Παιχνίδια με τη φωτιά

Ασφαλώς και δεν αποτελεί είδηση ότι ζούμε δύσκολες ημέρες εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας. Οι αντοχές όλων δοκιμάζονται δραματικά. Ο υγειονομικός πόλεμος στον οποίο έχει εμπλακεί ολόκληρος ο πλανήτης τον τελευταίο χρόνο διεξάγεται στα Νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, εκεί όπου δίδονται καθημερινά υπεράνθρωπες μάχες κόντρα στα «μαύρα» ρεκόρ διασωληνωμένων και θανάτων.

Την ώρα που το σύστημα Υγείας ασφυκτιά, την ώρα που η οικονομία «αγκομαχά» και τίθεται σε αναπόφευκτη συρρίκνωση και οι πολίτες βιώνουν τον κλοιό των αλλεπάλληλων περιοριστικών μέτρων και της κοινωνικής αποστασιοποίησης με κάθε

πιθανό ψυχολογικό κόστος που δύναται να επιφέρει ο εγκλεισμός, την ίδια ώρα κάποιοι εμμένουν να παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με τις φλόγες. Ανεγκέφαλοι μπαχαλάκηδες που υποτίθεται ότι μετείχαν, παρά τα περιοριστικά μέτρα, σε πορεία διαμαρτυρίας πολιτών και πολιτικών φορέων κατά της βίας, μετέτρεψαν τη διαδήλωση σε άγρια βία κατά αστυνομικών δημιουργώντας με μολότοφ, φωτοβολίδες, καπνογόνα, καδρόνια και μπετόβεργες εκρηκτικό τοπίο πολέμου και βαρβαρότητας.

Είναι ώρα άπαντες να αναλογισθούμε τις ευθύνες μας και να επιδείξουμε την ωριμότητα που απαιτεί η περίσταση. Οποιοσδήποτε εκμεταλλεύεται την κοινωνική κόπωση για τη δημιουργία κοινωνικού χάους πρέπει να απομονώνεται…

Οποιαδήποτε δήθεν προοδευτική πρακτική πολιτικού άλλοθι σε σκηνικά κοινωνικής πόλωσης και διχασμού θα πρέπει να βρίσκει απέναντι κάθε σκεπτόμενο και νουνεχή πολίτη που επιθυμεί να μένει έξω από επικίνδυνες μικροπολιτικές πίστες και μακριά από κάθε στοιχείο του πολιτικού περιθωρίου. Οποιοδήποτε σκηνικό πολέμου στήνεται με ρεσιτάλ ανευθυνότητας και θύματα τη δημόσια υγεία, την σπαρασσόμενη οικονομία, την κουρασμένη κοινωνία και τελικά τη δημοκρατική ομαλότητα, επιβάλλεται να ανατραπεί, ώστε ενωμένοι να διεκδικήσουμε την επιστροφή μας στην κανονικότητα και στη ζωή που μας ανήκει!

* Βουλευτής Ιωαννίνων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα