Οι πτώσεις σοβάδων στα σχολεία συνεχίζονται - Τι συνέβη σε Δημοτικό στο Αιγάλεω

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα από την πτώση σοβάδων σε αίθουσα του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω. Τι καταγγέλλουν οι γονείς.

Καμπανάκι για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών αποτελούν τα συνεχή περιστατικά με πτώση σοβάδων και ατ΄ύχηματα σε σχολικά κτίρια που αποδεικνύουν ότι τα κτίρια “φωνάζουν” για ανανέωση αλλά δεν υπάρχουν οι πόροι από πλευράς Δήμων.

Έπεσαν σοβάδες σε αίθουσα δημοτικού σχολείου – Δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Άγιο είχαν μαθητές και δάσκαλοι του 19ου δημοτικού σχολείου στο Αιγάλεω, καθώς τη στιγμή που άρχισαν να πέφτουν σοβάδες

απ’ το ταβάνι τάξης ήταν άδεια. Το περιστατικό που σημειώθηκε χθες Τρίτη, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση, ιδίως μεταξύ των γονέων. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά

Στο ίδιο έργο θεατές

Πτώση σοβάδων και μέρους του ταβανιού είχε σημειωθεί και σε άλλη σχολική αίθουσα του 19ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω πέρυσι και ειδικότερα στην αίθουσα μουσικής. “Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό. Στις 15 Νοεμβρίου του 2022, στο ίδιο σχολείο, στον ίδιο όροφο, στην αίθουσα μουσικής, είχε πέσει σοβάς. Ήρθε ο Δήμος, έκανε μια αυτοψία, σφραγίστηκε η αίθουσα και δεν έγινε καμία περαιτέρω ενέργεια” τόνισε το μέλος του Συλλόγου Γονέων. Το 19ο δημοτικό σχολείο θεωρείται το δεύτερο πιο σύγχρονο κτιριακά σχολείο στο Αιγάλεω.

«Ως πότε η 'τύχη' θα είναι με το μέρος μας...;»

«Ως πότε η ‘τύχη’ θα είναι με το μέρος μας ώστε να μην πέφτουν οι τοίχοι και τα ταβάνια στα κεφάλια των παιδιών μας; Ως πότε οι αρμόδιοι θα κωφεύουν στις εκκλήσεις μας, μη αναλαμβάνοντας τις τεράστιες ευθύνες τους;» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω. «Τα επαναλαμβανόμενα γεγονότα εγείρουν ανησυχίες, διεγείρουν το κοινό αίσθημα και ενισχύουν την άποψη ότι υπάρχει, τουλάχιστον, εγκληματική αμέλεια που εκθέτει ανηλίκους και τους εκπαιδευτικούς σε ενδεχόμενο τουλάχιστον σοβαρής σωματικής βλάβης. Τα εποπτεύοντα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας οφείλουν να διερευνήσουν τα περιστατικά αμέσως, όπως επίσης και η Δικαιοσύνη» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Κλειστό το σχολείο σήμερα

Με μήνυση κατά υπευθύνου κατά παντός υπευθύνου απαντά η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω με το χθεσινό περιστατικό πτώσης οροφής σε σχολική αίθουσα του 19ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω, λίγο πριν την λήξη του σχολικού ωραρίου. Μετά από απόφαση χθες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης το σχολείο σήμερα παραμένει κλειστό, ενώ στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Δημαρχείο και παρέμβαση κατά τη συνεδρίαση προγραμματισμένου Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα σχολικά κτίρια εκπέμπουν SOS

Για ακόμη μια σχολική χρονιά τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων αποτελούν βραχνά για την ανεμπόδιστη λειτουργία των σχολικών μονάδων καθώς ανά την Ελλάδα πολλά κτίρια εκπέμπουν SOS και αποτελούν κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών. Δυστυχώς εν έτει 2023 πολλά σχολεία φιλοξενούνται σε ακατάλληλα σχολικά κτίρια, με αμφιβόλου αξιοπιστίας στατικότητα ενώ δεν λείπουν και τα περιστατικά πτώσης σοβάδων. Υπουργεία και αρμόδιες επιτροπές της Κτ.Υπ. σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων πρέπει να ελέγξουν όλα τα σχολικά κτίρια και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας ενώ σε δεύτερο χρόνο αναδεικνύεται η ανάγκη κατασκευής νέων, ασφαλών και σύγχρονων σχολικών κτιρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοτικό, Αιγάλεω,dimotiko, aigaleo