αν χρειαστεί κάποιος βοήθεια.

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι αν γίνει κάποιο ατύχημα από τις κατολισθήσεις αυτό θα έχει τρομερές επιπτώσεις στον τουρισμό της Ελλάδας ακόμα και για μια 5ετία. Επιπλέον εξήγησε ότι ακόμα και ένα «πετραδάκι» να πέσει και κάποιος να βρίσκεται από κάτω ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε δε στο γεγονός ότι υπάρχουν ατυχήματα αλλά και δυστυχήματα από ανθρώπους που πέφτουν από τα βράχια, και εκεί είπε ότι ο δήμος πρέπει να μεριμνήσει στο να γίνει κάποια περίφραξη.

Επιπλέον εξήγησε ότι όλο αυτό είναι θέμα πρόληψης για την ασφάλεια των πολίτων και ότι είναι σημαντικό να γίνει και όχι να έχουμε ακόμα μια τραγωδία όπως στα Τέμπη.

Σχετικά με τα κέρδη που μπορεί να «χάσουν» οι επιχειρηματίες κ. Λέκκας είπε ότι δεν θεωρεί ότι θα υπάρχουν μεγάλες επιβαρύνσεις.

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη του Ευθύμη Λέκκα στον Σωτήρη Μπέσκο.

#ΕΥΘΥΜΗΣ_ΛΕΚΚΑΣ #ΝΑΥΑΓΙΟ #ΖΑΚΥΝΘΟΣ #ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα