Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος γκρέμισε πολυκατοικία

Νέο μπαράζ πυραύλων εναντίον της Ουκρανίας εξαπέλυσε ο ρωσικός στρατός χτυπώντας το Κίεβο και άλλες πόλεις.

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε το κεντρικό τμήμα της πολυτατοικίας που χτυπήθηκε από τον ρωσικό πύραυλο το μεσημέρι στην πόλη Ντνιπρό.

Σύμφωνα με βίντεο του Mega, από τα φλεγόμενα χαλάσματα οι διασώστες ανέσυραν 5 νεκρούς και 27 τραυματίες, πολλοί σε σοβαρή κατάσταση. Μεταξύ των τραυματιών είναι έξι παιδιά, λένε οι Ουκρανοί διασώστες,

που μέσα στη νύχτα συνεχίζουν τις έρευνες στα ερείπια.

Σε φωτογραφία διακρίνεται εγκλωβισμένος σε ετοιμόρροπο διαμέρισμα να κάνει σήμα για βοήθεια με τον φακό του κινητού του, σύμφωνα με ουκρανικά μέσα. Ήταν ένα από τα δεκάδες πυραυλικά πλήγματα σε διάφορες περιοχές της χώρας – ανάμεσα τους και η πρωτεύουσα Κίεβο.

Οι Ρώσοι λένε ότι έβαλαν στο στόχαστρο ενεργειακές υποδομές καθώς και στρατιωτικές εγκαταστάσεις όμως στις εικόνες φαίνεται ότι χτυπήθηκαν και άλλες, κατοικημένες περιοχές όπως στο Κοπίλιβ, 20 χλμ δυτικά του Κιέβου, όπου δημιουργήθηκε ένας τεράστιος κρατήρας.

Εν τω μεταξύ στην ανατολική Ουκρανία ο ουκρανικός στρατός επιμένει ότι διατηρεί τον έλεγχο σε τμήμα της στρατηγικής σημασίας πόλης Σολεντάρ. Οι Ρώσοι λένε ότι κατέλαβαν την πόλη μετά από αιματηρές μάχες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Σούνακ επικοινώνησε με τον πρόεδρο Ζελένσκι και ανακοίνωσε ότι το Λονδίνο σκοπεύει να στείλει στην Ουκρανία τανκς τύπου Challenger 2, καθώς και επιπλέον συστήματα πυροβολικού.

#ΠΟΛΕΜΟΣ #ΠΥΡΑΥΛΟΣ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουκρανία, Ρωσικός,oukrania, rosikos