Ολυμπιακός: «Κλείδωσε» το πλεονέκτημα έδρας, οι πιθανοί αντίπαλοι στα play offs

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Euroleague, «κλείδωσε» το πλεονέκτημα έδρας και πλέον περιμένει τον αντίπαλό του στην οκτάδα, με το βλέμμα στο... Final 4 του Κάουνας.

Πιο αναλυτικά, το βράδυ της Τετάρτης, ο Ολυμπιακός έφτασε στην 22η νίκη του στη

διοργάνωση (1ος σε ισοβαθμία με τη Ρεάλ Μαδρίτης) και με αυτόν τον τρόπο «κλείδωσε» το πλεονέκτημα έδρας στα Play Offs της Euroleague.

Με τους «ερυθρόλευκους» να αναμένεται να τερματίσουν στην 1η ή τη 2η θέση της διοργάνωσης στην κανονική περίοδο, τα βλέμματα όλων πλέον στρέφονται στην ομάδα που θα σταθεί «εμπόδιο» στο σύνολο του coach Μπαρτζώκα στο δρόμο για το Κάουνας.

Μαζί με τον Ολυμπιακό, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Μονακό αναμένεται να έχουν το πλεονέκτημα έδρας, ενώ στις θέσεις από 5-6 αναμένεται να μην αλλάξουν τα πράγματα και να τις εξασφαλίσουν οι Φενερμπαχτσέ και Μακάμπι Τελ Αβίβ (μένει να φανεί η τελική κατάταξη που θα... αλλάξει και τον αντίπαλο στην οκτάδα).

Από κει και κάτω, από τις θεσεις 7 έως 13, υπάρχουν 7 ομάδες που διεκδικούν (η καθεμία με τις δικές της πιθανότητες) την είσοδό τους στην οκτάδα. Φαβορί για την πρόκριση και την 7η θέση είναι η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (17-14), ενώ για την 8η θέση (ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό αν βγει πρώτος) γίνεται... «πανηγύρι», καθώς όλα κρέμονται από μία κλωστή.

Συγκεκριμένα, Μπασκόνια και Ζαλγκίρις έχουν από 16 νίκες, η Εφές Αναντολού έχει 15, ενώ Μιλάνο, Ερυθρός Αστέρας και Βαλένθια ακολουθούν με 14 νίκες και με ρεαλιστικά λιγότερες ελπίδες πρόκρισης.

Μπορεί η Μπασκόνια να είναι το... φαβορί για την 8η θέση, όμως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα.

Ο Ολυμπιακός με 3/3 απέναντι σε Παναθηναϊκό, Ερυθρό Αστέρα και Μπασκόνια θα βγει σίγουρα πρώτος, σε διαφορετική περίπτωση θέλει ίδια αποτελέσματα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης.

Το πρόγραμμα στις 3 τελευταίες αγωνιστικές:

#ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ #Euroleague #PLAY_OFFS #ΜΠΑΣΚΕΤ
Keywords
Τυχαία Θέματα