Ολυμπιακοί Αγώνες: Με εθνόσημο στα επόμενα ματς Τσιτσιπάς, Σάκκαρη, το λάθος που έγινε και από την ΕΟΕ (βίντεο)

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη αγωνίστηκαν χωρίς το εθνόσημο στα πρώτα ματς τους στο Τόκιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι οι τελευταίοι που φταίνε. Τι συνέβη με την Adidas και την ΕΟΕ. Τι ισχύει με αθλητές, χορηγούς και ΔΟΕ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη

έχουν ξεκινήσει πολύ καλά τις υποχρεώσεις τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν αγωνιστεί με το εθνόσημο στις φανέλες τους, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση. Απλά φοράνε... μπλε εμφανίσεις. Τι συνέβη με την Adidas και την ΕΟΕ. Τι ισχύει με αθλητές, χορηγούς και ΔΟΕ. Όπως όλα δείχνουν, στα επόμενα παιχνίδια, οι Έλληνες αθλητές θα φορέσουν ρούχα που θα φέρουν το εθνόσημο και το όνομα της Ελλάδας.

Όπως είναι γνωστό, η ΔΟΕ έχει δώσει τη δυνατότητα στην παγκόσμια ομοσπονδία του τένις, οι αθλητές να φορούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες τα ρούχα που επιθυμούν, έτσι ώστε να προσελκύσουν τους χορηγούς τους στη διοργάνωση. Τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη έχουν για χορηγό την Adidas.

Με βάση τα παραπάνω οι παίκτες μπορούν να φορούν είτε φανέλες των χωρών τους χωρίς διακριτικά, είτε φανέλες των χορηγών τους, με ή χωρίς εθνικά διακριτικά. Από εκεί και πέρα, υπεύθυνη για τον ιματισμό των αθλητών είναι η αθλητική Ομοσπονδία κάθε αθλήματος που είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι, οι δύο παίκτες εμφανίζονταν με την επίσημη ενδυμασία της ΕΟΕ, όταν κάνουν προπόνηση ή είναι στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά στους αγώνες τους φόρεσαν τα ρούχα της Adidas.

Όπως ο Σάσα Ζβέρεφ, όπως και η Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα, που έχουν τον ίδιο χορηγό, ο Στέφανος και η Μαρία εμφανίστηκαν με απλά ρούχα της εταιρείας (μπλε), που δεν είχαν το εθνόσημο. Oι δύο τενίστες δεν είχαν ενημερωθεί, βλέπετε, από την ΕΦΟΑ ότι θα έπρεπε να ζητήσουν από την Adidas να ετοιμάσει μπλουζάκι με το σήμα της Ελλάδας ή με τη λέξη Hellas. Οι δύο παίκτες εμφανιζόντουσαν μέχρι τώρα, λοιπόν, με την επίσημη ενδυμασία της ΕΟΕ, μόνο όταν κάνουν προπόνηση ή είναι στο ολυμπιακό χωριό, ενώ στις αναμετρήσεις τους φορούν τα ρούχα της Adidas.

Στην περίπτωση των δύο Ελλήνων αθλητών, η ελληνική ομοσπονδία τένις δεν ενημέρωσε ποτέ τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη να ζητήσουν από τους χορηγούς τους να ετοιμάσουν μπλουζάκια με το εθνόσημο. Έτσι, οι δύο τενίστες αγωνίστηκαν με μπλουζάκια των χορηγών με χρώματα σ’ αυτά της Ελλάδας, δηλαδή μπλε κι άσπρο.

Έτσι ακολούθησαν πολλές αντιδράσεις που υπήρξαν, με αποτέλεσμα η ΕΟΕ να ενημερώσει τους δύο Έλληνες πρωταθλητές να τοποθετήσουν το εθνόσημο και την αναφορά Hellas στο πίσω μέρος της εμφάνισή τους, με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη να αποδέχονται άμεσα το αίτημα.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, στα επόμενα παιχνίδια, οι Έλληνες αθλητές θα φορέσουν ρούχα που θα φέρουν το εθνόσημο και το όνομα της Ελλάδας.

{https://twitter.com/Carlosmambie/status/1419627501635178499?s=20}

{https://twitter.com/antoniosbateras/status/1419643471086903298?s=20}

{https://twitter.com/SvitolinaSP/status/1419605992258605064?s=20}

Keywords
Τυχαία Θέματα